140W çekiyor olması zaten iyi bir değer(o işlemci de o kadar çekiyor mu be) de sıcaklık değeri normal değil ama çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız ve kasa havalandırması iyi değilse üstüne de uzun süren bir test yaptıysanız aslında olabilir ama bence sıvı soğutucunuz da bir sorun var gibi. Undervolt yapmanızı tavsiye ederim kesinlikle zararı yok hatta karı bile var.Artic Liquid Freezer III Pro 420mm soğutucum var ve ona rağmen 140W çekiyor maksimun. Bilgisayarcıda her şeyi denedik ama sonuç alamadık. Yarın garantiye göndermeli miyim sizce?
Hocam, uzay montaj yaptık ve gine aynı sonucu aldık, testi serin bir yerde yaptık.140W çekiyor olması zaten iyi bir değer de sıcaklık değeri normal değil ama çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız ve kasa havalandırması iyi değilse üstüne de uzun süren bir test yaptıysanız aslında olabilir ama bence sıvı soğutucunuz da bir sorun var gibi.
popmpa ve fan bağlantısını yaptınız mı ? Sonrasında BIOS dan pompa hızını %100 yaptınız mı ?Hocam, uzay montaj yaptık ve gine aynı sonucu aldık, testi serin bir yerde yaptık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
180 veya 200 Watt çekip, 95 derece olsa lazım olmazdı ama 140w'ta 95 derece olması biraz kuşkulandırıyor insanı.
Evet, hepsini yaptık ve full hızda ayarladık. Bios pilini çıkartıp, tekrar denedik ama sonuç alamadık bir türlü.popmpa ve fan bağlantısını yaptınız mı ? Sonrasında BIOS dan pompa hızını %100 yaptınız mı ?
Pump yetine bağlı olduğu için otomatik %100 devirde dönüyor diye biliyorum zaten.popmpa ve fan bağlantısını yaptınız mı ? Sonrasında BIOS dan pompa hızını %100 yaptınız mı ?
Onun altına bir reddit kısmı atılmış benim dediğimi diyor BIOS ekranından Curve Optimizer kısmında -25 verin sonrasında occt power test ve ya Prime95 Smallesdt testi ile deneyin eğer sistem hata vermez ve sıcaklık değerleri normal ise sorunumuz ortadan kalkmış olacak.Kendisine ulaşma şansımız var mı? Bende aynı sorunu yaşıyorum ve nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
Konusuna cevap yazdım ama geri dönüş yapmadı.
Hocam, zaten PBO ayarları yapılmış halde 140W çekiyordu, BİOS ayarlarını sıfırlayınca 130W civarı çekmeye başladı.Onun altına bir reddit kısmı atılmış benim dediğimi diyor BIOS ekranından Curve Optimizer kısmında -25 verin sonrasında occt power test ve ya Prime95 Smallesdt testi ile deneyin eğer sistem hata vermez ve sıcaklık değerleri normal ise sorunumuz ortadan kalkmış olacak.
Hocam ne kadarlık bir undervolt işlemi uyguladınız yapıldığını iddia ediyorsanız. Yaptığını iddia eden bence yalan söylüyor. BIOS ayarları 0 layınca 140w+ çıkması lazım eğer gerçekten yapmış olsaydı.Hocam, zaten PBO ayarları yapılmış halde 140W çekiyordu, BİOS ayarlarını sıfırlayınca 130W civarı çekmeye başladı.
-25 vermiştim tüm çekirdeklere.
Hocam, 3 saat test ettim, stabil bir şekilde -25 yapabildim tüm çekirdekleri.Hocam ne kadarlık bir undervolt işlemi uyguladınız yapıldığını iddia ediyorsanız. Yaptığını iddia eden bence yalan söylüyor. BIOS ayarları 0 layınca 140w+ çıkması lazım eğer gerçekten yapmış olsaydı.