Bilgisayarımı Full Yapay Zeka Kontrol Ediyor Güvenli mi ?

Ensar AK

80+
Reaksiyon skoru
20
claude pro üyeliğim var. claude code kullanıyorum ve bilgisayarımı yönetmesine izin veriyorum. birden fazla API kodumu ve özel bilgilerimi saklıyor. herhangi bir güvenlik sorunu oluşturabilir mi? githuba yüklediğim projeler, kişisel bilgiler, fotoğraflar vs. eğer öyleyse nasıl daha güvenilir hale getirebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

claude pro üyeliğim var. claude code kullanıyorum ve bilgisayarımı yönetmesine izin veriyorum. birden fazla API kodumu ve özel bilgilerimi saklıyor. herhangi bir güvenlik sorunu oluşturabilir mi? githuba yüklediğim projeler, kişisel bilgiler, fotoğraflar vs. eğer öyleyse nasıl daha güvenilir hale getirebilirim yardımlarınızı bekliyorum.
online erişilebilen ve senin kontrolün dışında olan her şey güvenli değildir.

aylık 20 dolar gözüküyor sen kaça aldın

Neden öyle bişiy yapıyorsun ki çok riskli

Claude ya da Gemini gibi yapay zekaların patlaması, saldırı yemesi zor bir ihtimal olsa da API'lerinin patlamayacağının garantisi var mı ? Discord gibi bir uygulama bile bir çok kez API sorunu yaşadı. Çoğu discord sunucusu BOT API'lerinden patladı, silindi, odalar kapatıldı.

Kısacası, güvenli değil.

Yazılan her şeyin dışında yapay zekayı özgür bırakmak büyük bir sorun. Hala çok ciddi halüsinasyon sorunları var ve özellikle internette işlem yaptırırken hangi komutları uygulayıp uygulamamaları gerektiğini ayırt edemiyorlar. Erişebildiği her veriyi denetlemek, yapmaya çalıştığı her şeyi incelemek lazım.

Claude ya da Gemini gibi yapay zekaların patlaması, saldırı yemesi zor bir ihtimal olsa da API'lerinin patlamayacağının garantisi var mı ? Discord gibi bir uygulama bile bir çok kez API sorunu yaşadı. Çoğu discord sunucusu BOT API'lerinden patladı, silindi, odalar kapatıldı.

Kısacası, güvenli değil.
Buna karşı nasıl bir önlem alabilirim hocam. discord, supabase, vercel, github API'ları var claude da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,683
Üyeler
200,479
Son üye
Llewu

Geri