- Reaksiyon skoru
- 11
Selamünaleyküm. Merhaba, iyi forumlar arkadaşlar. Başlıktan anlaşılacağı üzere bu sene ea 81k yaptım. Açıkçası yıl boyu hedefim 5k civarındaydı. Öyle ya da böyle, sınav anı vs bahane saymayacağım, hedefim tutmadı. 73 civarı tyt 38 ayt yaptım. Son 1.5 ay ayt matı full salıp edb + fen çalıştığım için matematiği hem tyt hem ayt de batırdım. Keza tyt Türkçe aynı şekilde. Sıralamam civarında üniversiteler çok fakat istediğim bölümler için 50k üstünü ölü olarak görüyorum. Bu sebepten mezuna bırakma düşüncesi var. Genel manada mezunluğa bırakma sürecindeki soruları kendime sorup net cevaplar verebiliyorum. Ailem de sürecin başından beri oldukları gibi bu süreçte de beni destekliyorlar. Hatta kendileri mezuna bırakilirsin, 1 sene ciddi bir kayıp değil denemekten zarar gelmez dediler. Fakat işin en kafamı kurcalayan kısmı 2027 sınavı ve yığılma durumu. Herkes ayrı kafadan bir şey diyor.
İşin gerçekçi tarafından baktığımda tyt'yi 95-100 civarına çekerim, zaten 80 üstü denemelerde yapıyordum. Ayt'yi de 60-65+ çekerim. Ama öyle bir algı varki sanki netleri bu civara daha kötü sıralama gelecekmiş gibi hissettiriyor. Yani öyle bir algı oluşturuluyor. Derece özel'i dinledim. Oraya bakarsam tamamım ama bi başkası başka diyor bi başkası başka. Bilen birisine ve öğretmenlerime de danışacağım. Fakat buraya da sormak istiyorum. Sizce yığılma durumu daha mı kötü olur ya da oluşturulan algı doğru mu?
İşin gerçekçi tarafından baktığımda tyt'yi 95-100 civarına çekerim, zaten 80 üstü denemelerde yapıyordum. Ayt'yi de 60-65+ çekerim. Ama öyle bir algı varki sanki netleri bu civara daha kötü sıralama gelecekmiş gibi hissettiriyor. Yani öyle bir algı oluşturuluyor. Derece özel'i dinledim. Oraya bakarsam tamamım ama bi başkası başka diyor bi başkası başka. Bilen birisine ve öğretmenlerime de danışacağım. Fakat buraya da sormak istiyorum. Sizce yığılma durumu daha mı kötü olur ya da oluşturulan algı doğru mu?
Son düzenleme: