Öğrendin mi doğrusu neymiş? Ha öğrenemediysen o senin ayıbın.kanka şu cümlede bitti tartışma bence devam etmeyelim. sen elektrik iletkenliği ve ısı iletkenliğini aynı şey sanıyorsun
Bundan sonra sağda solda sıvı soğutma sıvıları iletken değil diye yanlış bilgi vermezsin umarım. Yanlış bilgilendirmeden ceza da yersin hem bu sefer belki öğrenirsinofff fizik hocan olmak vardı şimdi 0 yazardım kağıdına şu cümleden
yazdığın paragrafı okudun mu? kutudan çıktığında iletken değil ama uzun kullanımda içine giren tozlar falan iletken yapıyor diyor. sen ısı iletimini elektrik iletimiyle aynı sanan adamsın. sen mi öğreteceksin bana? senin yazdığın cümleden yemezsen ben de yemem kankiBundan sonra sağda solda sıvı soğutma sıvıları iletken değil diye yanlış bilgi vermezsin umarım. Yanlış bilgilendirmeden ceza da yersin hem bu sefer belki öğrenirsin![]()
Bundan sonra sağda solda sıvı soğutma sıvıları iletken değil diye yanlış bilgi vermezsin umarım. Yanlış bilgilendirmeden ceza da yersin hem bu sefer belki öğrenirsin![]()
Hala okumuyorsun. "Yalıtkan olarak damlayan sıvı, yüzeyle temas ettiği milisaniye içinde iletken bir sıvıya dönüşür." Sen sıfır kutusundan açtığın sıvı soğutucunun sıvısını havayla temas ettirdiğin anda saniyeler içerisinde iletken hale geliyor demek. Hatayı kabullenmek de bir erdem tabi ki herkeste olmazyazdığın paragrafı okudun mu? kutudan çıktığında iletken değil ama uzun kullanımda içine giren tozlar falan iletken yapıyor diyor. sen ısı iletimini elektrik iletimiyle aynı sanan adamsın. sen mi öğreteceksin bana? senin yazdığın cümleden yemezsen ben de yemem kanki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
ban yersem bu da burada kalsın da görsün herkes
sen iletken olmasa nasıl soğutacak yazdın az önce. niye havayla temas etsin hala yalan yanlış şeyler yazmaya devam ediyorsun. sıvının içeriği orada yazıyor. az önce iletken olmasa nasıl soğutacak dedin. bizim burada bahsettiğimiz iletkenlik elektrik iletkenliği, sen ısı iletkenliğinden bahsediyorsun. aynı şey sanıyorsun.Hala okumuyorsun. "Yalıtkan olarak damlayan sıvı, yüzeyle temas ettiği milisaniye içinde iletken bir sıvıya dönüşür." Sen sıfır kutusundan açtığın sıvı soğutucunun sıvısını havayla temas ettirdiğin anda saniyeler içerisinde iletken hale geliyor demek. Hatayı kabullenmek de bir erdem tabi ki herkeste olmaz![]()
aynen havayla temas edinceSaf su, evrendeki en agresif çözücülerden biridir. AIO çalıştığı sürece sıvı; bakır soğutma bloğu, alüminyum radyatör ve kauçuk hortumların iç çeperinden sürekli olarak mikroskobik düzeyde metal iyonları (bakır, çinko, alüminyum partikülleri) çözerek kendi içine katar. Sadece birkaç ay çalışmış bir sıvı soğutucunun içindeki sıvı, saf su olma özelliğini tamamen yitirmiş ve metal iyonlarıyla yüklenerek mükemmel bir elektrik iletkeni (elektrolit) haline gelmiştir.
Hayır aynı şey değil %0 yalıtkan değil aio soğutucuların içerisindeki. Bir miktar iletken ve bu hafif iletkenlikten ısı aktarımı da gerçekleşiyor attığım yüksek model ai'den bakabilirsin. Niye mi havayla temas etsin? Anakarta ekran kartına sıvı sızarsa havayla temas eder. Bu denklemi kuramıyorsan senle tartışmamsen iletken olmasa nasıl soğutacak yazdın az önce. niye havayla temas etsin hala yalan yanlış şeyler yazmaya devam ediyorsun. sıvının içeriği orada yazıyor. az önce iletken olmasa nasıl soğutacak dedin. bizim burada bahsettiğimiz iletkenlik elektrik iletkenliği, sen ısı iletkenliğinden bahsediyorsun. aynı şey sanıyorsun.
offff sen hala ısı ve elektrik iletkenliğini aynı sanıyorsun,Hayır aynı şey değil %0 yalıtkan değil aio soğutucuların içerisindeki. Bir miktar iletken ve bu hafif iletkenlikten ısı aktarımı da gerçekleşiyor attığım yüksek model ai'den bakabilirsin. Niye mi havayla temas etsin? Anakarta ekran kartına sıvı sızarsa havayla temas eder. Bu denklemi kuramıyorsan senle tartışmam![]()
yapay zekaya sor öğren diye attığın yazıda borudan kopan mikroskobik parçalar elektrik iletkenliği kazandırır diyor, sen onu bile okumadan atmışsın. daha sonra dedin ki havayla temas eder etmez elektrik iletmeye başlar sdajmgsfkdjghdf. fizik katliamı yapıyorsun şuan katliam üstüne katliam. havayla temasla falan alakası yok kendi yazdığını(chatgpt yazdı) dön oku. liseye dön fizik derslerini tekrar verNiye mi havayla temas etsin?
Hayır ikisi de farklı şeyler yukarıda da detaylandırdım halbuki ama anlamamışsın. Çok yorma boş ver.offff sen hala ısı ve elektrik iletkenliğini aynı sanıyorsun,
ben güvenli olduğunu iddia etmiyorum zaten. arkadaş en başta dedi ki; sıvı soğutma sıvıları iletken olmasa sıvıyı nasıl iletecek. burda koptu zaten olay. dese ki dökülmesi kötü çünkü tozla falan elektrik iletecek hale gelebilir okeyim. ama böyle de yazılmaz ki yahuArkadaşlar kusura bakmayın ama boşa tartışıyorsunuz. Sıvı soğutma sistemi sıvıları özünde yalıtkan kabul edilir ancak anakartın üzerine döküldüğünde yine de problem yaratmaz demek değildir bu. Kasa içerisindeki iletken toz zerreleri dahi bozulmalara sebep olabilir. Isı ve elektrik iletimi konusuna gelince de örneğin klasik bir termal macun mx-4 elektrik anlamında yalıtkandır.