9950x3d 5080 Sistem Tavsiye

qulesrblx

80+
Reaksiyon skoru
10
Selamlar uzun süredir kafamda 9950x3d ve 5080 üzerine bir sistem kurma planım vardı ve geçen hafta 5080'i satın aldım diğer parçaları da zamanla alacağım ve ilk etapta seçtiğim parçalar hakkında tavsiye almak istiyorum.

İşlemci 9950x3d
Anakart msi x870e tomahawk wifi
Ekran kartı gigabyte 5080 ( alındı )
Ram Patriot 6000mhz cl30 16gb x 2adet ( alındı )
Psu Raijintek Cratos 1000w
Soğutucu Corsair Nautilus 360mm
Kasa lian li o11 vision
Kasa fanları x4 asiahorse nyota 120mm

güncellemeler yaptım şuanki hali için yorumlarınızı bekliyorum.

Selamlar uzun süredir kafamda 9950x3d ve 5080 üzerine bir sistem kurma planım vardı ve geçen hafta 5080'i satın aldım diğer parçaları da zamanla alacağım ve ilk etapta seçtiğim parçalar hakkında tavsiye almak istiyorum.

İşlemci 9950x3d
Kasa lian li o11 vision

Sadece oyun ve genel kullanım için kullanacaksan 9950x3d fazladan 10-12k vermek oluyor, 9800x3d fazlasıyla yeterli olur. Geri kalan parçalarda gayet iyi.

Sadece oyun ve genel kullanım için kullanacaksan 9950x3d fazladan 10-12k vermek oluyor, 9800x3d fazlasıyla yeterli olur. Geri kalan parçalarda gayet iyi.
hocam okul-iş için kullanacağım oyundan çok o yüzden aradaki 2 kat çekirdeğe ihtiyacım var diğer parçalar için değiştir dediğiniz olur mu ?

tomahawktan önce listemdeki ürün oydu zaten hala anakart konusunda kararsızım maalsef :/
Bence onuda düşün çünkü x3d özelliği rekabetçi oyunlarda baya fark ediyordu. Bir test videosundan izlemiştim. Ama cyberpunk gibi ekran kartı kullanan oyunlarda gerileme vardı

Bence onuda düşün çünkü x3d özelliği rekabetçi oyunlarda baya fark ediyordu. Bir test videosundan izlemiştim. Ama cyberpunk gibi ekran kartı kullanan oyunlarda gerileme vardı
oyun özelliği olarak bakmıyorum aslında sorunsuz bir anakart olması en büyük önceliğim

oyun özelliği olarak bakmıyorum aslında sorunsuz bir anakart olması en büyük önceliğim
O halde tomahawk dan devam edin hocam. 2 arkadaşımda x870e tomahawk max wifi var bende pz versiyonu olan beyazını kullanıyorum bir diğer arkadaşım da edge ti wifi kullanıyor. MSI top anakartlarında stabiliteyi çok iyi sağlamış durumda. Gen5 desteği slotları vs çok çok iyi. VRM lerden bahsetmiyorum bile.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci 9950x3d
Kasa lian li o11 vision

Sıvı soğutucu olarak Arctic LF 3 Pro önerebilirim, halihazırda kullanmaktayım. Gayet kalitelidir. Diğer parçalar gayet yerinde. Ramleri zaten almışsınız o yüzden ekleme yapmayacağım onlara.

İşlemci 9950x3d
Kasa lian li o11 vision

SSD olarak Samsung 9100 Pro tercih edebilirsiniz. Haricinde KC3000, Exceria Pro veya Kingston Renegade de tercih edebilirsiniz. Ama önceliğiniz Gen5 olarak Samsung SSD olsun derim.

İşlemci 9950x3d
Kasa lian li o11 vision

PSU için MSI, Enermax, FSP, Corsair, Thermaltake 1000w veya üstü tercih etmenizi öneririm.
Bulduğunuz modelleri PSU Tier List için şu bağlantıdan kontrol edebilirsiniz:

Son düzenleme:
O halde tomahawk dan devam edin hocam. 2 arkadaşımda x870e tomahawk max wifi var bende pz versiyonu olan beyazını kullanıyorum bir diğer arkadaşım da edge ti wifi kullanıyor. MSI top anakartlarında stabiliteyi çok iyi sağlamış durumda. Gen5 desteği slotları vs çok çok iyi. VRM lerden bahsetmiyorum bile.

Sıvı soğutucu olarak Arctic LF 3 Pro önerebilirim, halihazırda kullanmaktayım. Gayet kalitelidir. Diğer parçalar gayet yerinde. Ramleri zaten almışsınız o yüzden ekleme yapmayacağım onlara.

SSD olarak Samsung 9100 Pro tercih edebilirsiniz. Haricinde KC3000, Exceria Pro veya Kingston Renegade de tercih edebilirsiniz. Ama önceliğiniz Gen5 olarak Samsung SSD olsun derim.

PSU için MSI, Enermax, FSP, Corsair tercih etmenizi öneririm.
Bulduğunuz modelleri PSU Tier List için şu bağlantıdan kontrol edebilirsiniz:

hocam her yorumunuz için teşekkürler, soğutucuyu normalde lf3 pro alacaktım fakat testleri vs izledikten sonra bu modelin daha iyi olduğunu gördüm bu yüzden kararımı bundan yana kullandım ssd için önerilerinizi not aldım hali hazırda elimde olan 1tb bir ssdyi kllanacağım psu için enermax mı raijintek mi diye araştırdığım zaman raijinteki önerdi insanlar bu yüzden ondan yana kullanmıştım bu fiyat bandı için önereceğiniz psu ne olur ?

İşlemciye fazladan para vermiş olursun 9950x3d yerine AMD Ryzen 7 9800X3D alman daha mantıklı olur iş içinde oyun içinde gayet işini görecek bir işlemci. Diğer parçalar ise gayet güzel ve yeterli.

hocam her yorumunuz için teşekkürler, soğutucuyu normalde lf3 pro alacaktım fakat testleri vs izledikten sonra bu modelin daha iyi olduğunu gördüm bu yüzden kararımı bundan yana kullandım ssd için önerilerinizi not aldım hali hazırda elimde olan 1tb bir ssdyi kllanacağım psu için enermax mı raijintek mi diye araştırdığım zaman raijinteki önerdi insanlar bu yüzden ondan yana kullanmıştım bu fiyat bandı için önereceğiniz psu ne olur ?
Cratos kötü bir PSU değil. Baktığımda o bütçede daha iyisi de yok, bütçeyi değiştirmeyecekseniz Cratos alın geçin. İşlemci için çekirdek sayısına ihtiyacınız varsa alın ama yoksa 9850x3d alabilirsiniz. 9800x3d de olur ancak 9850x3d de max frekans bir tık daha fazla.
Rica ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,974
Üyeler
201,888
Son üye
emre213
Geri