5070ti Takılma Stutter Problemi

Arctic Freezer 36 Argb Duo kullanıyorum işlemcinin bu sıcaklıklarda çalışması normal diye düşündüğümden ses olmaması için rpm’ini düşürmüştüm
Hocam pompa hızını %85 falan sabitleyip, özel fan ayarı yaparsan daha iyi olur. 80 derece sorun değil ama ne gerek var.

Sırasıyla;
1) Bios güncelleme
2) Pcie 4 ve resizable bar enable
3) Pompa ve fan ayarı
4) DDU ile Driver silip sıfırdan yükleme
5) GPU Undervolt/OC

Bios güncellemeden sonra Expo aktifleştirmeyi unutma. Eğer sorun devam ederse temiz kurulum yapabilirsin hala devam ediyorsa da tekrar değerlendirebiliriz

Öncelikle nasıl yapılacağını biliyorsan bios güncellemesi yap yada araştır zor değil elektrik kesilse bile anakartında bios flashback tuşu var yani işlem yarıda kalıp kapansa bile sonradan kurtarabilirsin (bios dosyası flash bellek içerisinde olacak). İşlemci soğutucu olarak ne kullanıyorsun malum havalar ısındı soğutucu yetersizse kendini kısıtlayabilir oyunda 80 derece biraz yüksek bir değer sayılır o nedenle bir ihtimalde işlemci ısındığı içinde olabilir . Pbo ayarları yaptıysan ve bu ayarlar stabil olmadıysa bundan dolayıda olabilir bios güncelle pbo ayarlarına dokunma birde öyle dene .
evet hocam biraz baktım da anakartta böyle bir özellik varmış işlemci soğutucu arctic freezer 36 duo onun fan ayarlarını yükselteceğim şimdi ve pbo yapmadım hiç

evet hocam biraz baktım da anakartta böyle bir özellik varmış işlemci soğutucu arctic freezer 36 duo onun fan ayarlarını yükselteceğim şimdi ve pbo yapmadım hiç
Sen benim dediklerimi yap %90 düzelecek düzelmezse kaliteli termal macun ile macunu yenile bu yaz sıcaklarında termal macunun kalitesi önemli

Hocam pompa hızını %85 falan sabitleyip, özel fan ayarı yaparsan daha iyi olur. 80 derece sorun değil ama ne gerek var.

Sırasıyla;
1) Bios güncelleme
2) Pcie 4 ve resizable bar enable
3) Pompa ve fan ayarı
4) DDU ile Driver silip sıfırdan yükleme
5) GPU Undervolt/OC

Bios güncellemeden sonra Expo aktifleştirmeyi unutma. Eğer sorun devam ederse temiz kurulum yapabilirsin hala devam ediyorsa da tekrar değerlendirebiliriz
teşekkürler hocam ilk bu biosu güncelleyip cpu soğutucu işini çözeceğim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen benim dediklerimi yap %90 düzelecek düzelmezse kaliteli termal macun ile macunu yenile bu yaz sıcaklarında termal macunun kalitesi önemli
cpu soğutucudan çıkan arctic mx6 kullanmıştım 4ay önce

4 ayda o macunun bozulması pek olası değil ama işlemcine göre sıcaklıkların fazla. Benim soba 14600k bile 60 derecelerde takılıyor

curve optimizer yap hocam yapmadıysan. Ama sorunun işlemci sıcaklığından kaynaklandığını sanmıyorum. Yüksek ihtimal bios güncelleyince düzelir.

4 ayda o macunun bozulması pek olası değil ama işlemcine göre sıcaklıkların fazla. Benim soba 14600k bile 60 derecelerde takılıyor
eskiden laptop kullandığımdan hocam uçak motoru sesi canımı çok sıkmıştı bundan dolayı baya düşürmüştüm fan hızlarını

eskiden laptop kullandığımdan hocam uçak motoru sesi canımı çok sıkmıştı bundan dolayı baya düşürmüştüm fan hızlarını
Otoya al o zaman kenfi ayarlasın. İlginctir benim i240da gram ses yok. Kasanın kendi fanı kafa ütülüyor sadece

curve optimizer yap hocam yapmadıysan. Ama sorunun işlemci sıcaklığından kaynaklandığını sanmıyorum. Yüksek ihtimal bios güncelleyince düzelir.
ben de sıcaklık olmadığını düşünüyorum ilk aldığım zaman kış sonuna doğruydu şu an da klimalı odada kullanıyorum ki zaten yaz geldiğinden beri gpu sıcaklığı farkında pek fark yok

Arctic Freezer 36 Argb Duo kullanıyorum işlemcinin bu sıcaklıklarda çalışması normal diye düşündüğümden ses olmaması için rpm’ini düşürmüştüm
oyun oynarken 70-75 dereceleri geçmeyecek şekilde ayarlasan rpm ini yeterli 80 üstü ömür kısaltır

Geri