Ryzen 5 5600+9060xt 16gb Crimson Desert Şehir İçinde Darboğaz Yaşıyor Musunuz?

livix

80+
Reaksiyon skoru
10
Selamün aleyküm beyler,

Benim için gerçekten çok kritik bir konu var, özellikle bu sistemi kullanan veya test etme şansı olan arkadaşların cevaplarına cidden çok çok ihtiyacım var.
Şu an sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci ve MSI B450 (PCIe 3.0) anakart var. Yakın zamanda ekran kartımı Intel Arc B580 Titan modeline yükselttim fakat Crimson Desert oynarken darboğaz yaşıyorum.
Eski kartım RX 6600 ile şehir içinde gram darboğaz/kasılma yokken, Arc B580 ile kalabalık şehir içine, NPC yoğunluğu yüksek yerlere girdiğim anda 20 FPSe çakılıyorum.

Bu yüzden Arc B580 kartımı satıp RX 9060 XT 16GB modeline geçmeyi planlıyorum. Oyunu çok seviyorum ama bayadır bu sorun yüzünden oynayamıyorum.

Asıl sormak istediğim ve benim için en kritik nokta şu:
Sisteminde Ryzen 5 5600 işlemci ile yeni RX 9060 XT 16GB ekran kartını birlikte kullanan var mı?

Bu ikiliyle Crimson Desert oynayan arkadaşlar, özellikle ve özellikle kalabalık şehir içlerinde, NPC'lerin yoğun olduğu bölgelerde işlemci darboğazı yaşıyor mu?

Cevaplarını paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Belki 6 çekirdek işlemciler zorlanabilir.

Selamün aleyküm beyler,

Benim için gerçekten çok kritik bir konu var, özellikle bu sistemi kullanan veya test etme şansı olan arkadaşların cevaplarına cidden çok çok ihtiyacım var.
Şu an sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci ve MSI B450 (PCIe 3.0) anakart var. Yakın zamanda ekran kartımı Intel Arc B580 Titan modeline yükselttim fakat Crimson Desert oynarken darboğaz yaşıyorum.
Eski kartım RX 6600 ile şehir içinde gram darboğaz/kasılma yokken, Arc B580 ile kalabalık şehir içine, NPC yoğunluğu yüksek yerlere girdiğim anda 20 FPSe çakılıyorum.

Bu yüzden Arc B580 kartımı satıp RX 9060 XT 16GB modeline geçmeyi planlıyorum. Oyunu çok seviyorum ama bayadır bu sorun yüzünden oynayamıyorum.

Sisteminde Ryzen 5 5600 işlemci ile yeni RX 9060 XT 16GB ekran kartını birlikte kullanan var mı?

Bu ikiliyle Crimson Desert oynayan arkadaşlar, özellikle ve özellikle kalabalık şehir içlerinde, NPC'lerin yoğun olduğu bölgelerde işlemci darboğazı yaşıyor mu?

B580 ile yaşadığınız şey darboğaz değil hocam yazılımdan dolayı kaynaklanan bir şey siz ister ayarları en düşüğe alın isten en yükseğe alın crimson desertte 20 fps civarına sabitliyor. Bu konu yazılım eksikliğinden dolayı olan bir şey

Selamün aleyküm beyler,

sistemim imzamda sizinkine çok benziyor crimson desert oynamadım pek oyun oynayan biri değilim sorun olursa sorabilirsin bunun dışında

Selamün aleyküm beyler,

İşlemci ile alakası yok ARC B580 tuhaf davranabilen bi ekran kartı geçen 5600 ile sorun yaşattığı tarzında bir şey okumuştum bu forumda yanlış seçim yapmışsın 5600 ile B580 birleştirerek, 9060XT değilde 6800XT var benzer-daha iyi performans veriyor crimson desert 2K Cinematic 70 80FPS . Kalabalık Şehir veya değil bir drop yaşamıyorum yani işlemcinin bir problemi yok istersen 4070de tak bişey olmaz 5600e . Ben 1080p de bile darboğaz yaşamıyorum Yaşarsın diyen o kadar insan olmasına rağmen. 9060XT alırsan güzel olur Bende B580 alıcaktım normalde araştırdıktan sonra vazgeçtim. Adamların tecrübesi daha bir Nvidia veya Amd Kadar yok . ARC B580 bir PROJEDİR 12GB Vram Projesidir. Aksini kimse iddia edemez

İşlemci ile alakası yok ARC B580 tuhaf davranabilen bi ekran kartı geçen 5600 ile sorun yaşattığı tarzında bir şey okumuştum bu forumda yanlış seçim yapmışsın 5600 ile B580 birleştirerek, 9060XT değilde 6800XT var benzer-daha iyi performans veriyor crimson desert 2K Cinematic 70 80FPS . Kalabalık Şehir veya değil bir drop yaşamıyorum yani işlemcinin bir problemi yok istersen 4070de tak bişey olmaz 5600e . Ben 1080p de bile darboğaz yaşamıyorum Yaşarsın diyen o kadar insan olmasına rağmen. 9060XT alırsan güzel olur Bende B580 alıcaktım normalde araştırdıktan sonra vazgeçtim. Adamların tecrübesi daha bir Nvidia veya Amd Kadar yok . ARC B580 bir PROJEDİR 12GB Vram Projesidir. Aksini kimse iddia edemez
dostum bahsettiği durumlar özellikle npc ile alakalı tam olarak işlemci ile ilgili bir özelliklik senin dediğinde doğru ama ekran kartının bu işlemlere optimize olamaması ile alakalı yani iki durumda haklı ama dolaylı da olsa sonuç gene malesef işlemciye çıkıyor. Dolayısı ile ekran kartının optimizasyonuna çıkıyor. Bu manada b580 tuhaf davranan bir kart derken optimizasyon ve oyun desteklerindeki eksikliğini kast ettiğinizi düşünüyor ve öyle anlıyorum. (y) umarım daha iyi destekleyebilirler günümüzde nvidia ve amd bizi güzel standartlara alıştırdı artık böyle durumlarla hala karşılaşmak üzücü

dostum bahsettiği durumlar özellikle npc ile alakalı tam olarak işlemci ile ilgili bir özelliklik senin dediğinde doğru ama ekran kartının bu işlemlere optimize olamaması ile alakalı yani iki durumda haklı ama dolaylı da olsa sonuç gene işlemciye çıkıyor. Bu manada b580 tuhaf davranan bir kart derken optimizasyon ve oyun desteklerindeki eksikliğini kast ettiğinizi düşünüyor ve öyle anlıyorum. (y)
Tuhaf davranmaktan kastım eşleştirdiğin işlemciye göre demek istedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,736
Üyeler
199,216
Son üye
seknoktaonsek

Geri