130k İçin Hazır Sistem Önerisi

sistemdeki bitfenix psu'ya laf etmiş? zaten 1 tane iyi bitfenix psu var o da çok pahalı genelleme yapmakta bir sakınca yok
130-140k lık sisteme bitfenix psu koyulmaz dediği için ve TR de güzel modelinin de bulunduğu için genelleme yapmakta bir sakınca var.
Merdiven altı bir marka değil yani, MSI ın da FSP nin de, Asus'un da çok dandik PSU modelleri var üst modellerin yanında.
Frisby, rampage gibi tamamen fason olan markalar hariç biz marka bazlı değil model bazlı eleştiriz. Bu sistemdeki PSU çöp lafına bişey demedim farkettiysen.

Tek parça dediğine 7 8k para harcanıyor. Ayrıca soğutucusu da ne olduğu belli değil. Noname 360mm sıvı soğutucu koyulmuş. Hadi diyelim o çok performanslı bir soğutucu olsun. Hiçbir şeye dokunmadan 138k + PSU masrafını ekleyince 145k oluyor. Zaten normalde 5070Ti parasına 15k ekleyince 5080 alınıyor. 130k ya 5070Ti öneriyorsun diyorsun. Sen 130k ya 5080 öner diyorum bende. 145k ya 5080 önerince muhteşem bir öneri olmuyor yani.
1782052508022.webp
al 15 ekleyip 5080. alamıyorsun ki sisteminde .

Ülkemizde pazar yeri satıcılarında varsa vardır resmi hiçbir yer satmıyor. ATX 3.1 değiller ayrıca. Mevcut fiyatına da baktım 9200 lira civarı. Sen alırmıydın bilemem ama 9200 liraya çok daha üst segment modeller var. SPL's Tier listinde A tier verilmiş fakat bunu sadece bitfenixin sitesinde belirtilen bileşenlere göre verilmiş hiçbir yerde testi yok. Cybenetics'te de yok. Merdiven altı dediğim modeller ülkemizdeki hazır sistemlerde kullanılan 650-750-850w bronze yazılan modeller hepsi leş çünkü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şuan stok olmaması satılmadığı anlamına gelmiyor yani.
Konu atx 3.1 olması vs değil, merdiven altı ya da leş değil yani. Cybenetics de aynı markanın farklı modelleri de mevcut A++ olan, platinum olan.
Genellemeyi yanlış bulduğum için cevap yazdım uzatmayacağım daha fazla polemiğe gerek yok bence.

Konu atx 3.1 olması vs değil, merdiven altı ya da leş değil yani. Cybenetics de farklı modelleri de mevcut A++ olan, platinum olan.
Genellemeyi yanlış bulduğum için cevap yazdım uzatmayacağım daha fazla polemiğe gerek yok bence.
boş yere uzadı konu baya bir alıngan davranıldığı için haklısın bitiriyorum bende anlamayacaklar ... .

Konu atx 3.1 olması vs değil, merdiven altı ya da leş değil yani. Cybenetics de aynı markanın farklı modelleri de mevcut A++ olan, platinum olan.
Hocam OEM paketin içindeki psu hakkında yapılan yorum neyi anlamak istemiyorsunuz hala çözemedim

boş yere uzadı konu baya bir alıngan davranıldığı için haklısın bitiriyorum bende anlamayacaklar ... .
2 kelime az konuş ya ne boş yapıyosun sabahtan beri bi halttan anladığın da yok car car.

İşlemci: 9800x3D
anakart: asus tuf b850m plus wıfı7
ram: 16gb patriotun yanına aynısından 1 tane daha sepete ekleyeceksin 12k onun fiyatıda
ssd: lexar nq790 1tb
ekran kartı: colorful 5070ti (çok iyi bir model)
kasa: lian li 850w gold
soğutucu: lian li galahad II lite 360 performance
Bu şekilde özelleştir.

118k oluyor fiyatı 12k ya aynı ramden 1 tane daha ekleyince sepete tam 130k oluyor.
Hocam önerdiğiniz Lian marka kasa ve power nasıldır ?

Geri