Ea 81k Mezuna Bırakma Fikri H.K.

Reaksiyon skoru
11
Selamünaleyküm. Merhaba, iyi forumlar arkadaşlar. Başlıktan anlaşılacağı üzere bu sene ea 81k yaptım. Açıkçası yıl boyu hedefim 5k civarındaydı. Öyle ya da böyle, sınav anı vs bahane saymayacağım, hedefim tutmadı. 73 civarı tyt 38 ayt yaptım. Son 1.5 ay ayt matı full salıp edb + fen çalıştığım için matematiği hem tyt hem ayt de batırdım. Keza tyt Türkçe aynı şekilde. Sıralamam civarında üniversiteler çok fakat istediğim bölümler için 50k üstünü ölü olarak görüyorum. Bu sebepten mezuna bırakma düşüncesi var. Genel manada mezunluğa bırakma sürecindeki soruları kendime sorup net cevaplar verebiliyorum. Ailem de sürecin başından beri oldukları gibi bu süreçte de beni destekliyorlar. Hatta kendileri mezuna bırakilirsin, 1 sene ciddi bir kayıp değil denemekten zarar gelmez dediler. Fakat işin en kafamı kurcalayan kısmı 2027 sınavı ve yığılma durumu. Herkes ayrı kafadan bir şey diyor.

İşin gerçekçi tarafından baktığımda tyt'yi 95-100 civarına çekerim, zaten 80 üstü denemelerde yapıyordum. Ayt'yi de 60-65+ çekerim. Ama öyle bir algı varki sanki netleri bu civara daha kötü sıralama gelecekmiş gibi hissettiriyor. Yani öyle bir algı oluşturuluyor. Derece özel'i dinledim. Oraya bakarsam tamamım ama bi başkası başka diyor bi başkası başka. Bilen birisine ve öğretmenlerime de danışacağım. Fakat buraya da sormak istiyorum. Sizce yığılma durumu daha mı kötü olur ya da oluşturulan algı doğru mu?

Son düzenleme:
Selamünaleyküm. Merhaba, iyi forumlar arkadaşlar. Başlıktan anlaşılacağı üzere bu sene ea 81k yaptım. Açıkçası yıl boyu hedefim 5k civarındaydı. Öyle ya da böyle, sınav anı vs bahane saymayacağım, hedefim tutmadı. 73 civarı tyt 38 ayt yaptım. Son 1.5 ay ayt matı full salıp edb + fen çalıştığım için matematiği hem tyt hem ayt de batırdım. Keza tyt Türkçe aynı şekilde. Sıralamam civarında üniversiteler çok fakat istediğim bölümler için 50k üstünü ölü olarak görüyorum. Bu sebepten mezuna bırakma düşüncesi var. Genel manada mezunluğa bırakma sürecindeki soruları kendime sorup net cevaplar verebiliyorum. Ailem de sürecin başından beri oldukları gibi bu süreçte de beni destekliyorlar. Hatta kendileri mezuna bırakilirsin, 1 sene ciddi bir kayıp değil denemekten zarar gelmez dediler. Fakat işin en kafamı kurcalayan kısmı 2027 sınavı ve yığılma durumu. Herkes ayrı kafadan bir şey diyor.

İşin gerçekçi tarafından baktığımda tyt'yi 95-100 civarına çekerim, zaten 80 üstü denemelerde yapıyordum. Ayt'yi de 60-65+ çekerim. Ama öyle bir algı varki sanki netleri bu civara daha kötü sıralama gelecekmiş gibi hissettiriyor. Yani öyle bir algı oluşturuluyor. Derece özel'i dinledim. Oraya bakarsam tamamım ama bi başkası başka diyor bi başkası başka. Bilen birisine ve öğretmenlerime de danışacağım. Fakat buraya da sormak istiyorum. Sizce yığılma durumu daha mı kötü olur ya da oluşturulan algı doğru mu?
ben olsam mezuna kalırdım ailenin de desteği var mis gibi

ben olsam mezuna kalırdım ailenin de desteği var mis gibi
Aslında rahatlık basmayın diye sene boyunca kimseye mezun yok dedim ama aklımın bir ucunda hep vardı olmazsa seneye diye.

Bu sıralamayı da açıkçaaı ortalama bir öğrenci olarak değil eksilerden gelerek yaptım. Çalışmamış halimle birinci olurdum ama sondan :D. Bu sene bu kadar yapabildiğim için güveniyorum kendime diyebilirim. Bir de çalışmayı yeni öğrendim gibi. Çalıştığım sğrenin yarısında o kadar yanlış çalışmışım ki anlatamam XD

Bırak mezuna, yığılma hakkındaki düşüncen de mantıklı değil o netleri yapan biri ne olursa olsun iyi sıralama yapar. EA gireceksen en az 70 nete çek bu arada AYT yi zaten 1 senen var.

Bırak mezuna, yığılma hakkındaki düşüncen de mantıklı değil o netleri yapan biri ne olursa olsun iyi sıralama yapar. EA gireceksen en az 70 nete çek bu arada AYT yi zaten 1 senen var.
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Eyüp hocayı, matematiğin güler yüzünü, derece özeli vs dinledim, gayet mantıklı konuşuyorlar. Biraz çekinmeme sebep olan şey bu influncer mentörlük kanalları. Allahım öyle bir algı yaptılarki öldünüz bittiniz diye. Bir an korktum, adam mı vueuyoruz ne oluyor diye. Yanıtınız için teşekkür ederim.

şimdi kardeşim seneye ne olacağı belli değil SAY 240K yapan adama da müh yaz geç dedim hadi seneye kaldın ve daha kötü oldu diyelim,bir daha mezuna da bırakamazsın,arpaya giderken buğdaydan olursun yani bence bu sene tercih yap mezuna bırakma gerçi önceden bıraktın mı bilmiyorum,

şimdi bütün bölümlerin bu sene daha da ileri çekeceğini var sayarak ben sana bir liste çıkaracağım sen ona göre bakarsın gerçi senin ilgi alanların ne onu bilmiyorum haberin olsun

bir de bence her anlamda daha iyi olması için okurken sınavsız ikinci üniversiteden AÖF YBS tercihi yapmayı unutma

şimdi listeye bakalım:

Dokuz Eylül-Denizcilik İşletmeleri Yönetimi(İngilizce)-102.837
İstanbul Üniversitesi-Maliye-104.704
ASBÜ-İktisat(İngilizce)-104.900
İstanbul Medeniyet-İşletme-108.200
İstanbul Üniversitesi-Lojistik Yönetimi-110.889
Anadolu Üniversitesi-Uluslararası Ticaret ve Lojistik(İngilizce)-126.549
İzmir Katip Çelebi-Uluslararası Ticaret ve Lojistik(İngilizce)-132.209

şimdi kardeşim seneye ne olacağı belli değil SAY 240K yapan adama da müh yaz geç dedim hadi seneye kaldın ve daha kötü oldu diyelim,bir daha mezuna da bırakamazsın,arpaya giderken buğdaydan olursun yani bence bu sene tercih yap mezuna bırakma gerçi önceden bıraktın mı bilmiyorum,

şimdi bütün bölümlerin bu sene daha da ileri çekeceğini var sayarak ben sana bir liste çıkaracağım sen ona göre bakarsın gerçi senin ilgi alanların ne onu bilmiyorum haberin olsun

bir de bence her anlamda daha iyi olması için okurken sınavsız ikinci üniversiteden AÖF YBS tercihi yapmayı unutma

şimdi listeye bakalım:

343 bine bir şey yazılır mı hocam ?

şimdi listeye bakalım:

Hocam, ilk mesajda yazmayı unutmuşum; şu an Samaun'da yaşıyorum, il dışı olduğu takdirde ailem hem küçük amcam hem de amca oğlum Ankara'da olduğu için Ankarada bir üniversite okumamı istiyorlar. Belki orada da fazla akrabamız olduğu için İstanbul. Ki ben de aynı fikirdeyim. Birde babam zaten benim deyimimle zattirizurt üniversitesi olursa göndermem demişti. O yüzden mezuna sıcak bakıyorum ve kesinlikle netlerimi yukarıya çekerim. Çünkü yok yani bu sınavda potansiyelimi ortaya koyamadım.

Bu sene ya mezuna bırakacağım ya da açıktan bir bölüm yazacağım. Üniversiteye gitmediğim senaryoda kendi işletmemiz var cep telefonu üzerine. Direkt sigortalı işime başlar yoluma bakarım diye düşünüyorum. İlkokul 3. Sınıftan beri işin içindeyim zaten. Onu da hesaba katmak lazım.

Aslında rahatlık basmayın diye sene boyunca kimseye mezun yok dedim ama aklımın bir ucunda hep vardı olmazsa seneye diye.

Bu sıralamayı da açıkçaaı ortalama bir öğrenci olarak değil eksilerden gelerek yaptım. Çalışmamış halimle birinci olurdum ama sondan :D. Bu sene bu kadar yapabildiğim için güveniyorum kendime diyebilirim. Bir de çalışmayı yeni öğrendim gibi. Çalıştığım sğrenin yarısında o kadar yanlış çalışmışım ki anlatamam XD
konudan bağımsız bende kpss çalışıyorum fakat çalışmayı bilmiyorum rica etsem nasıl çalıştığınızı anlatırmısınız

Kendine güveniyorsan bırak kardeşim bi sene hiçbir şey değil insan hayatında, sonrası için alınabilcek bir risk. Matı salman kötü olmuş, ben sayısaldan girdim sınava, çözdüğüm matla ea'dan derece sayılabilcek bi sıralama gelmişti. Matematiği halledersen ki halledilmeyecek bir yanı yok özellikle mezun senende, 3 de yaparsın 5 de, zor değil

konudan bağımsız bende kpss çalışıyorum fakat çalışmayı bilmiyorum rica etsem nasıl çalıştığınızı anlatırmısınız
Hocam bu konuda danışılacak kişilerden biri depilim muhtemelen, benim haddime değil ama bir kaç gözlemimi aktarayım:

-Bu işin kaba hatları dışında kesin bir doğrusu yok. Ben çalışmaya başlarken o derece öğrencisi böyle dedi onu deneyeyim öteki onu dedi deneyeyim diye diye bayağı vakit kaybetmişim. Kendinşze uygun çalışma şekli buldupunuzda bozmadan devam edin.

-Ben çok geç fark ettim fakat kesinlikle tekrar çok çok önemli son 1.5 ay matematiği tamamen salınca sınavda patladım.

-Konuyu tamamen öğrenmeden yetişmeyecek diye geçmeyin, tam öğrenin.

-Birde işi ciddiye alın. Kolay kolay diyince psikolojik rahatlama geliyor yapamıyorsunuz :D.

Dediğim gibi ben işin uzmanı değilim. Tahminim çığu eğitimcinin temel olarak söyleyeceği şeyler bunlardır. Bunlara dikkat edebilirsiniz.

Not: Çalıştığım için anca yazabiliyorum :). Arada müşteri yoğunluğu vardı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kendine güveniyorsan bırak kardeşim bi sene hiçbir şey değil insan hayatında, sonrası için alınabilcek bir risk. Matı salman kötü olmuş, ben sayısaldan girdim sınava, çözdüğüm matla ea'dan derece sayılabilcek bi sıralama gelmişti. Matematiği halledersen ki halledilmeyecek bir yanı yok özellikle mezun senende, 3 de yaparsın 5 de, zor değil
Teşekkür ederim hocam. Benim ortaokuldan eksiklerim olunca yıl boyu Mat'a yatırım yapmıştım aslında. Ayt'de 20 net civarına kadar çıkarıp salınca bu oldu.

Ama dediğiniz gibi zaman bol ve yapacağıma inanıyorum. Sadece inanmıyorum, yaparım yani.

Son düzenleme:
343 bine bir şey yazılır mı hocam ?
şimdi bir de ona bakalım unutmuşum cevap vermeyi çok özür dilerim

hatırlatayım,MUTLAKA açıköğretim sınavsız ikinci üniversiteden YBS yazmayı unutma

Karadeniz Teknik,İng İşletme,368.860
Alanya Alaaddin Keykubat,Maliye,368.899
Zonguldak Bülent Ecevit,Denizcilik işletmeleri yönetimi,380.552
Anadolu Üniversitesi,Açıköğretim havacılık yönetimi bunu yazarsan aöf ybs yazamasın,381.226
çanakkale 18 mart,turizm işletmeciliği,388.243
muğla sıtkı koçman,çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri,393.260
pamukkale,uluslararası ticaret ve lojistik,403.883
dokuz eylül,felsefe,403.986
istanbul üniversitesi,bilim tarihi,404.007
çukurova,tarım ekonomisi,415.682
gaziantep üniversitesi,turizm ve gastronomi yönetimi programları ing,430.055
akdeniz,ekonomi ve finans,438.248
akdeniz,turizm işletmeciliği,447.651
çukurova,ekonometri ing,462.230
muğla sıtkı koçman,turizm işletmeciliği,471.603
aydın adnan menderes,maliye,474.997

Son düzenleme:
şimdi bir de ona bakalım unutmuşum cevap vermeyi çok özür dilerim

hatırlatayım,MUTLAKA açıköğretim sınavsız ikinci üniversiteden YBS yazmayı unutma

Karadeniz Teknik,İng İşletme,368.860
Alanya Alaaddin Keykubat,Maliye,368.899
Zonguldak Bülent Ecevit,Denizcilik işletmeleri yönetimi,380.552
Anadolu Üniversitesi,Açıköğretim havacılık yönetimi bunu yazarsan aöf ybs yazamasın,381.226
çanakkale 18 mart,turizm işletmeciliği,388.243
muğla sıtkı koçman,çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri,393.260
pamukkale,uluslararası ticaret ve lojistik,403.883
dokuz eylül,felsefe,403.986
istanbul üniversitesi,bilim tarihi,404.007
çukurova,tarım ekonomisi,415.682
gaziantep üniversitesi,turizm ve gastronomi yönetimi programları ing,430.055
akdeniz,ekonomi ve finans,438.248
akdeniz,turizm işletmeciliği,447.651
çukurova,ekonometri ing,462.230
muğla sıtkı koçman,turizm işletmeciliği,471.603
aydın adnan menderes,maliye,474.997
sorun değil hocam bende zaten sayısaldan tercih yapacağım sırf güzel bir şeyler var mı diye sordum sende helal et . Say 111 bine ne önerirsin
bilim tarihi , tarım ekonomisi , ekonomi ve finans , ekonometri ; bunlar hakkında çok bilgim yok ama sanki önü pek parlak olmayan bölümler gibi . Ybs işide mantıklı onda kontenjan sıralaması var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,208
Üyeler
200,062
Son üye
fakirköpek123

Geri