Egea1.4 Fire Vs 1.3 Multijet

2021 model 1.4 Egea sedan kullanıyorum 1.5 yıldır. Daha önce hiç Multijet kullanmadığımi için kiyas yapamıyorum ama hacmine, gücüne göre gidiyor, uzun yolda daha iyi gidiyor. Gömüldüğü kadar ölü bir motor değil kesinlikle. 1.4 aractan nasıl gitmesini bekliyorlar, onu da anlamış değilim. Dizellere göre daha sorunsuz ve LPG ile çok ekonomik. Bence en büyük sorun uzun yolda yüksek devir çevirmek zorunda kalması ve bunun da doğal olarak içeriye gürültü olarak yansıması.

1.4 egeadan opelin sessizliğini konforunu bekleme . Bana sorarsan git lpgli egea al yakıtta seni mutlu eder. Bakımlarını da 7 8 binde yap çok sıkıştırırsan yağ kalmıyor. Kısacası düşük kilometre 1.4 al performans bekleme , uzunca süre arıza derdin olmaz ama öyle opelin gibi çok sol şeritte de yapıştıramazsın .

Arkadaşlar 700-750 bin bütçe ile hangisini tercih edersiniz şu an 2006 astram var arabadan memnunum ama yaşı gereği bazı şeyleri yoruyor özellikle klima adam akıllı çalışmıyor, geçenlerde arkadaşın 1.4 fire egeasını kullandım full şarkı dinlediğimiz için yol sesini anlayamadım ilk sorum bu araçlar yol sesini ne kadar alır, ikincisi de başlıktaki gibi 1.3 mjet mi tercih etmeliyim yoksa 1.4 fire mı ?
1.4 e çok sallanıyor ama ben çok bindim arkadaşta vardı bastımmı da basıyorsun 160-170.Zaten atmosferik araba öyle uçuk beklenti olmamalı ama ben olsam dizelle cebimi yakacagima onu alırdım durum şuan çok ciddi arabadan başka biseye binmeyen arkadaşım mazot 90 olduktan sonra aracını çıkarmamaya başladı motorla takılıyoruz 🤣.

Bende 1 yıldır 2025 1.4 egea cross urban paket var memnunum. Atmosferik olduğu için bazen devir çevirmek gerekebiliyor. Çok atik bir motor değil ama üzmez. 2021 öncesi modellerin biraz yağ eksiltmesi yeni modellere göre fazla deniyor. Benim 10.000km oldu ilk bakımına kadar hiç yağ eklemedim ama çubukta bir miktar azaldığını gördüm. Son olarak cross modelinin sedana göre ses, yol tutuşu daha iyi diye biliyorum.

İkisi de sorunsuz ama YAKIT FİYATLARI nedeniyle 1.4

1.4 Motor gayet iyi aslında. Devirli kullanırsanız, bakımlarını aksatmazsanız 1.3 gibi uzun yıllar kullanırsınız.
1.4'ün kötülenme sebebi hacim - tork ve turbosuzluk. 1.400 hacim, tork düşük. Turbo gibi destekleyici bir teknoloji de olmayınca motor yürümüyor. Bu şey gibi, 1.3 multijette ki turboyu çıkar, araç 50 beygir kalır o da yetmez tork namına pek bir şey bulamazsınız.

Eğer yakıtına yetişirim ve sürekli uzun yol kullanıyorum diyorsanız 1.3 multijet alıp rahatınıza bakın. Lakin genellikle şehir içi ayda yılda da 1 uzun yol ( 100 - 200km + ) yaparım derseniz 1.4

Eğer 700 - 750 bandına HATCHBACK bir egea alırsanız yol sesi almaz. Camları daha kaliteli. Sedanları 110 - 120'den sonra rüzgar sesi alıyor diye biliyorum. Yol sesi %85 kullandığınız lastiğe, ebatlara bağlı.

1.2 LPG'li palioyla 700 - 800 liraya gittiğim yolu, 1.3 1600 - 1700KG Dobloya 1500 civarına gidiyorum. Biri LPG'de 7.2 - 7.3 yakıyordu, biri motorinde 6.5 - 7 yakıyor. O da sabit 80 - 90la gidersem :D

Daha teknik ve detaylı bilgiler isterseniz dm'den ulaşın size uygun aracı beraber bulalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer Astra Dizel'den kastınız Astra H kasa ise 700 - 750 bandına gereksiz kalır. Eski çünkü. Yaşadığım bölgede düşük km astra h baktım, 120 - 130 bin kmden başlayanlar 650+ fiyatlara ilana koyulmuştu.
çok sağolun hocam astra benim kendi aracım şu an halihazırda kullanıyorum bunu hanıma bırakıp kendime araç almam gerek bütçem 700-750 civarı olacak maksimum izmir içi genelde sabah akşam toplam 8-9km kullanıyorum 1-2 ayda bir denizliye gidip geliyorum o da 500km yapıyor toplamda, alacağım araba için çok bir kriterim yok aslında eli yüzü düzgün sanayiye çok sokmasa yeterli bir de benim aracımda klima düzgün çalışmıyor işten eve gidiş gelişim 10-15dk sürüyor yaz kış ben eve vardığımda soğuyup ısınıyor klima yok gibi geliyor arabada hani derseniz ki bu kriterler için 500'e bunu al geç o kadar para vermeye gerek yok o modelleri de araştırabilirim.

çok sağolun hocam astra benim kendi aracım şu an halihazırda kullanıyorum bunu hanıma bırakıp kendime araç almam gerek bütçem 700-750 civarı olacak maksimum izmir içi genelde sabah akşam toplam 8-9km kullanıyorum 1-2 ayda bir denizliye gidip geliyorum o da 500km yapıyor toplamda, alacağım araba için çok bir kriterim yok aslında eli yüzü düzgün sanayiye çok sokmasa yeterli bir de benim aracımda klima düzgün çalışmıyor işten eve gidiş gelişim 10-15dk sürüyor yaz kış ben eve vardığımda soğuyup ısınıyor klima yok gibi geliyor arabada hani derseniz ki bu kriterler için 500'e bunu al geç o kadar para vermeye gerek yok o modelleri de araştırabilirim.
.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1.4 e çok sallanıyor ama ben çok bindim arkadaşta vardı bastımmı da basıyorsun 160-170.Zaten atmosferik araba öyle uçuk beklenti olmamalı ama ben olsam dizelle cebimi yakacagima onu alırdım durum şuan çok ciddi arabadan başka biseye binmeyen arkadaşım mazot 90 olduktan sonra aracını çıkarmamaya başladı motorla takılıyoruz 🤣.
Gerçi benim bindigimde tup takılı değildi de yinede 1.4 alınır bu yakıt fiyatlarında

Yani 500'lük araba da bana olur diyorsanız 1.3 Punto & 1.3 Linea | 1.5 Clio 3 // 700-750 arasına 1.5 Clio 4 | 1.2 - 1.4 i20 | Toyota Auris & Corolla

Geri