Hazır Yeni Sistemde Ana Kart Turuncu Işık Yanıyor

MASTERFF

80+
Reaksiyon skoru
5
Selam arkadaşıma ince hesaptan sistem aldı. ekran kartı takarken kırarım korkusu ile bilgisayarcıya götürdü daha sonra bilgisayarcıda çalıştırmışlar görüntü gelmeyip turuncu ışık yakıyo bios pili söküp takınca duzeldi sonra bios geldi ordan windows kurdu adam reset atınca yine turuncu ısıkta kaldı eve getirdi ama hala turuncu ısık yanıyor bilgisayarcıda anakart patlak demiş güç vermior servise gönderin demiş
WhatsApp Image 2026-07-29 at 20.43.44.webp

Sistem yeni mi

Bios resetleyin, yapmadıysanız bios update yapın düzelir.
bios pili söküp takınca bios gelip gidiyor bios gelmiyo siyah ekran
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yerinde olsan iade ederdim sistemin güç kaynağı vs hiç iyi değil.

Bunu deneyin düzelirse eliniz rahatlayınca Kaliteli bir power supplya geçin
aynısını söyledim fakat dinlemedi kendisi beni servise verecek ram az psu kalitesi düşük

aynısını söyledim fakat dinlemedi kendisi beni servise verecek ram az psu kalitesi düşük
Anakart üzerinde CMOS yazan boşta 2 pin var onları kısa devre yaptırın(5-10 saniye kadar). CMOS'u bulamadıysanız kitapçıktan bakın. Bu sırada güç kaynağı kapalı olsun fişini de çekin

Anakart üzerinde CMOS yazan boşta 2 pin var onları kısa devre yaptırın(5-10 saniye kadar). CMOS'u bulamadıysanız kitapçıktan bakın. Bu sırada güç kaynağı kapalı olsun fişini de çekin
pili söküp takınca zaten sıfırnamıyormu

Parayı cope atmak ✅ o kadar emek verdiğin para ile doğru düzgün sistem alıp uzun süre kullanmak ❌

Anakart start aldığında ana bileşenlere sinyal gönderir ve almaya çalışır eski bilgisayarlarda duyduğumuz dıt sesi bu testi geçtiğini gösterir eğer geçemezse turuncu veya kırmızı ışık yanar sanırım bileşenlerden birisinde sorun var ki bu testte takılıyor sinyal aldığı bileşenler işlemci ram anakart eğer sıfır cihaz ise destek kaydı oluşturup servise göndermek daha mantıklı

Anakart start aldığında ana bileşenlere sinyal gönderir ve almaya çalışır eski bilgisayarlarda duyduğumuz dıt sesi bu testi geçtiğini gösterir eğer geçemezse turuncu veya kırmızı ışık yanar sanırım bileşenlerden birisinde sorun var ki bu testte takılıyor sinyal aldığı bileşenler işlemci ram anakart eğer sıfır cihaz ise destek kaydı oluşturup servise göndermek daha mantıklı
bios pil sok tak yapınca geliyo kapa ac yapınca yine gidiyo ama

cano cmos yaptık oldu sımdı bıos update yapıcam duzelcek tamamen büyük ihtimal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,375
Üyeler
201,192
Son üye
egmnkrl

Geri