Asus Prime RX 9070 XT Ekran Kartlı, 9800x3d İşlemcili Sistem Nasıldır?

Ya da almışken MSİ ventus,shadow ya da Asus Prime mı beklesem belki colorful battle ax fiyatına inerler diye düşündüm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tüm bileşenlerden biraz biraz kısıp sadece ekran kartını yükseltmek ne kadar mantıklı ki 5070ti ile bu sistemde baya işimi görür gibime geliyor.
5070 ti ın bu paraya fazla olduğunu anlatmaya çalışıyorum 30k falan düşüp aynı sistemi toplayabiliyosun zaten ki parçada düşmedim sadece ram cl36 bide sıvı soğutucu diyebilirsin ama zaten sıvı soğutucu 7800x3d yi baya iyi sıcaklıklarda tutabiliyo bide bu işlemciyi oyun için alıyosun 9800x3d falan gereksiz kalıyo oyunlarda 7800x3d nin üstü şov olur biraz 50 fps fazla alsan ne işine yarıycak oyunlarda anakart daha iyi hatta senin seçtiğinden ben buna parçalardan kısmak demezdim ssd aynı ramde 6 cl daha düşük sadece istersen 3k daha ekleyip aynı rami alabiliyosun zaten ekran kartın yükseldi işlemcin zaten tüm işlerini yine fazlasıyla görüyoda

5070 ti ın bu paraya fazla olduğunu anlatmaya çalışıyorum 30k falan düşüp aynı sistemi toplayabiliyosun zaten ki parçada düşmedim sadece ram cl36 bide sıvı soğutucu diyebilirsin ama zaten sıvı soğutucu 7800x3d yi baya iyi sıcaklıklarda tutabiliyo bide bu işlemciyi oyun için alıyosun 9800x3d falan gereksiz kalıyo oyunlarda 7800x3d nin üstü şov olur biraz 50 fps fazla alsan ne işine yarıycak oyunlarda anakart daha iyi hatta senin seçtiğinden ben buna parçalardan kısmak demezdim ssd aynı ramde 6 cl daha düşük sadece istersen 3k daha ekleyip aynı rami alabiliyosun zaten ekran kartın yükseldi işlemcin zaten tüm işlerini yine fazlasıyla görüyoda
Hocam bilmiyorum kafam aşırı derecede karıştı bi düşünücem herşeyi.

SFF kart daha sıcak ve sesli çalışacak. Battle AX varken alınmaz.
Peki üstüne bir tık daha ekleyio asus prime mı almak mantıklı olur battle ax mi sizce?

Hocam bilmiyorum kafam aşırı derecede karıştı bi düşünücem herşeyi.

Peki üstüne bir tık daha ekleyio asus prime mı almak mantıklı olur battle ax mi sizce?
battle ax

Arkadaşa katılıyorum ben de şahsen 78003xd geçer 5080 alırdım ekran kartı daha önemli. 78003xd hala üst seviye oyun işlemci.

Senin pp yi görünce strese giriyorum kanka ya offlayasim geliyor

denedim oluyomuş ama vatandaki 65klık 5080 i beklersen ve işlemciyi 7800x3d e düşürmen gerekiyo
5080 65k
7800x3d 13k
gaming gecesindeki tomahawk var şuan en iyi şuan alamazsanda baya iyi b850ler var bu paraya 11k
32gb 6000 cl36 ram 20k
1tb gen4 m2 7k
3k sıvı soğutucu şuanlık en iyi ocypus delta l36 var rahat rahat soğutuyoda o işlemciyi
4k kasa estetik anlayışına göre seçersin
5k psu enermax revo lll veya raijintek cratos 850w hangisini istersen alabilirsin 850w fazlasıyla yetiyo zaten
Hocam 65klık dediğiniz hangi marka oluyor? birde dediğinize göre kasamı değiştirmesemde oluyor sanırım belki duruma göre ilk indirime girenide alabilirim ama 5080 benim icin gerekli mi ona karar veremiyorum tam.
Arkadaşa katılıyorum ben de şahsen 78003xd geçer 5080 alırdım ekran kartı daha önemli. 78003xd hala üst seviye oyun işlemci.

Hocam 65klık dediğiniz hangi marka oluyor? birde dediğinize göre kasamı değiştirmesemde oluyor sanırım belki duruma göre ilk indirime girenide alabilirim ama 5080 benim icin gerekli mi ona karar veremiyorum tam.
Kasadan kastım sadece Psu+Kasa kastettim Corsair 3500 X modeli

Kasadan kastım sadece Psu+Kasa kastettim Corsair 3500 X modeli
zotac indirime giriyo genelde iyi marka o modelde iyi sorun çıkarmaz

Herkese selamlar Gaming Gen TR üzerinden hali hazırda olan bir hazır sistem üzerinde değişiklik yaparak aşağıdaki sistemde karar kıldım bu sistem bana sıkıntı yaratırmı herhangi bir öneriniz var mıdır? Kafam en azından 4-5 yıl rahat olsun istiyorum istisnai durumlar dışında sizce nasıl sistem olmuş?

Alıntıyı görüntüle
Pahalı hocam

hocam ben şimdi sistemi ekran kartı hariç kararlaştırdım eğerki indirim denk gelirsem rtx 5080 eğer denk gelmezse uzun süre 5070ti eagle ya da battle ax alıcamda bu sisteme uygun hangi monitörler gider bütçem aşırı yok monitöre ayırcak piyasasınıda bilmemekle beraber 10-15k civarı ayırabilirim belki

Ekler

• IMG_1961.webp
    IMG_1961.webp
    125.9 KB · Hit: 4
  • IMG_1962.webp
    IMG_1962.webp
    17.4 KB · Hit: 4
hocam ben şimdi sistemi ekran kartı hariç kararlaştırdım eğerki indirim denk gelirsem rtx 5080 eğer denk gelmezse uzun süre 5070ti eagle ya da battle ax alıcamda bu sisteme uygun hangi monitörler gider bütçem aşırı yok monitöre ayırcak piyasasınıda bilmemekle beraber 10-15k civarı ayırabilirim belki
Birde işlemci ile iki kartta darboğaz yapmaz değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,967
Üyeler
199,256
Son üye
bakidoruk

Geri