Sistem SSD Yüzünden Yük Altında Kapanıyor.

CanerK14

80+
Reaksiyon skoru
3
İyi günler. Daha önce işlemcimde bir sıkıntı olmuştu bu yüzden bilgisayar açılmıyordu. işlemciyi garantiden değiştim sonrasında bilgisayarcıda temizlik ve stres testi yaptık. Aida 64 extreme programında sistem yük altında kapanıyor ve işlemcide ısınma (kararsızlık) problemi oluyordu. Ardından sisteme başka bir ssd taktık. O ssdyi takınca sistem yük altında gayet iyi çalıştı. İşlemci benim ssdde 50 55 derecelerde iken sonradan takılan ssdde 38 derecelerde geziyordu. Bilgisayarcı format atmamı ve düzelmez ise garantiye göndermemi söyledi ama sistemde çok fazla önemli dosyam var. Format atmadan bunu düzeltmenin bir yolu var mı ?

Merhaba, yük altında 50-55 derece gayet güzel değer, boşta da genelde 35-45 arasında olurlar.

Dosyaları yedeklersin, harici bir drive veya bulut hizmeti filan da alabilirsin, ne kadarlık bir dosyadan bahsediyoruz?

İyi günler. Daha önce işlemcimde bir sıkıntı olmuştu bu yüzden bilgisayar açılmıyordu. işlemciyi garantiden değiştim sonrasında bilgisayarcıda temizlik ve stres testi yaptık. Aida 64 extreme programında sistem yük altında kapanıyor ve işlemcide ısınma (kararsızlık) problemi oluyordu. Ardından sisteme başka bir ssd taktık. O ssdyi takınca sistem yük altında gayet iyi çalıştı. İşlemci benim ssdde 50 55 derecelerde iken sonradan takılan ssdde 38 derecelerde geziyordu. Bilgisayarcı format atmamı ve düzelmez ise garantiye göndermemi söyledi ama sistemde çok fazla önemli dosyam var. Format atmadan bunu düzeltmenin bir yolu var mı ?
Önenli şeyleri başka bir ssd ye at
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, yük altında 50-55 derece gayet güzel değer, boşta da genelde 35-45 arasında olurlar.

Dosyaları yedeklersin, harici bir drive veya bulut hizmeti filan da alabilirsin, ne kadarlık bir dosyadan bahsediyoruz?
GEmini mal la yüj altında değil boşta 50 5y derece

hocam sıkıntı şurda boşta 50 55 dereceler iyi fakat normal değil. işlemcinin normali 38 39 derecelerde olması lazım. ayrıca yük altında sistem direkt kendini kapatıyor. farklı bir ssdde sistem yük altında bir problem yaratmıyor. Birde sistem başlangıçta 70 derecelerde başlayıp sonra iniyor.

yaklaşık 500 600 gb. sistem boşta 50 55 derecede hocam yükte 75 derecelerde

SSD'nin smart verilerini atar mısın?

SSD'nin smart verilerini atar mısın?
hocam bilgisayarcıda birlikte kontrol ettik ssdnin sağlık durumu 98. ve hiç bir arıza gözükmüyor çok iyi durumda kağıt üstünde.

ssd kingston kc3000 2tb

hocam bilgisayarcıda birlikte kontrol ettik ssdnin sağlık durumu 98. ve hiç bir arıza gözükmüyor çok iyi durumda kağıt üstünde.

ssd kingston kc3000 2tb
DISM, SFC /Scannow ve CHKDSK ile sistem dosyalarını ve diski onarmayı deneyebilirsin.

şuan formata geçtim hocam el mahkum yedeklemeyi yaptım az buçuk formattan sonra olmaz ise bu programlarada bakacağım.
Program değil bunlar Windows'un onarım fonksiyonları. Formata rağmen düzelmezse bunlara gerek kalmaz garanti yolu görünür size.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,864
Üyeler
200,798
Son üye
utku_aaydin

Geri