Anakart Rahmetli Yeni Anakart Tak Çalıştır Yapabilir Miyim SSD Yedekleme Yapmam Lazım

karacaa66

80+
Reaksiyon skoru
7
Termal macun yenilemek istedim vidaları söküyordum normalden sinirliydim yavaş ve düzgün yapmam gereken yerde hızlı ve sert yapıyordum vidadan çıktı tornavida ve çat anakarta vurdum çizildi ve derin bu yüzden rahmetli diyebiliriz eskimişti zaten ama ssdnin içindeki şeyleri yedeklemem lazım hdd vardı oraya yedeklerdim ama başıma bugün geleceğini bilmediğimden uzun süre yedeklemedim çözüm nedir? 2. El anakart alıp taksam sistem açılır mı? Sadece sistem açılsın birkaç gün idare etsin yedekleme yapsam yeter sonra temiz kurulum yaparım yoksa yeni ssd temiz kurulum yapıp Windows yüklü ssdyi yedek disk gibi takıp yedekleyip öyle mi kullanacağım? Yeni disk alınca kurulum yapınca hangi diskten başlatacağını seçiyoruz zaten o yüzden 2 Windows kurulu disk sorun etmez diye biliyorum ama bu yeni diskte almamı sağlayacak araştırdım düzgün bir sonuç alamadım.sistem açılır mı açılmaz mı bu kadar? bazıları açılır gibi konuşmuş ama sorun olur demiş diğerleri ilerde sorun olur şöyle olur demiş sistem bazıları açılmaz bios yüklersen açılır demiş birileri yüklü yazılımları silmen gerek demiş sanırım anakartı ve sistemi çalışıyor yeni anakarta hazırlaması için denmiş bazıları. Benim durumumda ne yapılabilir şu an? Formatsız sistemi çalıştırabilir miyim hddye atarım ssd içinde bulunan dosyalar videolar fotoğraflar ve oyunları sonra temiz kurulum yaparım yoksa illa yeni ssd alıp kurulumdan sonra o ssdyi takıp 2. 3. Disk gibi mi kullanacağım ayrıca o diskin içindekileri kopyaladıktan sonra format atmış gibi tamamen silebilir miyim kendim yani Windows onda yüklü ve 1. Disk olduğu için tüm dosyaları silemiyordun ana disk olmaktan çıktığında tüm yazılımı Windows yüklemesini her şey silebilir miyim kendim?

Yeni bir anakart al, ssd’yi tak çalışır. Sonra anakartının websitesinden ses kartı, lan driver vs indir. Amd websitesinden de anakartın chipset driverını indir.

Chipset driverı hiçbir şeyi kaldırmadan direkt kur.

Ses kartı, WiFi, lan driverları aygıt yöneticisinden kaldırıp indirdiklerini kur.

Büyük bir driver çakışması olmadıktan sonra sorunsuz kullanırsın bu şekilde format atmadan

Tak çalıştır olur hocam problem olmaz. Farklı chipset olursa stabilitede eksiklik olma ihtimali var ama Windows açılmasına engel değil. Bilgilerinizi yedekledikten sonra format atarsınız. Eski anakart neydi?

Tak çalıştır olur hocam problem olmaz. Farklı chipset olursa stabilitede eksiklik olma ihtimali var ama Windows açılmasına engel değil. Bilgilerinizi yedekledikten sonra format atarsınız. Eski anakart neydi?

Gigabyte B450M H. Şansıma şehrimde 2.el satan birini buldum 5000 seri işlemci tak çalıştır yapılacak bios güncellemesini yapmış kenara koymuş. Aynı model olması bir şeyi değiştirir mi yoksa driverları kaldır yükle yapıp devam mı edeceğim? Yardım için teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni bir anakart al, ssd’yi tak çalışır. Sonra anakartının websitesinden ses kartı, lan driver vs indir. Amd websitesinden de anakartın chipset driverını indir.

Chipset driverı hiçbir şeyi kaldırmadan direkt kur.

Ses kartı, WiFi, lan driverları aygıt yöneticisinden kaldırıp indirdiklerini kur.

Büyük bir driver çakışması olmadıktan sonra sorunsuz kullanırsın bu şekilde format atmadan
Bilgi için teşekkürler diğer arkadaşa yanıt verdim. Açtıktan sonra gerisi çok önemli değil masaüstüne atsın beni de format şartsa bile yedekledikten sonra formatını atarım. Aynı model anakart buldum bir sorun olur mu bu durumda yoksa içindeki driverlarla uyumlu çalışır mı yoksa sil yükle yapmak şart mı veya format. Şu an derdim açar mı Windows yüklü ssdimle harici problem yok yedekleme yapar formatını atarım zaten sana da teşekkürler yardım için

Aynı model ise hiçbir ek ayara gerek yok. Ram expo açmanız yeterli

geçmiş olsun

Gigabyte B450M H. Şansıma şehrimde 2.el satan birini buldum 5000 seri işlemci tak çalıştır yapılacak bios güncellemesini yapmış kenara koymuş. Aynı model olması bir şeyi değiştirir mi yoksa driverları kaldır yükle yapıp devam mı edeceğim? Yardım için teşekkürler

Bilgi için teşekkürler diğer arkadaşa yanıt verdim. Açtıktan sonra gerisi çok önemli değil masaüstüne atsın beni de format şartsa bile yedekledikten sonra formatını atarım. Aynı model anakart buldum bir sorun olur mu bu durumda yoksa içindeki driverlarla uyumlu çalışır mı yoksa sil yükle yapmak şart mı veya format. Şu an derdim açar mı Windows yüklü ssdimle harici problem yok yedekleme yapar formatını atarım zaten sana da teşekkürler yardım için
Zaten cevap verilmiş ama ben de onaylamış olayım. Aynı marka modelse hiçbir şey yapmana gerek yok. Tak çalıştır

Aynı model ise hiçbir ek ayara gerek yok. Ram expo açmanız yeterli
Anladım eyw sistem çalışacak görüntü gelecek yani bios ayarına girebildiğimi varsayıyorum dediğinden tamamdır yardımlarınız için teşekkürler

Teşekkürler

Zaten cevap verilmiş ama ben de onaylamış olayım. Aynı marka modelse hiçbir şey yapmana gerek yok. Tak çalıştır
Eyw sağ olun yeniden iyi günler çok yardımcı oldunuz birkaç gün sonra alıp deneme şansım olacak o zaman aksilik çıkarsa güncellerim sağlıcakla

Görsel ekleyebilirmisin hastanın kararını biz verelim :)

Görsel ekleyebilirmisin hastanın kararını biz verelim :)
Anakart çizik derin çizikten sonra çalıştırırken statik elektrik gibi çalıştırdı ram ışıkları gidiyor anında geri gelmiyor ama çizik yere bıçakla temas ettiğimde ram ışığı yandı anlık işlemci fanı açılıyor gibi anlık güç verir sesi değişir ya ordan anladım görsel eklerim sinirden zaten olan oldu diyerek sinir boşalttım biraz daha çizerek veri yolundaki çizikleri üretici bile onarabileceğini sanmıyorum o yüzden çizdim attım çöpe ama bir fotoğrafını çekmiştim anlık en son atayım sana. B450 A520 model bir anakartla işi çözeceğim gibi bazı modeller ama gpu pin girişi 8 pinli olanları var psuda 3x4 gpu pin girişi yazanlar uygun mu yeni nesil pin girişlerinin hepsini destekler yazıyor falan ona bilgim yok varsa söylerseniz eğer iyi olur ona göre ikisini birden halledeceğim sanırım

Ekler

• 1C7A3C13-B041-4475-A68C-38FDBB786784.webp
    1C7A3C13-B041-4475-A68C-38FDBB786784.webp
    109.6 KB · Hit: 15
Anakart çizik derin çizikten sonra çalıştırırken statik elektrik gibi çalıştırdı ram ışıkları gidiyor anında geri gelmiyor ama çizik yere bıçakla temas ettiğimde ram ışığı yandı anlık işlemci fanı açılıyor gibi anlık güç verir sesi değişir ya ordan anladım görsel eklerim sinirden zaten olan oldu diyerek sinir boşalttım biraz daha çizerek veri yolundaki çizikleri üretici bile onarabileceğini sanmıyorum o yüzden çizdim attım çöpe ama bir fotoğrafını çekmiştim anlık en son atayım sana. B450 A520 model bir anakartla işi çözeceğim gibi bazı modeller ama gpu pin girişi 8 pinli olanları var psuda 3x4 gpu pin girişi yazanlar uygun mu yeni nesil pin girişlerinin hepsini destekler yazıyor falan ona bilgim yok varsa söylerseniz eğer iyi olur ona göre ikisini birden halledeceğim sanırım
hocam sen iyice kazımışsın ben sadece düz bir çizik bekliyordum :)

babana kızıp anakart mı bıçakladın dostum bu ne hal?

babana kızıp anakart mı bıçakladın dostum bu ne hal?
Termal macun sürmek için söküyordum soğutucuyu. Vidadan çıkıp anakarta geldi tornavida çizmiş. Sevgilimle tartıştım zaten şunla uğraşıp kafa dağıtayım diye yapıyordum sinirliydim başta demiştim bir çizik oluştu baktım oluru yok stresim gitsin diyerekten biraz dediğin gibi oldu

hocam sen iyice kazımışsın ben sadece düz bir çizik bekliyordum :)
Ne yapayım özür dilerim affet deyip okşasam öpsem düzelmeyecek olan oldu diyerek heves atmış oldum deneyimledim şu abartılı rage geçirenler gibi neyse haftaya bu bahane ile diğer parçaları da yükselteceğim her işte hayır var

Son düzenleme:
Geri