OzanKayaa
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yarın anakartı vermek için son gün süre bitiyor ondan dolayı bir karar vermem lazım yarın veya gece tekrar yazarsınız bekliyorum teşekkürlerBen yine de araştırmaya devam edeceğim sizin için. Beklemede kalın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sizin dediğinizide son kez deniyecem yarınBelge, Linux'taki iki NVIDIA sürücüsünün (nouveau vs open-gpu-kernel-modules) mimari karşılaştırması zamanlama framework'leri, bellek yönetimi, DRM entegrasyonu anlatılıyor. Baştan sona baktım: IOMMU kelimesi geçmiyor. ACS geçmiyor. Anakart geçmiyor. "İzolasyon eksikliği çökme yapar" diye bir bulgu yok. Windows zaten hiç yok. İşaretlediğiniz GPFIFO cümlesi ise sadece "nouveau komutları GPU'nun GPFIFO'suna gönderir" diyor — bu, her NVIDIA kartın 20+ yıldır çalıştığı standart komut kuyruğu mekanizması, bir sorun tanımı değil.
Ayrıca,
GSP, OS zamanlayıcısının konusu değildir; kartın kendi üzerindeki firmware'idir ve OS'den bağımsız çalışır.
Belge, Linux'taki iki NVIDIA sürücüsünün (nouveau vs open-gpu-kernel-modules) mimari karşılaştırması zamanlama framework'leri, bellek yönetimi, DRM entegrasyonu anlatılıyor. Baştan sona baktım: IOMMU kelimesi geçmiyor. ACS geçmiyor. Anakart geçmiyor. "İzolasyon eksikliği çökme yapar" diye bir bulgu yok. Windows zaten hiç yok. İşaretlediğiniz GPFIFO cümlesi ise sadece "nouveau komutları GPU'nun GPFIFO'suna gönderir" diyor — bu, her NVIDIA kartın 20+ yıldır çalıştığı standart komut kuyruğu mekanizması, bir sorun tanımı değil.
Ayrıca,
GSP, OS zamanlayıcısının konusu değildir; kartın kendi üzerindeki firmware'idir ve OS'den bağımsız çalışır.
Umarım haklı çıkarsınız ve arkadaşın sorunu çözülür ama önce yapılabilecek testlerin yapılıp sorunun kesinleştirilmesi gerkir .
İyi geceler.