6750xt Hayattan Soğuttu

Yaşanılan sorunun tamamen yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamak için;
-Bios güncel mi ?
-Chipset driver güncel mi ?
-Windows Update Driver Yükleme açık mı ?
-Bilgisayarım-Aygıt Yöneticisinde Ekran Kartı Sürücüsü ne gözüküyor ?
Eğer Update in driver kurma ayarını kapatmazsan, defalarca yaşadım, sen ne kadar günceli kurarsan kur. Sen DDU ile silip AMD driverı kurduktan sonra ilk fırsatta Update, kendi hafızasındaki driverı üstüne kurup bozuyor.
-Ekran kartına UV yaptın mı?
* Biosum güncel
* Chipset güncel
* W update kapalı gerekli olduğunda kendim bakıp güncelliyorum.
* Ekran kartı ve işlemci standart ayarlarda herhangi bir OC yada UV yapmadım.
"Eğer Update in driver kurma ayarını kapatmazsan, defalarca yaşadım, sen ne kadar günceli kurarsan kur. Sen DDU ile silip AMD driverı kurduktan sonra ilk fırsatta Update, kendi hafızasındaki driverı üstüne kurup bozuyor." bu kısmı nasıl kontol edebilirim. Eksik bilgi verip atlamak istemem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BU HATAYI almanin tek sebebi performans ayarlarinda problem var demek kararsizlik yapiyor ayarlar . Ayarlari ile oynaman gerekiyor
Sorunun kaynağı belli bu hatalari ekran karti performans ayarlarinda kararsizlik varsa veriyor
Sisteminde herhangi bir bilesene OC yaptiysan yapmadan dene
Ramleri 3200e cekip dene
Amd ekran karti performans ayarlarinda mhzyi yukseltme - kisma yapma
Voltaj ayarinda cok az kismayi dene
Güç limitini en sona çek amd ayarlarinda % olarak neye izin veriyorsa kart
Hic sicaklik degeri paylasmamissin kart 110 dereceye cikiyorsa nasil bilicez
herhangi bi oc denemesi yapmadım.

* Biosum güncel
* Chipset güncel
* W update kapalı gerekli olduğunda kendim bakıp güncelliyorum.
* Ekran kartı ve işlemci standart ayarlarda herhangi bir OC yada UV yapmadım.
"Eğer Update in driver kurma ayarını kapatmazsan, defalarca yaşadım, sen ne kadar günceli kurarsan kur. Sen DDU ile silip AMD driverı kurduktan sonra ilk fırsatta Update, kendi hafızasındaki driverı üstüne kurup bozuyor." bu kısmı nasıl kontol edebilirim. Eksik bilgi verip atlamak istemem.

herhangi bi oc denemesi yapmadım.
Windows Update in kapalı olması değil, driver kurma özelliğinin kapalı olmasi onemli. Driverler Update e isteğe bağlı gelmiyor. Update i açtığında denetle dediğinde otomatik kurar

Ekler

• furmark test.webp
    furmark test.webp
    247.4 KB · Hit: 25
  • prime 95 test.webp
    prime 95 test.webp
    96.8 KB · Hit: 25
Nvidia prensesleri gelmiş yine, once bir adama yardım edin de ondan sonra öneri de bulunun.

Windows Update in kapalı olması değil, driver kurma özelliğinin kapalı olmasi onemli. Driverler Update e isteğe bağlı gelmiyor. Update i açtığında denetle dediğinde otomatik kurar

Tamamdır denetle dediğimizde şayet kurma durumu ise kastınız evet bu şekilde güncel olarak. Başta anlayamadım kusuruma bakma

Benzer sorunlar bende de vardı hatta çok benzeri diyebilirim oyundayken bir anda kapanıyordu uygulama. Sorun ekran kartım değilmiş ramdeymiş. Anakartın b2 soketi sıkıntılıymış. Memtest86 yapmanı öneririm böyle sorunlar ekran kartı dışından da kaynaklanabiliyor

Yaşanılan sorunun tamamen yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamak için;
-Bios güncel mi ?
-Chipset driver güncel mi ?
-Windows Update Driver Yükleme açık mı ?
-Bilgisayarım-Aygıt Yöneticisinde Ekran Kartı Sürücüsü ne gözüküyor ?
Eğer Update in driver kurma ayarını kapatmazsan, defalarca yaşadım, sen ne kadar günceli kurarsan kur. Sen DDU ile silip AMD driverı kurduktan sonra ilk fırsatta Update, kendi hafızasındaki driverı üstüne kurup bozuyor.
-Ekran kartına UV yaptın mı?
1785069737188.webp

Atlamışım bu kısmı aygıt yöneticisinde de ekran kartı model adı ile gözükmekte

Benzer sorunlar bende de vardı hatta çok benzeri diyebilirim oyundayken bir anda kapanıyordu uygulama. Sorun ekran kartım değilmiş ramdeymiş. Anakartın b2 soketi sıkıntılıymış. Memtest86 yapmanı öneririm böyle sorunlar ekran kartı dışından da kaynaklanabiliyor
Testi biraz daha açabilir misin memtesti bilmiyorum sadece adını duymuştum. Yapar atarım hemen

Ses kartı falan güncel mi? Anakartın sitesinden ses kartını bir indir kur

Bu sorun ne zamandır var? Acaba işlemci akıtma falan mı yaptı forumda biri o yüzden de böyle hatalar alıyordu

Ses kartı falan güncel mi? Anakartın sitesinden ses kartını bir indir kur

Bu sorun ne zamandır var? Acaba işlemci akıtma falan mı yaptı forumda biri o yüzden de böyle hatalar alıyordu
anakart üzerindeki kondansatörlerde bozunma sonucu akması gibi bir şey midir kastınız?

Yani bir de tespit etmemiz lazım ne zaman oldu önceden varmiydi en son ne gibi değişiklikten sonra yapmaya başladı felan

Evet dogru ancak herhangi sıvı teması gözlemlemedim ortalama 3 ayda bir temizlik yaparım. Güncel olarak en son 1 ay önce de termal macun yeniledim (senede 1)
Ne zamandan sonra olmaya başladı

Occt de power testi yapıp 12v 3. 3v ve 5v kanallarını da atar mısın test yaparken

Güncel olarak 6800xt var hocam bende sorun yok, ne desem bilemedim zaten çoğu şeyi yapmışsınız, amd'nin bazen donanımların arasında eşşekliği olabiliyor ben bi keresinde rx 6600 varken de bu sorunları yaşıyordum tüm parçaları tek tek sattım kimse tek şikayet etmedi (test edip sattım tabi tek tek) ama ben hepsini bi kasada toplayınca crash vs pc donma yapıyordu aylarca uğraşmıştım, size tek önerim bir amd kullanıcısı olarak bütçeniz varsa ve kafam rahat etsin diyorsanız nvidia geçmeniz.
şans işi bence bende 6600 var çok memnunum coil whine dışında

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,096
Üyeler
200,591
Son üye
yusufufufuf

Geri