Yeni Hazır Sistem Aldık, Neler Yapmaliyiz

expo aç yeter.

Windows yüklediyseniz şu konuda önerdiklerimi yapın yeterli.
Ayrıca Store'dan Nanazip indirin. Nanazip 7-ZIP forku, ücretsiz RAR uygulaması arayüz ve kullanım açısından WinRAR ve 7-ZIP'den daha iyi.

Ben sistemi böyle kullanıyorum. Sistemde yüklü uygulamaları da şöyle atayım. Çevre birimleri (fare, kulaklık vb.) uygulamaları hariç buradan sizin işinize yarayacak şeyleri yükleyebilirsiniz. Mesela Flameshot ben forumlarda insanlara görsel atmak için kullanıyorum. Windows'un saçma ve angarya ekran görüntüsü aracından daha ideal. qBittorrent uygulaması var lazım oluyor. Açık kaynak ve reklamsız. VLC çok kullanmasam da video izleyeceğim zaman işe yarıyor. IDM neredeyse her şeyi indirmemi kolaylaştırıyor.

Bunlar dışında Steam, EA, Spotify (Store olduğundan kısayolu yok) vb. kendi kullanımınıza göre indirin.

2026-07-04_16-48.webp

2026-07-04_16-48_1.webp

Açıkçası başka bir uygulamaya da ihtiyacınız yok. PUBG konusunda sürücü güncellemelerini anlattım, ama yapamadığınız bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.

1) Expo aç
2) Orijinal Windows kullanma. Saçma sapan hizmetleri çalıştırıp bilgisayarı yorması sinir bozucu. Bildiğin güvenilir custom windows varsa onu kur. Bildiğin yoksa önerebilirim.
3) Driver güncellemesi şart. Ayrıca ekran kartı sürücülerini de indir ve kur.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hayırlı olsun..

Driver yüklemesi falan gereklimi
Bu arada istersen Teamviewer ile bağlanıp yardımcı olabilirim. Konuda önerdiğim ayarları düzenli yaptığımdan, hızlıca uygularım. Forumda böyle çok kişiye yardım ettim. Bugün izin günüm o yüzden boş vaktim de var. Güveniyorsan özel mesajdan Teamviewer ID ve şifre yazarsan bağlanıp yardımcı olurum.

BIOS'da OC falan uğraşmayın, doğru ayarı getirene kadar zırt pırt çökmesiyle uğraşırsınız. Ayrıca inanın çok da gerek yok.

Bu arada istersen Teamviewer ile bağlanıp yardımcı olabilirim. Konuda önerdiğim ayarları düzenli yaptığımdan, hızlıca uygularım. Forumda böyle çok kişiye yardım ettim. Bugün izin günüm o yüzden boş vaktim de var. Güveniyorsan özel mesajdan Teamviewer ID ve şifre yazarsan bağlanıp yardımcı olurum.

BIOS'da OC falan uğraşmayın, doğru ayarı getirene kadar zırt pırt çökmesiyle uğraşırsınız. Ayrıca inanın çok da gerek yok.
Hocam anakartin sitesinden varsa wifi ,lan,bluethoot ,ve anakartin chipsetini indin sonra ekran karti driverini indir İnternete youtubeye falan driver ayarları yaz guzel birtanesi yap sonra daha da yapılacak birsey kalmıyor istersen anakart ve ekran kartını soyle daha detaylı yardim edelim

İşteyim şuan ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam zaten ekran kartı 5060 oc

Hocam anakartin sitesinden varsa wifi ,lan,bluethoot ,ve anakartin chipsetini indin sonra ekran karti driverini indir İnternete youtubeye falan driver ayarları yaz guzel birtanesi yap sonra daha da yapılacak birsey kalmıyor istersen anakart ve ekran kartını soyle daha detaylı yardim edelim
Gigabyte H810m k 5060

forumda o kadar takıldığını gördüm gittin, kötü bileşenleri olan hazır kasa mı aldın :D
Hocam sistemin bileşenlerinin neyi kötü anlamadim
Sistemi de kendime almadim zaten

İşteyim şuan ya

Hocam zaten ekran kartı 5060 oc

Gigabyte H810m k 5060

Hocam sistemin bileşenlerinin neyi kötü anlamadim
Sistemi de kendime almadim zaten
bu siteden en yeni olan ses çipset ve lanı indirebilirsiniz ondan sonra gemini yardımıyla indirdiğiniz programları çalıştırmanız yardım gemininin kameralı görüntüsüyle 10 dakikada halledilecek iş bide internete nvidia driver kurulumu yazıp onu da halletdin tamamdır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,441
Üyeler
198,761
Son üye
mesablack

Geri