TCL 27p3a Pro Almak Enayilik Midir?

Reaksiyon skoru
18
Merhaba,

Normalde ederinin biraz üzerinde olduğunu biliyorum ama bu HDR ve parlaklık ve netlikte alternatifi az veya yok, sanırım o yüzden diğer ürünler gibi bu da ülkemizde pahalı. Ancak taksitle belki yönetilebilir bir masraf olabilir, emin değilim. Oled daha iyi tabii ama genelde Chrome sekmeleri, görev çubuğu falan bende hep sabittir, oyun genelde yapılan 3. şey. Web'de gezinmek ve iyi bir okuma sağlamak, film ve dizilerde 2K ve doğru düzgün HDR kalitesini görmek ve oyunları daha iyi oynamak, zaten genelde gta oynuyorum ve PC'ye çıkıntı Gta6 için hazırlık olabilir. Bir yandan gerçek renklere yakın değerler görmek isteiyorum, bazı monitörler renk cümbüşü gibi geliyor sanki.

Ne tavsiye edersiniz? Sizce denemeye değer mi? Hepsiburada'dan alıp testler yapıp eğer gerçekten rahatsız edici ise, webde düzgün gezilmiyor, yazılar normal IPS'den daha kötü ve net değil, Filmlerdeki geçişlerde ve altyazılarda falan garip şekiller oluyor, gereksiz parlamalar veya diğer kusurlar var ise iade eder veya bunlar yoksa kullanmaya devam edeim, düşüncesi sağlıklı mı?

HDR filmi genelde iPhone ekranında yaşıyorum, o da küçük olduğundan etkisi sınırlı olabiliyor. Bunda o deneyimi yaşar mıyım?

Film dizi oyun ise oled veya mini led va alıcan

Merhaba,

Normalde ederinin biraz üzerinde olduğunu biliyorum ama bu HDR ve parlaklık ve netlikte alternatifi az veya yok, sanırım o yüzden diğer ürünler gibi bu da ülkemizde pahalı. Ancak taksitle belki yönetilebilir bir masraf olabilir, emin değilim. Oled daha iyi tabii ama genelde Chrome sekmeleri, görev çubuğu falan bende hep sabittir, oyun genelde yapılan 3. şey. Web'de gezinmek ve iyi bir okuma sağlamak, film ve dizilerde 2K ve doğru düzgün HDR kalitesini görmek ve oyunları daha iyi oynamak, zaten genelde gta oynuyorum ve PC'ye çıkıntı Gta6 için hazırlık olabilir. Bir yandan gerçek renklere yakın değerler görmek isteiyorum, bazı monitörler renk cümbüşü gibi geliyor sanki.

Ne tavsiye edersiniz? Sizce denemeye değer mi? Hepsiburada'dan alıp testler yapıp eğer gerçekten rahatsız edici ise, webde düzgün gezilmiyor, yazılar normal IPS'den daha kötü ve net değil, Filmlerdeki geçişlerde ve altyazılarda falan garip şekiller oluyor, gereksiz parlamalar veya diğer kusurlar var ise iade eder veya bunlar yoksa kullanmaya devam edeim, düşüncesi sağlıklı mı?

HDR filmi genelde iPhone ekranında yaşıyorum, o da küçük olduğundan etkisi sınırlı olabiliyor. Bunda o deneyimi yaşar mıyım?

al geç güzeldir çok düşününce alamıyorsun bir şey .

Hocam ben deneyimlemek için aldım bu fiyat bandında Lenovo Legion 27Q-10 var oled eğer yanma riskini aşırı dert etmiyorsanız onu da edinebilirsiniz, ben tcl alırken sabit simgelerden kaynaklı aldım. Oled görüntüsü yok ancak ipsden de iyi seviyede ne beklediginiz ve ne istediginize baglı ben de test amaçlı aldım zaten 2.günündeyim. Kafamda yalnızca fiyatsal düşünce var bence bu fiyat bandıda bir tık yüksek gibi geldi bana fiyatı 17K fln olsa bence çok daha iyi bir tercih olurdu.

hocam ipsminiled-va miniled farkı ne
VA panel yüksek statik kontrast oranı, iyi siyah derinliği ve IPS glow yapmaması sebebiyle local dimming optimize etmesi daha kolay ve halo effect daha az belli oluyor. Mini led ile daha uyumlu. IPS ise vasat kontrast oranı, kötü siyah homojenliği ve IPS glow sebebiyle optimize etmesi daha zor. Yani va panelde daha az zone kullanarak daha iyi siyah derinliği ve daha az halo effect elde etmek mümkün. Bir diğer fark IPS paneller hala hız konusunda ve görüş açısında hatrı sayılır düzeyde önde. Ancak IPS de glow olduğu için kenarlardan bakmak istemezsiniz.

Hız IPS
Görüş açısı IPS ama gece vakti glow rahatsız eder
Kontrast oranı va
Siyah derinliği va
Glow VA
Halo effect va
Renk doğruluğu üniteye ve modele göre değişir
Renk gamutu kıyasladığın modele göre değişir kazanan yok
Parlaklık modele göre değişir kazanan yok
Üretkenlik IPS
Rekabetçi oyun IPS
Hikayeli oyun VA
Dizi VA
Film VA

Hocam ben deneyimlemek için aldım bu fiyat bandında Lenovo Legion 27Q-10 var oled eğer yanma riskini aşırı dert etmiyorsanız onu da edinebilirsiniz, ben tcl alırken sabit simgelerden kaynaklı aldım. Oled görüntüsü yok ancak ipsden de iyi seviyede ne beklediginiz ve ne istediginize baglı ben de test amaçlı aldım zaten 2.günündeyim. Kafamda yalnızca fiyatsal düşünce var bence bu fiyat bandıda bir tık yüksek gibi geldi bana fiyatı 17K fln olsa bence çok daha iyi bir tercih olurdu.

Hayırlı olsun. Kağıt üstünde çok iyi gözüküyor ama hiç HDR film izlediniz mi? Veya HDR oyunu tercih ediyor musunuz? Webde falan yazılar iyi mi?

genelde görev çubuğu ve tarayıcı sekmeleri falan çok uzun süre sabit kalıyor bende öyle kullanmaya alıştım, bunlar OLED yanığı konusunda o kadar paranın çöp olması açısından korkutucu geliyor.

Merhaba,

3 yıldır oled monitör kullanıyorum. 5-6 model kullandım hiç yanma olmadı.
Oled'de en önemli detay parlaklığı kaçta kullandığındır.
Yüksek parlaklık ısı demek.
Oled ısınınca ve sabit kalınca yanar.

3 yıldır oled monitör kullanıyorum. 5-6 model kullandım hiç yanma olmadı.
Oled'de en önemli detay parlaklığı kaçta kullandığındır.
Yüksek parlaklık ısı demek.
Oled ısınınca ve sabit kalınca yanar.

Genelde çok parlak kullanmıyorum galiba, misal şu anda monitörim "msi pro mp225" ve parlaklık %60'da... Yine de ekrandaki sıcaklık fark ediliyor...

sizce almışken biraz üstünde biriktirip oled mi almalıyım, genelde web ve tarayıcı açık kullanıyorum.

Genelde çok parlak kullanmıyorum galiba, misal şu anda monitörim "msi pro mp225" ve parlaklık %60'da... Yine de ekrandaki sıcaklık fark ediliyor...

sizce almışken biraz üstünde biriktirip oled mi almalıyım, genelde web ve tarayıcı açık kullanıyorum.
Zor bir soru hocam. Saatlerce web açıkken bir sekme hep sabit kalacak ise bilemiyorum.
Bende de sekmeler sabit ama maks 10-20dk sonra oyun açarım.
Size sanki öneremedim gibi...

Gayet mantıklıdır.

Hayırlı olsun. Kağıt üstünde çok iyi gözüküyor ama hiç HDR film izlediniz mi? Veya HDR oyunu tercih ediyor musunuz? Webde falan yazılar iyi mi?

genelde görev çubuğu ve tarayıcı sekmeleri falan çok uzun süre sabit kalıyor bende öyle kullanmaya alıştım, bunlar OLED yanığı konusunda o kadar paranın çöp olması açısından korkutucu geliyor.
TCL 27P3A modeline dair ilk izlenimlerim ve deneyimlerim şu şekilde:

• HDR ve Metin Netliği: HDR performansı gayet tatmin edici. Web ortamında metin keskinliği ve okunabilirlik günlük kullanım için oldukça yeterli bir seviyede.
  • Işık Sızması ve Kontrast (Local Dimming Kapalı/Standart): 16 inçlik laptop ekranımdan sonra bu monitöre geçtiğimde, Local Dimming kapalı veya standart moddayken IPS ışık sızması ve parlama (glow) belirgin şekilde daha yüksek hissettiriyor.
  • Local Dimming (Yüksek Mod): Local Dimming ayarını "Yüksek" seviyeye aldığınızda siyah derinliği ciddi oranda artıyor. Elbette bir OLED seviyesinde mutlak siyah sunmasa da genel performansı oldukça başarılı.
  • Blooming ve Görüş Açıları: Tamamen siyah arka planda parlak beyaz yazılar görüntülendiğinde maalesef belirgin bir blooming (hale/ışık taşması) oluşuyor. Ayrıca Local Dimming yüksekteyken sağ ve sol açılardan bakıldığında kontrast kaybı ve ışık dağılımı kullanım konforunu düşürecek seviyeye gelebiliyor.
  • Kutudan görüntü kablosu olarak yalnızca DisplayPort (DP) kablosu çıkıyor.
  • Yanıgı çok dert ediniyorsan alabilirsin. Her şeye rağmen bana göre oled başka bir olay
  • Örneklendiricek olursam Oled Ferrari gibidir araçın total gidebilecegi mesafe düşük ve maaliyetli,Mini-LeddePorsche gibi gündelik kullanım için daha uygun alacagınız monitör kullanım amacına ve şekline göre belirleyebilirsiniz. Oledlerle yanma engelleyici önlemler olsada bu her kullanıcıda aynı performansı vermicektir. Hocamızında dedigi gibi 3 senede yanmayadabilir 1 sene içerinde de kullanıma bağlı olarak yanadabilir açıkcası biraz çocuk bakar gibi davranmanız gerekiyor o da bunun karşılıgında mükemmel bir görüntü sağlıyor. Net kararı kendiniz ihtiyaçlarınıza göre verebilirsiniz hocam iyi forumlar
Local Diming Kapalı ve Yüksek ekran görüntüsü ekledim fotograflar iyi kalitede yüklenmemiş ancak aradaki farkı anlayabilirsiniz,Laptobun ekranı QHD IPS ekran bu arada ikisi de HDR modunda bence gece kapalı kullanmak pek mümkün değil gündüz herhangi bir farklılık hissetmiyor ancak gece iş çok değişiyor tercihinizi buna göre yapın bence fiyatı 21.500 tl için birazcık fazla

Ekler

• IMG_6848.webp
    IMG_6848.webp
    240.7 KB · Hit: 61
  • IMG_6849.webp
    IMG_6849.webp
    218.1 KB · Hit: 61
Son düzenleme:
Geri