Öneri AMD Ryzen 7 9800x3d İçin Kule Tipi Soğutucu Önerisi

Reaksiyon skoru
79
Arkadaşlar işlemcim için kule tipi soğutucu istiyorum. Bildiğiniz, kullandığınız, yada iyidir dediğiniz soğutucuları linkleyin lütfen ama soğutma performansı iyi olsun istiyorum çok öyle 70 dereceleri görsün istemem işlemcimin.

o kadar yüksek bi performansı 360mm sıvı soğutmalar verir diye düşünüyorum ancak tecrübeli arkadaşlar daha doğru cevaplandıracaktır, benimkisi sadece tahmin.

Lian Li Hydro-Shift II LCD-C 360CL bende şuanda bu var sıcaklık değerlerim oyunlarda 50 ile 55 derece arası fakat bugün başladı çok ince cızırtı sesi gibi bir ses geliyor bazen artıyor bazen azalıyor, çok sinirimi bozdu sanırım pompa yavaştan bozulmaya başlayınca ses gelmeye başlıyormuş garantisi devam ediyor, PC Kolikten almıştım yarın iletişime geçip garanti sürecini başlatacağım ama böyle durumlar için elimde hep kullanabileceğim bir kule tipi soğutucum olsun istiyorum...

Noctua

Bahsettiğim sıcaklık aralıklarında tutar mı işlemcimi peki hocam ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Max 3 yada 4k vereyim diyorum ama oda biraz fazla kaçıyor herhalde bilemedim.
Attığım hava soğutmanın performansını verecek sıvı soğutma min 2x daha pahalı. Bütce sıvı soğutma içinde max 3-4k ise bu tarz hava soğutma bakmalısın. bütce 8-10k cıkarsa o zaman sıvı bakarsın.

ModelGüncel gördüğüm fiyatYapıKasa için min. CPU boşluğuKararım
🥇 Thermalright Phantom Spirit 120 SE~3.150 TLÇift kule / 7 heatpipe154 mmEn mantıklı
🥈 Thermalright Frost Commander 140~3.730 TLÇift kule / 5×8 mm heatpipe158 mmÇok güçlü alternatif
🥉 Thermalright Phantom Spirit 120 EVO~4.490 TLÇift kule / 7 heatpipe157 mmFanları daha agresif
Thermalright Peerless Assassin 120 SE~2.500 TLÇift kule / 6 heatpipe155 mmEn iyi bütçe seçeneği
DeepCool AK620 Zero Dark~3.870 TLÇift kule / 6 heatpipe160 mmGüzel ama TR kadar F/P değil
Noctua NH-D15 G2~10.360 TLÇift kule / 8 heatpipe168 mmÇok iyi, fiyatı anlamsız

Attığım hava soğutmanın performansını verecek sıvı soğutma min 2x daha pahalı. Bütce sıvı soğutma içinde max 3-4k ise bu tarz hava soğutma bakmalısın. bütce 8-10k cıkarsa o zaman sıvı bakarsın.
Hocam sıvı soğutma almayı düşünmüyorum elimdekinin garantisi devam ediyor garantiye göndereceğim yenisi gelecek yüksek ihtimal o süre için idareten bir şey arıyorum.

Hocam sıvı soğutma almayı düşünmüyorum elimdekinin garantisi devam ediyor garantiye göndereceğim yenisi gelecek yüksek ihtimal o süre için idareten bir şey arıyorum.
Oyunlar için uygun yollu hava soğutmada işini görür o zaman.

Bunlar arasında hangisi sizce ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ModelGüncel gördüğüm fiyatYapıKasa için min. CPU boşluğuKararım
🥇 Thermalright Phantom Spirit 120 SE~3.150 TLÇift kule / 7 heatpipe154 mmEn mantıklı
🥈 Thermalright Frost Commander 140~3.730 TLÇift kule / 5×8 mm heatpipe158 mmÇok güçlü alternatif
🥉 Thermalright Phantom Spirit 120 EVO~4.490 TLÇift kule / 7 heatpipe157 mmFanları daha agresif
Thermalright Peerless Assassin 120 SE~2.500 TLÇift kule / 6 heatpipe155 mmEn iyi bütçe seçeneği
DeepCool AK620 Zero Dark~3.870 TLÇift kule / 6 heatpipe160 mmGüzel ama TR kadar F/P değil
Noctua NH-D15 G2~10.360 TLÇift kule / 8 heatpipe168 mmÇok iyi, fiyatı anlamsız
Çok teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,274
Üyeler
201,161
Son üye
cesar3532

Geri