7500f İslemci ve 9060xt 16gb Ekran Karti Bekledigim Performansi Vermiyor

Reaksiyon skoru
3
Oncelikle merhaba konu basliginda belirttigim gibi ekran kartim xfx 9060xt 16 gb islemci r5 7500f simdi soyle soyleyeyim valorantta 300 fps aliyorum ve bu fps fight esnasinda 270 lere dusuyor arkadasimin ddr4 sistemi var 4060 ekran karti var kendisinin fps degeri benle esit monitorum 300 hz sorun yok fps kisitlamasi falan da yok benim bekledigim 500 600 fps lerdeyken 300 fps almam ve 250 civarina inmesi hayal kirikligi oldu verebileceginiz bir oneri varsa bekliyorum.

Son düzenleme:
1781432290458.webp

Oncelikle merhaba konu basliginda belirttigim gibi ekran kartim xfx 9060xt 16 gb islemci r5 7500f simdi soyle soyleyeyim valorantta 300 fps aliyorum ve bu fps fight esnasinda 270 lere dusuyor arkadasimin ddr4 sistemi var 4060 ekran karti var kendisinin fps degeri benle esit monitorum 300 hz sorun yok fps kisitlamasi falan da yok benim bekledigim 500 600 fps lerdeyken 300 fps almam ve 250 civarina inmesi hayal kirikligi oldu
Çözünürlüğünüz aynı olmayabilir. Yüksek ihtimal kaplama/grafikleri yüksekte oynuyor olabilirsin. FPS oyunlarında grafikleri en düşüğe alıp oynaman lazım. 7500F le 300 fps değil aşşa yukarı 400 hatta 450-480 alıyor olman lazım. BIOS tan expo falan açık değilse onu da aç. Grafikleri de düşür.

hocam ben geçen günlerdeki n11 kampanyasından ryzen5 7500f ve 5070'li sistemi aldım, expo açmadım ramler 5200mhz standartta bıraktım valoda 450-500 fps civarı alıyordum

Çözünürlüğünüz aynı olmayabilir. Yüksek ihtimal kaplama/grafikleri yüksekte oynuyor olabilirsin. FPS oyunlarında grafikleri en düşüğe alıp oynaman lazım. 7500F le 300 fps değil aşşa yukarı 400 alıyor olman lazım. BIOS tan expo falan açık değilse onu da aç.
aslinda attigim fotografta da belli olmasi lazim aslinda grafikler en dusukte expo da acik onun disinda baska actigim ayarlar rebar acmistim diye hatirliyorum

aslinda attigim fotografta da belli olmasi lazim aslinda grafikler en dusukte expo da acik onun disinda baska actigim ayarlar rebar acmistim diye hatirliyorum
Hocam BIOS'unuzu ve ekran kartı driverlarınızı falan güncelleyin. Normal değil aldığınız FPS eğer düşük ayarlarda oynuyorsanız. Çözünürlüğünüz neydi

bendede 7500f ve 5060 ti 16 gb var, 400-600 arası bir şey alıyorum expo açık 6000 mhz

Hocam BIOS'unuzu ve ekran kartı driverlarınızı falan güncelleyin. Normal değil aldığınız FPS eğer düşük ayarlarda oynuyorsanız. Çözünürlüğünüz neydi
1920x1080 oynuyorum biosu hic guncellemedim ondan olabilir hocam tesekkur ederim ekran kartimin guncel olmasi lazim

Hocalarim bios update icin m flasha girdim ama bilgisayar boyle kaldı ne yapacagim bilen var mi??
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocalarim bios update icin m flasha girdim ama bilgisayar boyle kaldı ne yapacagim bilen var mi??
Anakartta sarı bir ısık var ama hicbir şey yapmadim sadece m flasha girdim ve acilmadi

Ekler

• 1000015419.webp
    1000015419.webp
    587 KB · Hit: 56

Anakartta sarı bir ısık var ama hicbir şey yapmadim sadece m flasha girdim ve acilmadi
bios güncellemesini başlattıysan bekle

sarı ışığın olduğu yerde bi yazı var mı ? ona dikkat et

Geri