Hangi Swıch Klavye Almalıyım

Reaksiyon skoru
5
6 aydır laptopun klavyesini kullanıyorum harici bir klavye istiyorum ama hangi swıch almalıyım nilmiyorum aslında hangisi ses çıkarıyor gerı his veriyormu araştırdım ama membran ve laptopun klavyesi dışında hiç kullanmadım oyun amamçlı istiyorum birde 2500 tl altı önerebilir misiniz? tkl siyah ve rgb olursa iyi olur, teşekkürler

Aula f75 milli klavyemiz :D bu fiyat bandında performans olarak çok iyi bence switchleri farklılık göstermekte kendimde kullanıyorum. Bendeki nimbus switch tok güzel bir sesi var. Diğer switchleri yapay zekaya sorarak öğrenebilirsin. Siyah olanındaki sarı yön tuşları gibi detaylar rahatsız etmezse düşünebilirsin.

Aula f75 milli klavyemiz :D bu fiyat bandında performans olarak çok iyi bence switchleri farklılık göstermekte kendimde kullanıyorum. Bendeki nimbus switch tok güzel bir sesi var. Diğer switchleri yapay zekaya sorarak öğrenebilirsin. Siyah olanındaki sarı yön tuşları gibi detaylar rahatsız etmezse düşünebilirsin.
2. seçeneğim oydu ama sarı tuşlar biraz göze batıyor simsiyah dizmeye çalışıyorum ama olabilir f/p bir klavye birde şu swıch konusuna bır cevap bulabilirmiyim ses onemli degıl genellıkle klaklıkla kullanıyorum ama geri bildirim olarak bilmıyorum dedıgım hep membran ve laptop klavyesi kullandıgım ıcın bılmıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birde f75 ler 3200 tl olmus daha düşük fiyat onerirmisin kral

2. seçeneğim oydu ama sarı tuşlar biraz göze batıyor simsiyah dizmeye çalışıyorum ama olabilir f/p bir klavye birde şu swıch konusuna bır cevap bulabilirmiyim ses onemli degıl genellıkle klaklıkla kullanıyorum ama geri bildirim olarak bilmıyorum dedıgım hep membran ve laptop klavyesi kullandıgım ıcın bılmıyorum

birde f75 ler 3200 tl olmus daha düşük fiyat onerirmisin kral
Polling rate olarak soruyorsan 1000 hz bir klavye. Basım hissiyatı olarak soruyorsan bana aşırı soft, yumuşacık gelmişti. :D membran uzun zamandır kullanmıyorum ama birbirinden oldukça uzak bir his olarak geliyor şuan bana.

pekı kral sence soft olmasımı daha ıyı yoksa geri bildirim vermesimi birazcık tecrübesizim :) ilk mekanik klavyem olucak birde manyetik nasıldır

pekı kral sence soft olmasımı daha ıyı yoksa geri bildirim vermesimi birazcık tecrübesizim :) ilk mekanik klavyem olucak birde manyetik nasıldır
Bence soft olması; uzun kullanımda parmak yormuyor bir dirençle karşılaşmıyorsun. Manyetik olarak ss apex tkl omni switch kullanıyorum ben biraz tuzlu bir klavye. Ama Aula nın hissiyatı ondan daha iyi geliyor bana. Manyetiklerde rapid trigger, snap tap gibi özellikler bulunuyor. Her tuşu özelleştirebiliyorsun. Ne kadar basınca aktif olsun, makro atama, bir tuşa basıp çekince seçtiğin diğer tuşa da basımına göre tetiklesin gibi gibi şeyler.

Geri bildirim olarak hepsinde bastığını net anlıyorsun. Manyetiklerde çok hassas ayarlarsan anlamayabilirsin ama kendine göre konfigüre etme şansın var yine.

eywallah f75 iyidir ama dediğim gıbi sarı tuşlar cok goze batıyor birde dedıgım gıbı 2500 tl altı olursa iyi olur diğer aksesurlarada para bırakmak ıstıyorum tkl bir klaye önerirmisin
Bence soft olması; uzun kullanımda parmak yormuyor bir dirençle karşılaşmıyorsun. Manyetik olarak ss apex tkl omni switch kullanıyorum ben biraz tuzlu bir klavye. Ama Aula nın hissiyatı ondan daha iyi geliyor bana. Manyetiklerde rapid trigger, snap tap gibi özellikler bulunuyor. Her tuşu özelleştirebiliyorsun. Ne kadar basınca aktif olsun, makro atama, bir tuşa basıp çekince seçtiğin diğer tuşa da basımına göre tetiklesin gibi gibi şeyler.

Geri bildirim olarak hepsinde bastığını net anlıyorsun. Manyetiklerde çok hassas ayarlarsan anlamayabilirsin ama kendine göre konfigüre etme şansın var yine.

Aula dan kendim kullandığım için tecrübemi paylaşabildim fakat diğer klavyeler hakkında bir fikrim yok. Şöyle ki mavi ve kahverengi switch klavyem olmuştu. Aşırı sesliler ikiside önermiyorum. Kırmızı switch adamdır onu diyebilirim. Bunları kullanmıştım.

Bu klavyede olabilir fakat kablolu. Yellow switch sessiz olandır razerda bakarsan, green switch sesli mavi switch gibi olan. Yellow diğerlerinin kırmızısı gibi düşünebilirsin.

Aula dan kendim kullandığım için tecrübemi paylaşabildim fakat diğer klavyeler hakkında bir fikrim yok. Şöyle ki mavi ve kahverengi switch klavyem olmuştu. Aşırı sesliler ikiside önermiyorum. Kırmızı switch adamdır onu diyebilirim. Bunları kullanmıştım.
ozaman red bakıyorum teşekkürler kral

kablolu olmasının hıcbır sorunu yok farketmez

yellow nasıl pekı tam olarak

Yellow daha hızlı dirençsiz olan switch. Çat çat veya klik klik sesi vermez. Bence ideal olanı o ve tutulan switch de o bu klavyede. Tabi biraz tercih meselesi bir dinle istersen youtube dan falan seslerini.

önceki klavyem blue switchdi sonra aula f75e geçtim hayatimin rahatligini yaşadım eski klavyemi servise yolladım geri geldigin de klavyeye dokunmak bile istemedim sesi falan aşırı rahatsiz ediciymiş aula f75 hem kablosuz hem switchleri özel ve tok oyun ve günlük hayatta kullanmak icin aşırı iyi aldıgım günden beri memnunum şarjı cok uzun gidiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,594
Üyeler
199,192
Son üye
serdar77

Geri