4k OLED Monitör Arıyorum.

oyunlarda hdr daha güzel bence
forza online da olduğu için renodx yapmadım ben, windows hdrdaki hdr kalibrasyonunda 0-450-450 ayarlayıp monitördeki dci p3, trueblack400 ve renk gibi ayarları yapıp oyuna girdim, oyunun içinde de hdr menüsü var
sdrdan her türlü daha güzel
aynı monitör mü hocam?

yok aynı değil ama ikimizde de trueblack400 var sonuçta
consolehdr yapıp dinamik parlaklık diye bi muhabbet var onu açınca daha güzel geldi gözüme, hdrda parlaklık az gibi oluyor çünkü anlamıyorum tam hdr işlerinden.

perdeleri çektim hocam zaten, fark ediyor perdeleri çekince. siz bu konulardan anlıyorsunuz DLAA mı iyi dlss quality mod mu? görüntü kalitesi olarak
DLAA daha iyi ama 4k da kalite kullan fps dğsmesine gerek yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

forza 6 her şey full+full rtx mtx ne aklına gelirse 12gb tüketiyor ama oyunda vakit geçirdikçe artıyor, arkadaşa 5070 aldık mesela ucu ucuna kurtarıyor oyunda 1-2 saat oynayınca vram şişiyor fps çakılıyor res atması gerekiyor oyuna bilgin olsun

hdr denemedim sdr kullanıyorum her zaman ben, deneyeyim simdi hdr olarak. sdr olarak tüm ayarları yaptım tabii ki.
Monitörün %81 rec 2020 ve 99 dcı p3 destekliyor ama sdr (Standart dynamic range) srgb/rec 709 desteklediği için daha fazlasını göremiyorsun. Ne anlamı kalıyor ki

DLAA daha iyi ama 4k da kalite kullan fps dğsmesine gerek yok.

Monitörün %81 rec 2020 ve 99 dcı p3 destekliyor ama sdr (Standart dynamic range) srgb/rec 709 desteklediği için daha fazlasını göremiyorsun. Ne anlamı kalıyor ki
akşam detaylı inceleyip test edicem hocam hepsini bir ton para verdik kullanalım. hdr seçimleri nasıl olmalı monitörde? hdr400 var console gaming vs, dolby atmos da var

akşam detaylı inceleyip test edicem hocam hepsini bir ton para verdik kullanalım. hdr seçimleri nasıl olmalı monitörde? hdr400 var console gaming vs, dolby atmos da var
Cyberpunk gibi oyunlarda HDR400, karanlık atmosferi fazla olan oyunlarda trueblack1000 kullan

@cemozgen dolby vision demek istedin sanırım pg27ucdm de vision var. Ancak pc oyunculuğu için hiç bir işe yaramaz. Rehberleri okuyunca anlayacaksın. Ayrıca neredeyse hiç bir oyunda destek yok.

Son düzenleme:
tayfun hocam dediği gibi 4k yeni modelleri beklicem acaba elimdeki MSI 26.5” MAG 271QPX QD-OLED ne kadar a gider değişim ürünü 30-09-2028 kadar garantisi var

Bir üründe karar verebildin mi ? Bende arıyorum şuan bir ekran .
bana sorduysanız eger ucdmyi aldım hocam ben şuana kadar memnunum bayağı iyi ya. wow olmadım sadece ama ürün on numara. ucwm eylül sonunda stoklarda olacakmış 70k olur. dual mode ve rgb stribe için 30k üste vermek mantıksız olurdu diye düşünüyorum

Geri