Yardım 2k Monitörden 1080 E Düşmek

Mfatihunv

80+
Reaksiyon skoru
18
Bütçe
10000
Beyler selamın aleyküm, akıl danışmam lazım size.

Yaklaşık 2 yıldır 2k 180hz monitör kullanıyordum, ekranda çizikler oluşmaya başlayınca garantiye gönderdim. Kargo esnasında ürün hasar aldı(Benim hatam). Dolayısıyla yeni bir monitöre ihtiyacım var. Eskiden kullanmış olduğum 1080p 144hz Asus monitörümü de iş yerinde kullanıyorum. Sizce yeni bir monitör almak yerine eskisini kullanıp iyi bir monitörün fırsatını mı kollamak mantıklı, yoksa ;

6 Taksitle bunu mu almak mantıklı.

Yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum iyi forumlar.(Farklı önerdiğiniz monitör varsa incelemek isterim.)

Şahsi tavsiyem, ofisteki 1080P 144hz monitoru alın. 24" ise özellikle rekabetçi oyunlarda 27" 2k'ya göre ciddi farklar hissedilmeyecek ya da zamanla alışacaksınızdır.

Ardından, bu kullanım sürecinde bütçenizi daha üste çekip; iyi bir OLED 2K monitor alın. IPS'den çıkmaya çalışın. Ben ne zaman ofisteki OLED monitoruma otursam, gözlerim bayram ediyor, geçen gün PS5 bağladık ve şunu dedim kendime; "ekran kartı ve işlemciden bile elzem, en önemli şey monitormuş meğer".

Evet 24" monitör, oled uzun süredir isteğim var ama fiyatlar aşırı pahalı gibi duruyor. Orada direkt televizyon alırken oled alır ileride de konsol alırsam kullanırım düşüncem vardı açıkçası.

Dediğiniz sürecin bu aşamasında hali hazırda olan monitörü eve taşımak mantıklı bir seçenek gibi geliyor muhtemelen öyle de yapacağım. Teşekkür ederim.

Evet 24" monitör, oled uzun süredir isteğim var ama fiyatlar aşırı pahalı gibi duruyor. Orada direkt televizyon alırken oled alır ileride de konsol alırsam kullanırım düşüncem vardı açıkçası.

Dediğiniz sürecin bu aşamasında hali hazırda olan monitörü eve taşımak mantıklı bir seçenek gibi geliyor muhtemelen öyle de yapacağım. Teşekkür ederim.
24" 1080P sonrası 2K 27" upgrade'den çok alışma meselesi. Spesifik olarak 24" 1080P tercih eden ve rekabetçi oyunlarda çok iyi olan arkadaşımlarım da var. Tamamen tercih meselesi. Ciddi indirimler oluyor OLED monitorlerde, sanırım 24-25 bine de güzel aletler var. Bütçeyi arttırmak ve OLED monitor almak en doğru karar. Ben teşekkür ederim.

Şimdi bir göz gezdirdim oled monitörlerde de,

nasıldır sizce ?
İşte bu konuda sizinle aynı gemideyiz. Ben de 1'nde maaş ile OLED arayışına gireceğim; ofisteki OLED'den sonra, evdeki üst düzey sayılabilecek bile olsa IPS panel monitorume ekmek veresim gelmiyor.

Ama OLED monitorler konusunda bilgisiz sayılırım. Çok fazla ek özellik var, HDR, HDR'ının sertifikası, özellikle maksimum parlaklık düzeyinin OLED'lerdeki önemi gibi gibi.

Bu konuda gerçekten uzman birkaç kişi var forumda. Bu bağlamda, "OLED monitor tavsiyesi" diye bir konu açmanız şu noktada çok daha doğru olacaktır.

Şahsi tavsiyem, ofisteki 1080P 144hz monitoru alın. 24" ise özellikle rekabetçi oyunlarda 27" 2k'ya göre ciddi farklar hissedilmeyecek ya da zamanla alışacaksınızdır.

Ardından, bu kullanım sürecinde bütçenizi daha üste çekip; iyi bir OLED 2K monitor alın. IPS'den çıkmaya çalışın. Ben ne zaman ofisteki OLED monitoruma otursam, gözlerim bayram ediyor, geçen gün PS5 bağladık ve şunu dedim kendime; "ekran kartı ve işlemciden bile elzem, en önemli şey monitormuş meğer".
Monitör ekran kartı kadar önemlidir diyorum da ben bazıları monitöre o kadar para mı verilir falan diyor. 60k-70k-100k sisteme para veriyorsan evet verilir. Adamın sisteme bakıyorum 5070 ti, 360mm sıvı soğutma, x870 anakart, 850w gold psu, 2tb kaliteli m2 ssd, premium kasa, 9800x3d işlemci falan var. Monitör Edge lit 2k IPS. Normal oyuncu eleman iş falan yapmayacak. İşlemciyi 7800x3d yapsa, x870 yerine b650 alsa vs oled alacak bütçesi çıkıyor. Monitöre gereken değeri çoğu kişi vermiyor.

Monitör ekran kartı kadar önemlidir diyorum da ben bazıları monitöre o kadar para mı verilir falan diyor. 60k-70k-100k sisteme para veriyorsan evet verilir. Adamın sisteme bakıyorum 5070 ti, 360mm sıvı soğutma, x870 anakart, 850w gold psu, 2tb kaliteli m2 ssd, premium kasa, 9800x3d işlemci falan var. Monitör Edge lit 2k IPS. Normal oyuncu eleman iş falan yapmayacak. İşlemciyi 7800x3d yapsa, x870 yerine b650 alsa vs oled alacak bütçesi çıkıyor. Monitöre gereken değeri çoğu kişi vermiyor.
Kesinlikle katılıyorum. Ben de son 1 senedir özellikle bunu fark ediyorum. Tüm gün baktığımız şeye, bize kasanın gücünü presente eden öğeye halbu ki en büyük bütçeyi ayırmamız gerek. Ancak devasa pahalı kasalara, 250cd 2K monitorler ihanet gibi bir şey.

Hocam, sizlerin arkadaşa budget OLED monitor tavsiyesi nedir? Forumda çok iyi bilen birkaç kişi varken sizi kastetmiştim en çok çünkü.

Kesinlikle katılıyorum. Ben de son 1 senedir özellikle bunu fark ediyorum. Tüm gün baktığımız şeye, bize kasanın gücünü presente eden öğeye halbu ki en büyük bütçeyi ayırmamız gerek. Ancak devasa pahalı kasalara, 250cd 2K monitorler ihanet gibi bir şey.

Hocam, sizlerin arkadaşa budget OLED monitor tavsiyesi nedir? Forumda çok iyi bilen birkaç kişi varken sizi kastetmiştim en çok çünkü.

Eğer bu videodaki sorunlar dert değilse en ucuz alınabilir gerçek HDR OLED Monitörü bu.

Samsung G5 gibi modeller tam olarak oled hissiyatı vermez hdr deneyimi de vasat. Ama IPS ten kat kat iyi.

Satıcısını sevmesemde lg den sonra en ucuz alınabilecek hdr oled aw2725d

Bütçe varsa aqdmgr

18-24k bandında ki diğer modeller bayağı giriş seviye HDR iyi değil.

Eğer bu videodaki sorunlar dert değilse en ucuz alınabilir gerçek HDR OLED Monitörü bu.

Samsung G5 gibi modeller tam olarak oled hissiyatı vermez hdr deneyimi de vasat. Ama IPS ten kat kat iyi.

Bütçe varsa aqdmgr

Buna para yetmiyorsa bunu almalısınız

Bütçe varsa aqdmgr

Haftaya konu açacaktım, bana da iyi oldu bunlar. Teşekkürler hocam.

@Mfatihunv hocam siz de bunların dışına çıkmamaya çalışın. OLED'de, OLED kullanıyorum dedirten en önemli şeylerden birisi HDR performansı gerçekten. Ben de haftaya bu üçünden birini seçeceğim.

Benim için en önemli şey absürt bir şekilde max. c/d değeri. Sanırım karşılaştırıp, en yüksek parlaklığa sahip olanı seçerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,832
Üyeler
199,446
Son üye
SefaTuna

Geri