2 Ve 4 Yıllık Bölüm Önerileri

XeaveN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
155
4 yıllık olarak öneri yapicak arkadaşlar için eşit ağırlık sıralamam 350k sözel de sıralamam 100k
2 yıllıkda sıralamam 700k
tercih dönemi yaklaşıyor ve hala maalesef kendime bir liste çıkaramadım ailem kıbrısta okuyabilirsin diyolar önceliğim türkiye ve tutan yerler de var fakat ne yazmam lazım bilmiyorum

4 yıllık olarak öneri yapicak arkadaşlar için eşit ağırlık sıralamam 350k sözel de sıralamam 100k
2 yıllıkda sıralamam 700k
tercih dönemi yaklaşıyor ve hala maalesef kendime bir liste çıkaramadım ailem kıbrısta okuyabilirsin diyolar önceliğim türkiye ve tutan yerler de var fakat ne yazmam lazım bilmiyorum
2 yıllık ve 4 yıllıkta sıralamalar değişiyormuda ben mesela 1milyon siralama yaptim 2 yıllık ta ve 4 yillikta geçerli degilmi

100k ne okursanız size yarayacak gençler ? 4 yıl sonra iş bulabileceğiniz sevdiğiniz bir iş seçin veya ortaöğretim kpss'ye girin atanın boş işlerle uğraşmayın

100k ne okursanız size yarayacak gençler ? 4 yıl sonra iş bulabileceğiniz sevdiğiniz bir iş seçin veya ortaöğretim kpss'ye girin atanın boş işlerle uğraşmayın
ea bulurum diye düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 yıllık ve 4 yıllıkta sıralamalar değişiyormuda ben mesela 1milyon siralama yaptim 2 yıllık ta ve 4 yillikta geçerli degilmi
2 uıllıkta tyt puanı ile alı mi yapılıyor 4 de sayısal sözel ea diye

• Beğen
Reaksiyonlar: Yook
bu sıralama ile güzel bir şey gelmez. Mezuna bırakıp 50k civarı bir şey yaparsan anadolu üni(Eskişehir) YBS var. Paran varsa git özelde oku

2 yıllık için tyt 4 yıllık için genel ayt ile birlikte olan sıralamaya bakıcaksın

• Beğen
bu sıralama ile güzel bir şey gelmez. Mezuna bırakıp 50k civarı bir şey yaparsan anadolu üni(Eskişehir) YBS var. Paran varsa git özelde oku

2 yıllık için tyt 4 yıllık için genel ayt ile birlikte olan sıralamaya bakıcaksın
param kıbrısta okumak için var türkiyede de
turizm işletmeciliği meredeyse tüm yerler
denizcilik işletmeleri yönetimi bazı yerler
sosyal hizmetler çoğu yer tutuyor

O puanla tek yapabileceğin şey Sözel puanla doğuda gastronomi okumak

Bunu bilmeden mi sınava girdin XD umursamazlık seviyen aynı ben😂

yks’de 2 sınav var TYT ve AYT ve TYT sınavındna aldığın puan ile sadece 2 yıllık bölümlere yani ön lisans bölümlerine gidebilirsin ve AYT puanın yani sıralaman ile de 4 yıllık bölümlere girebilirsin

Yani tyt ile daha basit eczacılık,bilgisyar programcılığı,elektirik elektronik,mekatronik vs. Gibi daha çok meslek lisesi bölümleri gibi bölümlere giriliyorken AYT ile Hukuk (avukat,hakim,savcı) ve Mühendislik (yazılım,Aİ,inşaat,gemi,uzay ve havacılık vs. Gibi mühendisliklere) girilebiliyor

Bu arada yukarıda yazmayı unutmuşum yanlış anlaşılmasın 4 yıllık bölüm sadece AYT ile girilmiyor TYT’nin %40’ı AYT’ninde %60’ı alınıp toplanıp ona göre puan ve sıralamanız belirleniyor benim AYT 4 yıllık bölüm için dememin sebebi ayt sınavına girmeden 4 yıllığa gidemediğiniz için o yüzden yoksa dediğim gibi 4 yıllık TYT ve AYt karışımı puanınıxın sırlamasına bağlı

Son düzenleme:
  • Hahaha
o sıralamaya bi cacık gelmez mezuna kalabiliyorsan kal sonra üniversite okuduktan sonra okudum ama açıkta kaldım diye serzenişte bulunma ülkemizin gerçekleri

Geri