Çözüldü✓ Asus Rog Strix G614fr Aldıktan 4 Ay Sonra Garip Isı Artışları

samsame

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba 30 ocak 2026 da aldığım laptop mayıs ayı itibaren aynı performansı verdiği halde termal olarak bir düşüş var cihaz servise gönderildi ve bakımları yapıldı bugün tekrar denediğim de çok kayda değer bi gelişme olmadı termal olarak bakım sonrası oda sıcaklıkları ocak ile benzer 24 derece
IMG_1551.webp

Bu görsel ocak ayından
IMG_1552.webp

Bu görselde günümüzden
camphoto_684387517.webp

Bu görselde geçen hafta bakım öncesi
Oyunlar ve ayarlar hep aynı aynı performans ayarında

İstersen konuş tekrar gönder , bazen stajyerlere falan yaptırıyorlar bu tarz şeyleri ve termal pedlerini falan tam oturtmadıkları zaman çok sıcaklık değişimi olmuyor.
Ama havaların ısınması , farklı bir yere koyman vs. etki edebilir illa ki. Kullandıkları macun kalitesiz olabilir.

Ocakta olan görsel oyuna girdikten 5 dakika sonra çekildiyse ama şuanki görsel oyuna girdikten 20 30 dakika sonra çekildiyse böyle çıkmasık normal.
Uygulaması varsa FAN ayalarını kontrol et fanları fullemeyi unutma.

Bu tarz bir şey alabilirsin istiyorsan , leptopa hava akışınıdestekler. Öncen leptop kullanırken kullanıyordum memnundum

İstersen konuş tekrar gönder , bazen stajyerlere falan yaptırıyorlar bu tarz şeyleri ve termal pedlerini falan tam oturtmadıkları zaman çok sıcaklık değişimi olmuyor.
Ama havaların ısınması , farklı bir yere koyman vs. etki edebilir illa ki. Kullandıkları macun kalitesiz olabilir.
Oyuna gelen bir güncelleme grafik kısmında sıkıntı çıkartmış ve ek biraz daha çalışmasına sebep olmuş olabilir

Ocakta olan görsel oyuna girdikten 5 dakika sonra çekildiyse ama şuanki görsel oyuna girdikten 20 30 dakika sonra çekildiyse böyle çıkmasık normal.
Uygulaması varsa FAN ayalarını kontrol et fanları fullemeyi unutma.

Bu tarz bir şey alabilirsin istiyorsan , leptopa hava akışınıdestekler. Öncen leptop kullanırken kullanıyordum memnundum
Görsellerin hepsi termal artış bittikten sonra yani oyuna girer girmez değil servis konusuna gelirsek servise verdiğim için servister azar yemediğim kaldı bi normalmiş bu çünkü o nasıl oluyor onuda anlamadım ocakta farklı pcye sahiptim galiba fan ayarlarıda ocaktan beri aynı yani bilmiyorum ama fanı %100 yapsamda pek değişim olmuyor zaten.

Görsellerin hepsi termal artış bittikten sonra yani oyuna girer girmez değil servis konusuna gelirsek servise verdiğim için servister azar yemediğim kaldı bi normalmiş bu çünkü o nasıl oluyor onuda anlamadım ocakta farklı pcye sahiptim galiba fan ayarlarıda ocaktan beri aynı yani bilmiyorum ama fanı %100 yapsamda pek değişim olmuyor zaten.
keşke servise götürmeseydin, serviste kullanılan pedler ve macunlar fabrika çıkışlı halinden daha kötü yapabiliyor. zaten yeniymiş laptop 4 ayda ancak biraz tozlanmıştır hava tutsan yeterdi. havalar da ısındı ve işlemcin ısınan bir işlemci bence biraz normal sıcaklıklar.

keşke servise götürmeseydin, serviste kullanılan pedler ve macunlar fabrika çıkışlı halinden daha kötü yapabiliyor. zaten yeniymiş laptop 4 ayda ancak biraz tozlanmıştır hava tutsan yeterdi. havalar da sıcakladı ve işlemcin ısınan bir işlemci bence biraz normal sıcaklıklar.
Toz konusunda sorun yoktu düzenli blower ile her hafta temizliyorum kanalları ben macundan şüpheleniyordum 4 5 derece soğudu cihaz ama ocak ayından çok uzağız genede yani dandik macun mu bilemem tabi ama. Birde aynı cihaz başka insanlarda benim ocak sıcaklıklarında

Ortalama 90 derece sıcaklıklar leptop için normal kabul edilebiliyor.
Servisler şuna bakıyor genelde,
CPU 95-100°C’ye kadar dayanıyor mu? Evet.
GPU 80-85°C çalışabilir mi? Evet. O zaman sorun yok diyorlar genellikle.

Umarım kalitesiz pedlerden vs. koymamışlardır. Bu hissiyatı verdi nedense
Servisten azar yemediği kaldı nasıl oluyor onu anlamadım ?

Ortalama 90 derece sıcaklıklar leptop için normal kabul edilebiliyor.
Servisler şuna bakıyor genelde,
CPU 95-100°C’ye kadar dayanıyor mu? Evet.
GPU 80-85°C çalışabilir mi? Evet. O zaman sorun yok diyorlar genellikle.

Umarım kalitesiz pedlerden vs. koymamışlardır. Bu hissiyatı verdi nedense
Servisten azar yemediği kaldı nasıl oluyor onu anlamadım ?
Cihazı yolmama bir şey değiştirmicek dediler almak istemediler asus alacaksınız diyince aldı servis. Cihazın arza kaskosu var zaten anakart yanarda ve ya benzeri bir olayda ücretsiz tamir olucak ama kullanım olarak rahatsız edici çünkü elimin deydiği yerler artık daha sıcak gerçi bakım sonrası az da olsa soğuma oldu oralarda

Toz konusunda sorun yoktu düzenli blower ile her hafta temizliyorum kanalları ben macundan şüpheleniyordum 4 5 derece soğudu cihaz ama ocak ayından çok uzağız genede yani dandik macun mu bilemem tabi ama. Birde aynı cihaz başka insanlarda benim ocak sıcaklıklarında
O toz illa ki bir yerden giriyor kaçışın yok

Cihazı yolmama bir şey değiştirmicek dediler almak istemediler asus alacaksınız diyince aldı servis
Leptoplarda bakımdan sonraveya yeni aldıktan sonra illa ki ısı artışları olacak. Havaların ısınması bile etki eder
Isı artışının süresi kullanıma göre değişiyor , konulan termal macun kalitesi vs.

Belki temizliğini yapmadan direkt yolladılar bunu bilemeyiz veya daha dandik termal macun vs. kullanmaları mümkün
Bazı vidalar tam sıkılmazsa vida yerine tam oturmadığı için ısıyı tam iletemiyor.

Bu tarz olaylarda olabilir

Leptoplarda bakımdan sonraveya yeni aldıktan sonra illa ki ısı artışları olacak. Havaların ısınması bile etki eder
Isı artışının süresi kullanıma göre değişiyor , konulan termal macun kalitesi vs.

Belki temizliğini yapmadan direkt yolladılar bunu bilemeyiz veya daha dandik termal macun vs. kullanmaları mümkün
Bazı vidalar tam sıkılmazsa vida yerine tam oturmadığı için ısıyı tam iletemiyor.

Bu tarz olaylarda olabilir
Orasını maalesef bilemicez ama sıcaklık artışlaronı eleyebilirsin oda sıcaklıkları aynı

bu modellerde sıvı metal kullanılıyor yanlış bilmiyorsam ve şuana kadar duyduklarım veya internette gördüklerimde asusun yetkili servisini kötülüyolardı istersen güvendiğin bir yere gönderebilirsin

Kafam rahat olsun diyorsan bu tarz bir şey al ve oyun oynarken leptop altına koyabilirsin.
Ortalam 5 -10 derece farkettirir veya düz yükseltici stand alabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,567
Üyeler
197,498
Son üye
Slayerkhalifa
Geri