Ben oyunları eğlencesine oynuyorum, hikayeli oyunlar, RPG oyunlar, survival oyunlar oynuyorum sosyal medyada takılıyorum diyorsan IPS.
Bilgisayardaki vaktimin %50'sini FPS oyunları oynayarak geçiriyorum diyorsan VA.Bu kadar
Alakası yok senin dediğim srgb coverage.Srgb gamutu yetersiz kalıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
O zaman miniled veya oled al
HDR önemli adobe rgb renk gamutları üzerinde profesyonel olarak çalışıyorsan duruma göre belirler normal bir kullanıcıya srgb lazım genel olarakHarbi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Monitör alırken Adobe RGB ve HDR önemlidir mönitörün kalitesini o belirler
Srgb coverage dediğin gamutun ne kadarlık alanını verebildiğidir ve doğal olarak %100e kadar sınırlıdır. Volume dediğin olayda ise o gamuttaki renkleri ne kadar parlak verebildiği de girer işin içine ve %100ü geçebilir değer. Günümüzde çoğu monitör %98 üstü srgb coverage yapar ve hep pişti olurlar. Fark volumeda 105 ve 170 çıktığında anlaşılırAnlamadım
Dci p3ü rec 2020yi falan napıcaz onlar adobe rgbden de büyükİnternetten okuduğum bir makale;
"Adobe RGB, daha da geniş bir gam sunar ve bu da onu baskı ve profesyonel yaratıcı çalışmalar için güçlü bir seçim haline getirir.x"
Ozaman diğerlerininde İnşAllah onaylayacağını düşünüyorum Ips Al (Alabilirsen Oled) Göz alıcı renkleri ,görsel kalitesi daha iyidir tabii ki yine kaliteli olsada olmasada ghosting riski yoktur Va daha derin siyah ve yüksek kontrast ama hikayeli oyunlarda ips daha iyi olacaktır.Tepkisel süreside ipslerin daha düşükleri vardırhocam ikisini de yapıyorum aslında ama bu bilgisayarı aldıktan sonra niyetim %70 hikayeli oyunlar %30 rekabetçi fps oyunlar oynamak yönünde
E daha fazla alanı kapsıyor adobe rgbden?Rec 2020' de iyi ama DCI P3 diyerleri kadar belirleyici değil