Icra Haciz Hakkında.

Mantikli olan en kısa vakitte ödemek değil.

Bu duruma düşmemek en iyisi ama olay bu duruma geldiyse dediği gibi sadece aylarca faize calisir borcu zerre kapanmaz. Bu durumda hic bisey ödemeyip borcun Varlık yönetimine gecmesini beklemek bir kac sene sürebiliyor.
Bu durumda butun faiz siliniyor hatta net borcun üzerinden örn 200k pazarlık ile 100-150k ya bile kapatılabiliyor
dedıklerınız doğru ama bunlar çok zaman alan işler olduğu için boyle soyledım iş oralara gelene kadar çok surunuyor insanlar

Üzerine bisey yoksa ve sigortalı iste çalışmıyorsan sen ödemediğin surece bisey yapamiyorlar

Hadi ya öyle kolay mı o işler? Öyle olsa nereye kadar?

O zaman bankaya milyon liralık kredi geçirsin herkes, üzerindeki mal varlıklarını kaldırsınlar bi sigorta girişide gözükmesin paçayı yırtsınlar taksitlerini ödemeden?

Onun bi vaziyeti vardır kesin şu dediğin kabataslak mümkün değil.

Hadi ya öyle kolay mı o işler?

O zaman bankaya milyon liralık kredi geçirsin herkes, üzerindeki mal varlıklarını kaldırsınlar bi sigorta girişide gözükmesin paçayı yırtsınlar?

Onun bi vaziyeti vardır kesin dediğin aşırı mantıksız
Kredi notu olmayan biri zaten milyonluk kredi cekemiyor.

Milyonluk kredi cekmen icin ederi iyi olan mal varlığını ipotek göstermen lazım ve kefil ayarlaman lazım. Yani bahsettiğimiz şey kredi üzerinden zaten olabildiğince önlemi alinmış şekilde.

En çok Kredi kartından dolayı ya da nakit avans ile yaşanıyor bu durum. Bunda da max 100-200 limiti yüksekse 500 bilemedin 1M takar bankaya. Genelde 100-200k civarında takıyorlar. Ve dediğim gibi oluyor ama bi kac sene sigortasız böcek gibi yasaman gerekiyor ödemek istemiyorsan

yani dediğim gibi karar sizin ama her zaman parça parça odemek en sağlıklısı oluyor boyle durumlarda parça parça odemeye bakın
farklı 2 bankaya
ben sıze bıldıklerım kadarını anlattım belkı bu durumdan daha az zararla çıkabileceğiniz yollarda vardır ben vebale girmek istemem bu durumda en sağlıklsı bır avukata danışmanız one göre bir yol seçmenız
Miras kalmayacaksa ve ustune bisey yoksa ödeme bekle. ilerleyen yillarda seni aramaya baslarlar ne kadar borcun varsa o tutar üzerinden seninle pazarlık yaparak ödemeni isteyecekler. O zaman kapatabilirsin icradan vs de düşer ödeyince
valla benimde düşüncem oydu , cünkü faiz ödemenin mantığı yok 3 bankayada toplam 500 bin üstü borcum bulunuyor ve hiç birine yetişemiyorum köşeye para atmak ve ileride pazarlık için . ama korkum aile evimize haciz memurunun gelip bilgisayar vb değerli bi eşya görüp götürme korkusu başka bişey değil (ailemin bilgisi var konuştum kendileriylede)

farklı 2 bankaya

valla benimde düşüncem oydu , cünkü faiz ödemenin mantığı yok 3 bankayada toplam 500 bin üstü borcum bulunuyor ve hiç birine yetişemiyorum köşeye para atmak ve ileride pazarlık için . ama korkum aile evimize haciz memurunun gelip bilgisayar vb değerli bi eşya görüp götürme korkusu başka bişey değil (ailemin bilgisi var konuştum kendileriylede)
Bilgisayara haciz gelemiyordu baska biseyleri almalarindan urunlerden vs korkuyorsan daha detaylı arastir hocam avukata vs sor.
Bilgisayar alamiyorlar ama

Miras kalmayacaksa ve ustune bisey yoksa ödeme bekle. ilerleyen yillarda seni aramaya baslarlar ne kadar borcun varsa o tutar üzerinden seninle pazarlık yaparak ödemeni isteyecekler. O zaman kapatabilirsin icradan vs de düşer ödeyince
eskisi gibi pazarlık yapmıyorlar artık. Arkadaşın 4-5 yıl önce kalan 230k borcu 190a düşürdüler :D

ben sıze bıldıklerım kadarını anlattım belkı bu durumdan daha az zararla çıkabileceğiniz yollarda vardır ben vebale girmek istemem bu durumda en sağlıklsı bır avukata danışmanız one göre bir yol seçmenız
eskisi gibi pazarlık yapmıyorlar artık. Arkadaşın 4-5 yıl önce kalan 230k borcu 190a düşürdüler :D
valla hocam ileriye yönelik bi birikim de yapmaya calıstıgım için ana para olan borcumu ödemeye razıyım dert değil tek çekingem bu haciz mevzusu dediğim gibi

Faize saydırıyorlar artık faiz cok bindiriyor. Bide ekonomiden dolayı ödeyemeyen de cogaldi Allah yardımcısı olsun herkesin

Kredi notu olmayan biri zaten milyonluk kredi cekemiyor.

Milyonluk kredi cekmen icin ederi iyi olan mal varlığını ipotek göstermen lazım ve kefil ayarlaman lazım. Yani bahsettiğimiz şey kredi üzerinden zaten olabildiğince önlemi alinmış şekilde.

En çok Kredi kartından dolayı ya da nakit avans ile yaşanıyor bu durum. Bunda da max 100-200 limiti yüksekse 500 bilemedin 1M takar bankaya. Genelde 100-200k civarında takıyorlar. Ve dediğim gibi oluyor ama bi kac sene sigortasız böcek gibi yasaman gerekiyor ödemek istemiyorsan

“100-200k civarında takıyorlar. Ve dediğim gibi oluyor”

o zaman ben (misal veriyorum) keyfe keder 200 bin kredi çekeyim (üzerime hiçbir şey yok kredi notum yüksek) ödemeden bi kaç sene sene keyfime keyif katarak o 200 bini yiyim veya çaktırmadan birilerinin üzerinde katlayım parayı (altın döviz vs) ev yok araba yok bütün bilgisayar her şey anne baba üstüne ama sefasını sürmek benden. Haciz geldiğinde babayı alırlar yani.

Bilemiyorum.

Sigortasız elden veren bi tomar işyeri var (malesef) bu arada. Sigortasız çalışıp gene keyif sürebilir

Ben halen mantıksız buluyorum. Banka hiçbir şeye bile bile lades demez yav

Bilgisayara haciz gelemiyordu baska biseyleri almalarindan urunlerden vs korkuyorsan daha detaylı arastir hocam avukata vs sor.
Bilgisayar alamiyorlar ama
Hocam, haczedilebilecek şeyleri araştırdım ve bilgisayarın da alınabileceği bilgisine ulaştım. Boş vakitlerimde bilgisayar üzerinden, oyun oynayarak aylık 10-15 bin TL bir gelirim var. Bilgisayar da bana ait olduğu için el koyarlar diye çekiniyorum. Diğer eşyaları zaten görünmeyecek yerlere koyunca sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum ama hayırlısı, yine de tam olarak bilmiyorum

Sade sana ait olana haciz koyabilirler. Ancak birlikte yaşadığınızdan (aile durumu) durum farklı da olabilir. Bilgisayar da gider, Araba, Motor varsa onlar da gider. Hayatını idame ettirebilmen için, ailen ile yaşadığından, senin herhangi bir asgari gelire veya iş eşyasına ihtiyacın yok. 500 Bin artı icra masrafları haciz edilen malların satış fiyatından çıkmalı. Üstü kalırsa iade ederler. Ancak daha düşük fiyattan da gidebilir.

Hocam, haczedilebilecek şeyleri araştırdım ve bilgisayarın da alınabileceği bilgisine ulaştım. Boş vakitlerimde bilgisayar üzerinden, oyun oynayarak aylık 10-15 bin TL bir gelirim var. Bilgisayar da bana ait olduğu için el koyarlar diye çekiniyorum. Diğer eşyaları zaten görünmeyecek yerlere koyunca sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum ama hayırlısı, yine de tam olarak bilmiyorum
Çok donanımlı ise ekipman cift monitör cart curt varsa alabilir ama sade gündelik pc ise almıyorlar. O karar çıkarsa evine gelene kadar eşyalarını sakla başka yerde tut.

Çok donanımlı ise ekipman cift monitör cart curt varsa alabilir ama sade gündelik pc ise almıyorlar. O karar çıkarsa evine gelene kadar eşyalarını sakla başka yerde tut.
tek monitör var , ve gaming pc yani sistem 70 -100 arası edebilir monitörde 10 15 k arası ediyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,155
Üyeler
199,304
Son üye
Wilsher

Geri