Çözüldü✓ 1 Tb Kioxia SSD Önerisi

Reaksiyon skoru
142
Hocalarım hangisini tercih etmeliyim
PCI-Express 5.0 (DRAM'siz)
PCI-Express 4.0 (DRAM'Lİ)

(DRAM'siz)

(DRAM'li)

Hocalarım hangisini tercih etmeliyim
PCI-Express 5.0 (DRAM'siz)
PCI-Express 4.0 (DRAM'Lİ)

(DRAM'siz)

(DRAM'li)
Aşırı derece anlamam ama sadece oyun oynayacaksan dram şart değil kontrolcü önemli
İzleyip kendine göre seçebilirsin

Merhaba kullanım senaryonuz SolidWorks ve Mastercam olduğu için ben PCIe 4.0 DRAM'li modeli tercih etmenizi öneririm.

Bu tür profesyonel yazılımlarda büyük proje dosyalarıyla çalışılır ve sık okuma/yazma işlemleri gerçekleştirilir. DRAM önbelleğe sahip SSD'ler, uzun süreli yük altında performansını daha iyi korur ve veri erişiminde daha stabil bir deneyim sunar. PCIe 5.0'ın sunduğu teorik hız avantajı ise bu kullanım senaryosunda çoğu zaman hissedilir bir fark oluşturmaz.

Kısacası, iş odaklı kullanım için PCIe 4.0 DRAM'li model, daha dengeli ve uzun vadede daha doğru bir tercih olacaktır.

Merhaba kullanım senaryonuz SolidWorks ve Mastercam olduğu için ben PCIe 4.0 DRAM'li modeli tercih etmenizi öneririm.

Bu tür profesyonel yazılımlarda büyük proje dosyalarıyla çalışılır ve sık okuma/yazma işlemleri gerçekleştirilir. DRAM önbelleğe sahip SSD'ler, uzun süreli yük altında performansını daha iyi korur ve veri erişiminde daha stabil bir deneyim sunar. PCIe 5.0'ın sunduğu teorik hız avantajı ise bu kullanım senaryosunda çoğu zaman hissedilir bir fark oluşturmaz.

Kısacası, iş odaklı kullanım için PCIe 4.0 DRAM'li model, daha dengeli ve uzun vadede daha doğru bir tercih olacaktır.
1)Hocam bunlardan 2 tane (toplamda 2 TB) almayı düşünüyorum bir arkadaş önermişti daha hızlı olur diye doğru mudur

2)Hocam buna dair yapılan testler var mıdır link veya görsel atabilir misiniz

Hocam 2 tane 1 tb kioxia exeria pro almayı düşünüyorum hayırlı akşamlar diliyorum

Geri