Kaliteli ramden kastınız nedir tam olarak?Selamlar dostlar. Bu iki işlemci arasındayım fakat güncel piyasanın hali belli. 7500f alıp kalan parayı da kaliteli bir ram için kullanmak istiyorum. Sizin fikirleriniz neler, ne yapmamı tavsiye edersiniz?
9700X derdim.
Arkadaşa katılıyorum. 2k ise 7500f 1080p de 9700x babadır.Selamlar dostlar. Bu iki işlemci arasındayım fakat güncel piyasanın hali belli. 7500f alıp kalan parayı da kaliteli bir ram için kullanmak istiyorum. Sizin fikirleriniz neler, ne yapmamı tavsiye edersiniz?
bir süre Rx 6600 kullanicam ileride 5070 düşünüyorumekran kartın ne ?
Kaliteli ramden kastınız nedir tam olarak?
Cl değeri ise cl FPS'e etki ediyor ama işlemci kadar değil.
Yine de 7500f alırsan hangi Rami alacaksın
7800x3d alacaksan hangi Rami alacaksın onu da görmek lazım.
RTX 5070 için 7500F yeter aslında ama 7500F'de 32MB L3 önbellek var, 7800X3D'de 96 MB önbellek var. Bazı oyunlarda çok fazla NPC'ler oluyor mesela Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda.bir süre Rx 6600 kullanicam ileride 5070 düşünüyorum
Hikayeli oyun çok oynamıyorum. Yayın açıyorum, yayın ile birlikte oyun aynı anda olduğu takdirde en iyi verimi X3D'den alırım diye düşünüyorum. Ama o işlemciyi alırsam iyi bir soğutucu gerekli ve bu da ram'i almayı ertelemem demek. 7500f'i stok soğutucusu ile bir süre kullansam olmaz mı? En kötü ihtimal seneye işlemci + soğutucu upgrade yapabilirim.RTX 5070 için 7500F yeter aslında ama 7500F'de 32MB L3 önbellek var, 7800X3D'de 96 MB önbellek var. Bazı oyunlarda çok fazla NPC'ler oluyor mesela Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda.
Oyun sırasında belirli alanlarda senden başka çok fazla karakter oluyor. İşlemci bu karakterlerin hareketlerini de inceliyor senin karakterinle beraber. Bu sayede eğer 7800X3D alırsan oluşabilecek mikro takılmalardan kurtulursun. 7500F ile mikro takılma ihtimali biraz daha yüksek olur bu tür ağır oyunlarda.
Kullanırsın idare eder.Hikayeli oyun çok oynamıyorum. Yayın açıyorum, yayın ile birlikte oyun aynı anda olduğu takdirde en iyi verimi X3D'den alırım diye düşünüyorum. Ama o işlemciyi alırsam iyi bir soğutucu gerekli ve bu da ram'i almayı ertelemem demek. 7500f'i stok soğutucusu ile bir süre kullansam olmaz mı? En kötü ihtimal seneye işlemci + soğutucu upgrade yapabilirim.