Bir Ramin Cl'si Sizin İçin Ne Kadar Önemli?

Ama kral dediğim gibi hynix olursa kolayca istediğin seviyeye getirebilirsin rami ocleyerek ve biraz da sabır
Reis biliyorum. Yanlış değilsin. Az önce hynix tartışmalı bi konudan çıktım. Millet yine tartışmış. Onu okumaktan yoruldum o yüzden dedim :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Buralar karışacak vaziyet alın.
Bu arada hocam burada yine çok karışmaz. Bidahakine Ram üreticisi sizin için çok önemli mi? Diye konu açıcam. Sen o zaman gör ortam nasıl karışıyor.

Reis biliyorum. Yanlış değilsin. Az önce hynix tartışmalı bi konudan çıktım. Millet yine tartışmış. Onu okumaktan yoruldum o yüzden dedim :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada hocam burada yine çok karışmaz. Bidahakine Ram üreticisi sizin için çok önemli mi? Diye konu açıcam. Sen o zaman gör ortam nasıl karışıyor.
Kral bende 24 gb ddr5 5200 mhz cl 40 ram alacaktım bilemedim 2k da oynayacağım 7800x3d ile

ben de cl 40 kit ve cl 32 kit var bir farkını göremedim.

Ne kadar düşük o kadar iyi. Bence bellek hızından önce CL'ye göre alınmalı. Ama iş bütçede bitiyor. Ben en azından CL36 üstüne çıkmamaya çalışırdım.

Ne kadar düşük o kadar iyi. Bence bellek hızından önce CL'ye göre alınmalı. Ama iş bütçede bitiyor. Ben en azından CL36 üstüne çıkmamaya çalışırdım.
Ben kafa adamımı buldum. Tam benim kafadakini yazmışsın.

DDR4 B-Die devamke ya.
1784047169541.webp

bazıları cl çok önemli bazılarıda önemsiz diyor açıklamalı yazabilir misin

Çünkü kullanım amaçları farklı. Tabii arada bi iki rastgele sallayan oluyor ama asıl olarak çıkan bu fark: Kullanım amacı ve bir adam çok dikkatli bir şekilde performans farkına bakarken öbürü işten gelip 2 saat oynayıp çıkıyor. Bundan da farkediyor. Yani sen Ramin Cl'sinden çok kendin nasıl bir kullanıcısın önce onu öğrenmelisin.

Reis bee öngörünü seveyim direk altındaki yorumun hynix ramci birisi olması AWKLPDLKPAWLPDLAW. Bide üretici belirtmeyin dedim iyi ki ha.
Ram konusu açıyorsan die falan belirtmeyin diyemezsin. Önemli kısımlardan birisi zaten. Günlük kullanıcı için cl değerinin çok bir önemi yok çünkü expo açıp kullanacak ama genede çok yüksek cl değeri kullanılmaması lazım bence. Benim gibi ram timing yapmak isteyen kişiler için ram'in a die olması önemli. 6200 mhz cl 26 gibi değerler m-die kısmında açılmıyor yüksek ihtimalle.

O kadar teknik bilgim yok. Ama CL'nin daha önemli olduğunu çok kaynakta okudum. Belleğin hızlarının oyun ve uygulamalara çok muazzam (dosya aktarımında MHz iş görür) katkıları yok. Ona göre gecikme veriyi aktarmadaki süre gibi düşünün, ne kadar düşük olursa bellek o kadar istikrarlı çalışıyor diyebiliriz.

Yani CL eşek olarak değerlendirip, eşeğe en iyi F1 pilotu (MHz diyelim) koysan da, eşeğin seni taşıma gücü kadar F1 pilotunun kalitesi öne çıkar. Bu arada böyle uçurum fark yok. Ama düşük CL daha ideal. AM5 bu mesela CL30 ve 6000 MHz bellekler.

Hocam bu arada benim yakın zamanda yeni bir laptopum olacak bu arada bunu yazmışken bi H.O alırım. Şu an ki pcim 12 yıllık 1050ti. Laptopta 3060 ve 32 ram var. Ben laptoptaki bu ramin özelliklerine nasıl bakıcam, uygulamın ismini falan yazar mısınız? Ya da bu uygulama mı? Sistemin kendisinden mi açıyorsunuz? Belirtebilirseniz sevinirim. Başta bi tık boş yapmış olabilirim.

Hocam bu arada benim yakın zamanda yeni bir laptopum olacak bu arada bunu yazmışken bi H.O alırım. Şu an ki pcim 12 yıllık 1050ti. Laptopta 3060 ve 32 ram var. Ben laptoptaki bu ramin özelliklerine nasıl bakıcam, uygulamın ismini falan yazar mısınız? Ya da bu uygulama mı? Sistemin kendisinden mi açıyorsunuz? Belirtebilirseniz sevinirim. Başta bi tık boş yapmış olabilirim.
5200 veya 5600 MHz çalışan bir bellektir. Ana sitesinde belirtirler ya. Veya CPU-Z'den bakabilirsin.

Ram konusu açıyorsan die falan belirtmeyin diyemezsin. Önemli kısımlardan birisi zaten. Günlük kullanıcı için cl değerinin çok bir önemi yok çünkü expo açıp kullanacak ama genede çok yüksek cl değeri kullanılmaması lazım bence. Benim gibi ram timing yapmak isteyen kişiler için ram'in a die olması önemli. 6200 mhz cl 26 gibi değerler m-die kısmında açılmıyor yüksek ihtimalle.
Dostum bal gibi de derim. Ben insanların Cl konusu hakkındaki fikirlerini merak ediyorum. Fikrini beyan etmiyosan gidebilirsin. Hepsini A-Die, B-Die, D-Die,M-Die aldım. Hepsinin die türü aynı. O kadar mesaj yazan oldu bi sen böyle bir tepki gösterdin. Ramin her özelliği önemli kısımlarından biri.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,706
Üyeler
199,209
Son üye
UGURAY

Geri