Termal macun yenilemek istedim vidaları söküyordum normalden sinirliydim yavaş ve düzgün yapmam gereken yerde hızlı ve sert yapıyordum vidadan çıktı tornavida ve çat anakarta vurdum çizildi ve derin bu yüzden rahmetli diyebiliriz eskimişti zaten ama ssdnin içindeki şeyleri yedeklemem lazım hdd vardı oraya yedeklerdim ama başıma bugün geleceğini bilmediğimden uzun süre yedeklemedim çözüm nedir? 2. El anakart alıp taksam sistem açılır mı? Sadece sistem açılsın birkaç gün idare etsin yedekleme yapsam yeter sonra temiz kurulum yaparım yoksa yeni ssd temiz kurulum yapıp Windows yüklü ssdyi yedek disk gibi takıp yedekleyip öyle mi kullanacağım? Yeni disk alınca kurulum yapınca hangi diskten başlatacağını seçiyoruz zaten o yüzden 2 Windows kurulu disk sorun etmez diye biliyorum ama bu yeni diskte almamı sağlayacak araştırdım düzgün bir sonuç alamadım.sistem açılır mı açılmaz mı bu kadar? bazıları açılır gibi konuşmuş ama sorun olur demiş diğerleri ilerde sorun olur şöyle olur demiş sistem bazıları açılmaz bios yüklersen açılır demiş birileri yüklü yazılımları silmen gerek demiş sanırım anakartı ve sistemi çalışıyor yeni anakarta hazırlaması için denmiş bazıları. Benim durumumda ne yapılabilir şu an? Formatsız sistemi çalıştırabilir miyim hddye atarım ssd içinde bulunan dosyalar videolar fotoğraflar ve oyunları sonra temiz kurulum yaparım yoksa illa yeni ssd alıp kurulumdan sonra o ssdyi takıp 2. 3. Disk gibi mi kullanacağım ayrıca o diskin içindekileri kopyaladıktan sonra format atmış gibi tamamen silebilir miyim kendim yani Windows onda yüklü ve 1. Disk olduğu için tüm dosyaları silemiyordun ana disk olmaktan çıktığında tüm yazılımı Windows yüklemesini her şey silebilir miyim kendim?