2026 Bilgisayar Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Ücretli Sabancı Üniversitesi mezunu asgari ücrete çalışır mı sanıyorsun? Kim söylediyse yalan söylemiş.

Konuya gelecek olursak, belli ki uzman doktor maaşlarından haberin yok. Tıp eğitimi her ne kadar zor olsa da kazançları çok yüksek.

Bilgisayar mühendisliğine gelecek olursak da maaş aralığı çok geniş. Biraz kendini nasıl konumlandırdığına biraz da şansına bağlı. Ayrıca mühendislikte maaşlar tecrübe ile birlikte katlanarak devam eder.

Ben asgari ücret ve muadili ücretlerde çalışan mühendislerin kendine ve diplomasına saygısızlık yaptığını düşünüyorum ve uzun süre bu bedellere çalışılmasını gerçekçi bulmuyorum. Tabii bu iyi bir okuldan alınmış bir diploma olduğu sürece geçerli.

Adam gelmiş maaşlar çok kötü mühendislikte diyor, daha İngilizce’yi okuyup anlamıyor. Ne bekliyorsun ki.
bi ara üniversitene göre yurt dışına gidip orda iş yapabiliyorsun diye bir duyum almıştım bu doğrumu

Maaşı önemsersen bir yere gelemezsin. Hele ki bu devirde en iyisi olup kendini geliştirmen gerekiyor onun için de keyif alarak severek yapman gerek. Para için değil sevdiğin için çalışman gerek

bi ara üniversitene göre yurt dışına gidip orda iş yapabiliyorsun diye bir duyum almıştım bu doğrumu
Nasıl bir konsept sorduğuna bağlı. Tam anlayamadım ama yurt dışından ne beklediğini de anlamıyorum. Gelir olarak bir avantaj neredeyse kalmadı.

Nasıl bir konsept sorduğuna bağlı. Tam anlayamadım ama yurt dışından ne beklediğini de anlamıyorum. Gelir olarak bir avantaj neredeyse kalmadı.
Gelir olarak nasıl bir avantajı kalmadı? Yurtdışında yaşam şartları daha iyi zaten euro olarak ortalamanın biraz üstünde (mühendis maaşı olarak) alırsan gayet güzel yaşarsın (türkiyeye kıyasla)

Şuan lisede okuyan bir gencim ileride bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum sadece bilgisayar mühendisliği değil bilgisayarın ne kadar alt dalı olursa olsun çalışabilirim ama benim için maaş önemli bi ara tıp okusam nasıl olur demiştim de 6 yıl okuduktan sonra TUS sınavına girip o kadar staj yapmanın üzerine verilen maaşın çok az olduğunu düşünüyorum o yüzden bilgisayar mühendisliği daha çok kafama yattı ama fiyat konusu beni çok sarstı bazı site 150.000 derken bazısı asgari ücret diyor anlayamadım
canı sıkılan yazılım,bilgisayar müh okuyor. Ortalık mühendis kaynıyor ilk 50k falan olmadığı sürece okuma

Gelir olarak nasıl bir avantajı kalmadı? Yurtdışında yaşam şartları daha iyi zaten euro olarak ortalamanın biraz üstünde (mühendis maaşı olarak) alırsan gayet güzel yaşarsın (türkiyeye kıyasla)
Rakamlarla konuşalım istersen. Türkiye’de mühendis olarak çalışan ve çok sayıda farklı Avrupa ülkelerinde mühendis arkadaşı olan biri olarak yazıyorum.

Avrupa’da hayal edilen yüksek rakamlar yok. Türkiye’de son dönemde maaşlar oldukça iyileşti.

Rakamlarla konuşalım istersen. Türkiye’de mühendis olarak çalışan ve çok sayıda farklı Avrupa ülkelerinde mühendis arkadaşı olan biri olarak yazıyorum.

Avrupa’da hayal edilen yüksek rakamlar yok. Türkiye’de son dönemde maaşlar oldukça iyileşti.
Türkiyedeki maaşları bilmiyorum ama hollandada çalışan arkadaşım hayatından gayet memnun hatta düzenli olarak ayda 1-2 kere istanbula ailesinin yanına seyahat edebiliyor. Rahat bir şekilde de geçinebiliyor audi q6 ya da q4 aldı yanlış değilsem hatta. Almanya özelinde mesela junior steuerklasse 1 birisi net 2.750 3.000 euro alır yaklaşık olarak. Bence junior birisi için yeter de artar bile. Ayrıca şahsen yakın zamanda iyi bir maaşla junior olarak çalışan kimseyi duymadım türkiyede. He dersin ki senior olduğunda durum farklı onu bilemem ben alım gücüme ve okuldan mezun olur olmazki yaşama kaliteme bakıyorum ve bu durumda yurt dışı daha mantıklı gözüküyor

canı sıkılan yazılım,bilgisayar müh okuyor. Ortalık mühendis kaynıyor ilk 50k falan olmadığı sürece okuma
Canım sıkıldığı için değil hocam sevdiğim iş ama maaşıda iyi olsun ,dye soruyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Türkiyedeki maaşları bilmiyorum ama hollandada çalışan arkadaşım hayatından gayet memnun hatta düzenli olarak ayda 1-2 kere istanbula ailesinin yanına seyahat edebiliyor. Rahat bir şekilde de geçinebiliyor audi q6 ya da q4 aldı yanlış değilsem hatta. Almanya özelinde mesela junior steuerklasse 1 birisi net 2.750 3.000 euro alır yaklaşık olarak. Bence junior birisi için yeter de artar bile. Ayrıca şahsen yakın zamanda iyi bir maaşla junior olarak çalışan kimseyi duymadım türkiyede. He dersin ki senior olduğunda durum farklı onu bilemem ben alım gücüme ve okuldan mezun olur olmazki yaşama kaliteme bakıyorum ve bu durumda yurt dışı daha mantıklı gözüküyor
hocam peki bu yurt dışı için ne gerekiyor heralde özel sınavları varmış

Aselsan giriş maaşı 80 bin 3 ayda birde çift maaş var

hocam peki bu yurt dışı için ne gerekiyor heralde özel sınavları varmış
Çalışma kısmını bilmiyorum ama okumak istiyorsan girmek istediğin bölümün türkiyede alan olarak karşılığını kazanman lazım müh istiyorsan sayısal mesela. Ülkenin dilini öğrenip üni'ye başvuru yaparsın veya şartlı kabul alıp 1 sene o ülkede yaşayarak sana belirtilen minimum dil belgesini almaya çalışırsın. Buradan sonra da zaten çevren genel olarak yabancı olacağı için yurtdışında iş bulman daha da kolay olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,405
Üyeler
198,753
Son üye
estertwo

Geri