İşlemcim 9800x3d
32gb ddr5 ram
1tb m2 ssd
ve taichi 9070xt için bu psum yeterli mi;
32gb ddr5 ram
1tb m2 ssd
Ucu ucuna kurtarır gibi ama biz psu nun yüksek yüklerde çalışmasını tavsiye etmeyiz kimse de etmez diye düşünüyorum. Şimdilik kullanabilirsin ama kaliteli bi 850W psu çok daha iyi olur diye düşünüyorumİşlemcim 9800x3d
32gb ddr5 ram
1tb m2 ssd
Ucuucuna mıUcu ucuna kurtarır gibi ama biz psu nun yüksek yüklerde çalışmasını tavsiye etmeyiz kimse de etmez diye düşünüyorum. Şimdilik kullanabilirsin ama kaliteli bi 850W psu çok daha iyi olur diye düşünüyorum
gpu spike ile 330wİşlemcim 9800x3d
32gb ddr5 ram
1tb m2 ssd
Ucuucuna mı
550w falan cekiyor bu sistem biliyorsun dimi?
600bile cekmeyecek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Cok rahat yeterli olur düşünme
Mesela o değil bende de a750gf vardı 9700x 9070xt red devil ile kullandım yetiyor bir sorunda yaşamadım ama anlık peak yapıyor tam değerleri hatırlamıyorum min 500w görüyor kart güç kaynağın kaliteli değilse bu bir sorun . Evet arkadaşın güç kaynağı kaliteli ve yeterli ama dediği gibi kimse sürekli yüksek yükte kullanmak istemez ve tek kablo yerine 3 kablo kullanmak görüntü kirliliği .Ucuucuna mı
550w falan cekiyor bu sistem biliyorsun dimi?
600bile cekmeyecek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Cok rahat yeterli olur düşünme
taichi 9070 xt spike ile değil normalde 330-340w ile çalışıyor ne spikeıgpu spike ile 330w
işlemci boost 140w
diğer bileşenşer 75w 80w
550 diyelim güvenli sınır %20 fazlası olmalıdır yani ağır yükler dışında idare edersin
uzun süre yük altında psu sesli ve sıcak çalışabilir. sisteme ayak uyduramayabilir. ben olsam kullanır gecerdim
1-) Adam yeni PSU almıyorne bu kudurukluk birader bu sistem için ideal 850W dır Kimse psu nun sürekli tam yükte çalışmasını istemez bu yüzden %50 %60 yükler iyidir bu sistem için önerilen güç kaynağı 850W dır hatta şöyle de göstereyim.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak corsair
Ben de yetersiz demedim ama 850w olursa daha iyi olur yük azalır daha sessiz çalışır dedim bu yanlış bir şey değil ki bu sistem için 850w en tatlı nokta olur. Ucu ucuna yeter dememin sebebi yük kısmı. Sen arka planda bağıran psu ile sistem kullanmaya devam edebilirsin. Ayrıca çok cahil olup bilmediğin bir nokta var oda1-) Adam yeni PSU almıyor
2-) Elimdeki yeterli mi diyor
3-) 750w da 550w %73.3- 850w da %64.7aradaki %9 önemsiz butun psular tam yükte calismak icin dizayn ediliyor yani kafandan uydurduğun % boş hesap.
4-) ucu ucuna yetiyor diyorsun ucuna bile dayanmıyor değerler. Yanlis bilgilendirme yapıyorsun.
Yaptığın yanlış bilgilendirme adama gereksiz masraf acacak.
5-) attığın resimde overclock yaparsanız kafanız rahat olur yazıyor hala daha 750w yetmez demiyoroc yapsa dahi 750w fazlasiyla yetiyor yine ucuucuna gelemedik
Okuduğunu idrak edemiyorsun galiba 600w esekjames psu yok adamda. 750w gold var.Ben de yetersiz demedim ama 850w olursa daha iyi olur yük azalır daha sessiz çalışır dedim bu yanlış bir şey değil ki bu sistem için 850w en tatlı nokta olur. Ucu ucuna yeter dememin sebebi yük kısmı. Sen arka planda bağıran psu ile sistem kullanmaya devam edebilirsin. Ayrıca çok cahil olup bilmediğin bir nokta var oda
Anlık Güç Sıçramaları (Spike): Modern ekran kartları ve işlemciler, yük altında anlık olarak normalden çok daha yüksek güç çekebilirler. Yüksek wattlı PSU'lar bu ani sıçramaları sistemi kapatmadan (kapanma veya yeniden başlatma sorunları yaşamadan) rahatça karşılar.
Sonra neden sistemim yeniden başladı neden wattman yada sürücü hatası aldım diye amd ekran kartı alınmaz sürücü çöktü diye konu açarsınız işte bu kadar cahilsiniz![]()
%20 de emniyet payı koyulur genelde, o haliyle de yetiyor hocam, zaten hem işlemci hem kart oyun oynarken aynı anda %100 yüke girmez kolay kolay, girse de yetiyor orası ayrı. Eğer elinizde olmasaydı 850w alınabilirdi fiyat farkı çok fazla değil ama elinizde varken kullanın.ben şöyle hesapladım 360w ekran kartı + 120w işlemci + diğer parçalarada 80-100 desek 100 diyelim 580 yapıyor 750w rahatlıkla yetmez mi? Psum kaliteli mi bilmiyorum ama meıc üretiyormuş nasıldır bilmiyorum.