Bilgisayarım Oyun Sırasında Kendiliğinden Yeniden Başlıyor

razorghc

80+
Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var benım bu sorundan kurtulmam lazım düzgün oyun oynuyamıyorum adam akıllı.gerçekten yardımınıza ihtiyacım var bilgisayardan anlayan abiler arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi gerçekten hepinize çok minnettarım . fotoraf atamadım oyuzden fotorafları upload ettim bakabilirmisiniz sizce bu hata neden oluyor. 4-5 aydır chatgpt soruyorumda çözmek için oda bişeler diyo ama dediği şeyler doğru değil çaresizce kaldım tek çarem burası. pc ben bazen bi oyuna gırıyorum bi su içip geliyorum mesela pcye bakıyorum kendi kendine restart atmış tekrardan açılmış. olay goruntuleyicisine baktıgımdada bu hatayı alıyorum. ve genellikle valorant oynarken pc bi anda kilitleniyo gibi bişey oluyo mesela bazen pc kilitlenıyo ama mouseyi hareket ettırebılıyorum bazende tamamen donuyor dırrrr dıye çökünce ses verıyor mecburen kendim manuel reset tuşuna basıyorum aşşağıda en sonda attığım fotoda valorant oynarken oldu. gerçekten yardıma ihtiyacım var bana yardımcı olan herkese teşekkürler. not : sadece valorantta olmuyor diğer oyunlardada pc restart atıyor . zamanı belirsiz bir anda oluyor. herkese teşekkürler

SİSTEM ÖZELLİKLERİM
İŞLEMCİ İ5 10400F
ANAKART GİGABYTE H470M K
RAM KİNGSTON FURY 1X16 2666MHZ
EKRAN KARTI GTX 1660 Tİ 6GB
PSU GamX 450W

kernel 41 güç kaynağını değiştircen hocam sorun düzelicek

hocam teşekkürler bide valorant oynarken Durdurma kodu: CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x101) diye bi hata kodu çıkmıştıya fotoraftaki. buda mı güc kaynağı ile ilgili. bide güç kaynağı önerebilirmisin fiyat performans sistemime uygun ne alabilirim kısıtlı bütcem var ona gore bişeler alacam

hocam teşekkürler bide valorant oynarken Durdurma kodu: CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x101) diye bi hata kodu çıkmıştıya fotoraftaki. buda mı güc kaynağı ile ilgili. bide güç kaynağı önerebilirmisin fiyat performans sistemime uygun ne alabilirim kısıtlı bütcem var ona gore bişeler alacam
o kodu internete yazın çözümü çıkar hocam güç kaynağı için ben direk öneri yapmayım siz yeni konu açın alınabilecek en ucuz 550w güç kaynağı diye arkadaşlar yardımcı olur

tamamdır teşekkürler. bu hata kodu içinde ben baktımda bulamadım her sayfada farklı şeyler yazıyor. bilen birisi varmı hatanın nedenini . işimi kesinleştirmek istiyorum psu herhalde şart oldu değiştirmek

tamamdır teşekkürler. bu hata kodu içinde ben baktımda bulamadım her sayfada farklı şeyler yazıyor. bilen birisi varmı hatanın nedenini . işimi kesinleştirmek istiyorum psu herhalde şart oldu değiştirmek
biosa girip xmp kapatmayı dene hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

önce bios güncelleyip temiz bir format at ama psu alınca

xmp zaten kapalıda. biosuda geçen hafta güncelledim. bide format niye atıyorum bi nedeni varmı?

drop mevzusundan cok cektim sorun ssdnin isinmasindan kaynakliydi bende, ssd ölmüştü kisaca

bende drop sorunu yok ama pc kilitlenıp cokuyo sadece droptan yana problem yok yani

CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x101) bu hata genelde driver kaynaklı oluyor. ben 2 hafta öncesine kadar bu hatayı alıyordum. sorunun kaynağı hamachi'den kaynaklıymış. hamachiyi pcye yüklediğimden beridir CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x101) vermeye başlamıştı. sonrasında .dmp uzantılı dosyayı debug edince sorunun kaynağının hamachinin bilgisayara yüklediği driverden kaynaklı olduğunu öğrendim. hamachiyi kaldırınca sorun tamamen çözüldü. sen de .dmp uzantılı dosyayı debug ederek hataya sebep olan uygulama/driver görebilirsin.

CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x101) bu hata genelde driver kaynaklı oluyor. ben 2 hafta öncesine kadar bu hatayı alıyordum. sorunun kaynağı hamachi'den kaynaklıymış. hamachiyi pcye yüklediğimden beridir CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (0x101) vermeye başlamıştı. sonrasında .dmp uzantılı dosyayı debug edince sorunun kaynağının hamachinin bilgisayara yüklediği driverden kaynaklı olduğunu öğrendim. hamachiyi kaldırınca sorun tamamen çözüldü. sen de .dmp uzantılı dosyayı debug ederek hataya sebep olan uygulama/driver görebilirsin.
debug ettim ama hamachi.sys tarzı bir isim bu dump'ta görünmüyor.

Bende de var benzer bir sorun. Pc ilk açıldığında donuyor herhangi bir şey yapamıyorum. kapatıp açınca düzeliyor. Bazen çok sık bazen az yapıyor. 120bin de para gömdüm yani can sıkıcı. İnternette de bir şey bulamadım. Yakında bende konu açacağım buradan. Bir gün denk gelip sorunun videosunu çekmeye çalışıyorum. Cpt nin dediği ram hatasından tut dediği her şeyi yaptım olmadı. En son bana '' PCle/SSD initialization problemi '' olabilir dedi. Sende bir bak istersen bu sorundur belki sende de . Cpt biosdan ssd çalışma hızını gen3 e düşürünce problemin kalkabileceğini söylemişti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,666
Üyeler
199,873
Son üye
harless

Geri