5060 Tı 8gb Lı Sistem mi? 9060xt 16 GB Lı Sistem mi?

bagova

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar 1 haftadır araştırmalarım sonucunda 2 seçeneğe düşebildim.

1. https://www.hepsiburada.com/quantum...-masaustu-oyuncu-bilgisayari-pm-HBC0000BZVNTU
İŞlemci: Ultra 5 225F
Ekran Kartı: RTX5060 Ti Pny 8GB GDDR7
Soğutma: 240mm Sıvı Soğutma
Kasa/PSU: PowerBoost CIRCLE PB-LCS-CR240B 2xFan LGA1700/AM5 Uyumlu Quantum Proxima TYPE-C 4xARGB Fan 850W Beyaz (Akvaryum)
Ram Bellek: 16GB DDR5 5600MHz TwinMOS TMD516GB5600U46 CL46 Soğutuculu
500GB-Kingston NV3 SNV3S/500G 3500-2100 MB/s M.2 2280 PCIE 4.0 4x4 Vga
Fiyat: 57500 (9 taksitle)

Dezavantaj: CL46 olması, Vram'ın 8GB olması
Avantaj: 5060 TI 8 GB DLSS desteği ve Cuda

2.

1790031794964.webp

Şimdi bu 2 sistem arasında kaldım yarın ikisindne birini alacağım, ikiside Akvaryum kasa aralarında 1750 TL fark var..
Bu farka değermi?
Siz olsanız hangisini alırdınız , itopyada revizeler yapabiliyorum ama hepsiburada (Quantum gaming) de revize yapamıyorum..
Arkadaşlar genelde şimdiye kadar hep en düşük ayarlarda Zula, Black Squad, RDR2, Kingdom Come, Witcher gibi oyunları RX 590 lı bilgisayarımda oynuyorum. Yani aslında ikiside bana yetecek diye düşnüyorum ama yinede önerilerinize ihtiyacım var.

Hepsiburada ve itopyada peşin fiyatına 6 taksit var arkadaşlar yani bana başka önerileriniz varsa lütfen peşin fiyatına taksiti de göz önünde bulunduralım, şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar 1 haftadır araştırmalarım sonucunda 2 seçeneğe düşebildim.

1. https://www.hepsiburada.com/quantum...-masaustu-oyuncu-bilgisayari-pm-HBC0000BZVNTU
İŞlemci: Ultra 5 225F
Ekran Kartı: RTX5060 Ti Pny 8GB GDDR7
Soğutma: 240mm Sıvı Soğutma
Kasa/PSU: PowerBoost CIRCLE PB-LCS-CR240B 2xFan LGA1700/AM5 Uyumlu Quantum Proxima TYPE-C 4xARGB Fan 850W Beyaz (Akvaryum)
Ram Bellek: 16GB DDR5 5600MHz TwinMOS TMD516GB5600U46 CL46 Soğutuculu
500GB-Kingston NV3 SNV3S/500G 3500-2100 MB/s M.2 2280 PCIE 4.0 4x4 Vga
Fiyat: 57500 (9 taksitle)

Dezavantaj: CL46 olması, Vram'ın 8GB olması
Avantaj: 5060 TI 8 GB DLSS desteği ve Cuda

2.

Alıntıyı görüntüle

Şimdi bu 2 sistem arasında kaldım yarın ikisindne birini alacağım, ikiside Akvaryum kasa aralarında 1750 TL fark var..
Bu farka değermi?
Siz olsanız hangisini alırdınız , itopyada revizeler yapabiliyorum ama hepsiburada (Quantum gaming) de revize yapamıyorum..
Arkadaşlar genelde şimdiye kadar hep en düşük ayarlarda Zula, Black Squad, RDR2, Kingdom Come, Witcher gibi oyunları RX 590 lı bilgisayarımda oynuyorum. Yani aslında ikiside bana yetecek diye düşnüyorum ama yinede önerilerinize ihtiyacım var.

Hepsiburada ve itopyada peşin fiyatına 6 taksit var arkadaşlar yani bana başka önerileriniz varsa lütfen peşin fiyatına taksiti de göz önünde bulunduralım, şimdiden teşekkürler
bana kalırsa sistemin yetiyorsa bekle 1-2 sene daha fiyatlar düzelene kadar 9060xt ben en son baktığım zamanlarda 18k falandı uçmuş fiyatlar şimdi

Hocam yok bekleyemiyorum sistemim 14 yıllık :) i74790 k işlemcili bilgisayarım var artık bir şey almam gerekiyor, zaten düşeceğide yok gibi açıkcası..

Intel olayından vazgeçin, bence bu bütçede temelleri iyi atmak lazım. Ekran kartında o yüzden 8 GB VRAM'liler daha mantıklı.

Mesela Paraf kartınız varsa şu sistem 61K civarına 6 ay taksitle denk geliyor.

Anakart, SSD, Kasa ve PSU, işlemci soğutucuyu değiştirdim. Biraz sitede bekleyince veya kaydırınca ayarlaması lazım. Bu haliyle iyi bir anakart (soğutmalı ve iki m2 slotlu), düzgün bir kasa ve psu, değerleri iyi bir bellek almış olacaksınız. İleride ekran kartı yetmezse yükseltirsiniz, aynı bellekten bir tane alırsınız.

Paraf kart yoksa da çıkartıp almayı deneyin. Ben farklı sitelere de bakacağım. Ama benim bu bütçede anakart, bellek, kasa ve psu gibi şeyleri iyi tutup, AM5 bir sistem almanızdan yana olur. İleride işlemci ve ekran kartını yükselterek kafanız rahat eder.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada galiba Axess karta da var, gözümden kaçmış.

Tekrar belirteyim Intel bulaşmayın pişman olursunuz. Intel işlemcilerin hepsinde Unreal Engine oyunlarında stutter sorunu var ve yükseltmesi eziyet sistemler. Anakart değişmeniz falan gerekiyor, AM5 tam tersi çok rahat.

Hocam siz 9060 Xt 8 Gb önermişsiniz, benim bulduğum 9060XT 16 GB..
Bilerek mi 8 Gb seçtiniz acaba.

Ben de 4060 bir sistem kullanıyorum, VRAM olayına çok takılmayın. VRAM'in size ayak bağı olduğu tek şey çözünürlük 1080P'de kalıyor ve VRAM 12 GB çıkan oyunlarda doku, gölge ayarlarını orta, yüksek seviyeye çekmeniz gerekiyor. Ultra ve Epik gibi şeylere çıkamıyorsunuz. Ama modern oyunlar görselliği efektler ile verdiğinden, görselliğe hiçbir etkisi olmuyor diyebilirim.

Hayır 16 GB VRAM'li AM5 sistem bulmanız imkansız. Dediğim gibi AM5 çok daha önde ve o sistemde anakart, ssd (1TB), bellek, kasa ve psu çok daha iyi ürünler. İleriye yönük bir sistem.

Mesela anakart VRM soğutucusu almazsanız, ilk yaşacağınız şey sıcak havalarda kasanın soğutması ne olursa olsun BF6, COD gibi oyunlarda ara sıra FPS 3-5 civarı gezecek şekilde takılacak, zaten oyunlar 1TB yetmiyor yedek SSD almanız gerekecek.

Bellekler keza ucuz sistemler CL46 falan satıyorlar, hadi gecikmeyi saldınız bu firmaların benzer belleklerini ayrıca satışı çok nadir. Hep hazır sisteme iteliyorlar bu bellekleri, genellikle bellekleri satıp 2x16 GB kit almaya yöneleceksiniz. Çoğu kişi de öyle yapıyor, o da ek masraf oluşturacak bakmayın. Patriot CL30 bir bellek alıp yanına eklemek varken böyle uğraşa girmek zorunda kalmayacaksınız.

Yani bu sistemi aldınız, ileride para ayırıp belleği kesin 32 GB yapmanızı öneririm. İleride de işlemci ve kart yetmediğinde VRAM yüksek veya X3D bir işlemci geçiş yaptığınızda, anakart, psu, bellekler falan size sorun çıkarmayacak hedefim o yani.

İntel için araştırmalarım ultra 5 225 f in iyi bir işlemci olduğu yönündeydi ama Ryzen 5 7500f bulsam ona da sıcak bakıyorum elbette ama tercihim 8 gb olacaksa rtx 5060 ti den yana olur gibi.

İntel için araştırmalarım ultra 5 225 f in iyi bir işlemci olduğu yönündeydi ama Ryzen 5 7500f bulsam ona da sıcak bakıyorum elbette ama tercihim 8 gb olacaksa rtx 5060 ti den yana olur gibi.
8gb tercih etmenizi önermem şuan bile 1080p 8gb vramin yetmediği oyunlar var ayrıca 8gb vram de oyuna bağlı olarak doku kaliteside düşüyor 8gb ye sığmak için

Maalesef AM5 tarafında 5060 için böyle anakart, bellek, psulu sistem yok. Hatta 5060'lı eli düzgün bir sistem AM5 tarafında bulamadım.

8gb tercih etmenizi önermem şuan bile 1080p 8gb vramin yetmediği oyunlar var ayrıca 8gb vram de oyuna bağlı olarak doku kaliteside düşüyor 8gb ye sığmak için
Kafa bulandırmayın ya yetiyor, saçma sapan anakartlı sisteme parayı bayılacak sonra parça değiştirirken uğraşıp duracak lütfen ya. Para kolay kazanılmıyor, önerileri forumdaki teknolojik gündemi takip eden influncerlar gibi yorumlayın ya. Yukarıda 4060 deneyimimi yazdım ya.

O zaman 5060 ti 8gb, Ryzen 5 7500f, am5, ddr5 cl 30, 1 tb harddisk , güzel bir psu kasa ve soğutucu ilk fırsattada 16 gb ram daha eklenmeli diyorsunuz sanırım, ben 9060 xt 8 gb yerine 5060 ti 8 gb beni daha çok çekiyor

O zaman 5060 ti 8gb, Ryzen 5 7500f, am5, ddr5 cl 30, 1 tb harddisk , güzel bir psu kasa ve soğutucu ilk fırsattada 16 gb ram daha eklenmeli diyorsunuz sanırım, ben 9060 xt 8 gb yerine 5060 ti 8 gb beni daha çok çekiyor
Anlıyorum ve inanın AM5 diğer parçaları güzel 5060 olsa 9060 yerine önerirdim. Nvidia yazılımsal avantajlarının gayet farkındayım ki kendim de 4060 kullanıyorum. Ama yukarıdaki sistemi almanın mantığını ileride ekran kartı ve işlemci değiştirirken anlayacaksınız güvenin bana.

Tekrar baktım özelleştirme ile 9060 XT hariç şu sistemi bir araya getiremiyorum bile. Intel tarafına hiç bulaşmayın, Steam forumlarında her yeni UE oyununda stutter diye sızlananların %80 Intel işlemcili insanlar.

Ben o sistemi alıp, yakın gelecekte sisteme patriot benzer bellek alıp gittiği yere kadar kullanıp, yetmediğinde de işlemci ve ekran kartı değiştirmeniz öneririm. VRAM dediğim gibi doku ve gölgeleri orta alınca çoğu oyunu epik ayarlarda oynuyorsanız zaten. Yetmediğini hissettiğinizde taksitle falan ekran kartı alıp takviye yaparsınız. Ama çoğu oyunu 1080P'de 3-5 yıl oynatır, FSR falan da DLSS 4.0 seviyesinde zaten, yani 1080P'de gözünüzü yormadan çoğu oyunu oynarsınız. FSR 4 ve DLSS 4 sadece performans değil görüntüleri de iyileştiriyor.

AMD hatta VRAM tüketimini azaltan yazılımsal iyileştirmeler yapıyor. Bu şeyler sadece AMD değil Windows tarafına da gelecek uzun süredir uğraşıyorlar. RT performansını artırmak ve VRAM tüketimini düşürmek. Çünkü yeni nesil konsollarda da 12 GB bellekten vazgeçmeyecekler. O yüzden bu yeni nesil bunların tüketimini azaltmaya yönelik olacak. Bellek krizinde 16 GB konsol yapmazlar yani, bu yüzden de AAA oyunlardaki tüketim birden 16 GB VRAM lazım seviyesine gelmeyecek. Şu an büyük firmaların AAA oyunları yüksek üstü doku ayarlarından 10-12 GB VRAM tüketiyor daha fazlası değil. Diğer UE ile yapılan AAA, AA, indie veya çok oyunculu oyunlar 8 GB VRAM'i aşmıyorlar zaten. Pazar genelinde halen 4060-5060 yaygın, buna göre oyun yapıyorlar.

2026-09-22_02-41.webp

Maalesef AM5 tarafında 5060 için böyle anakart, bellek, psulu sistem yok. Hatta 5060'lı eli düzgün bir sistem AM5 tarafında bulamadım.

Kafa bulandırmayın ya yetiyor, saçma sapan anakartlı sisteme parayı bayılacak sonra parça değiştirirken uğraşıp duracak lütfen ya. Para kolay kazanılmıyor, önerileri forumdaki teknolojik gündemi takip eden influncerlar gibi yorumlayın ya. Yukarıda 4060 deneyimimi yazdım ya.
bilader saçma sapan konuşma kafa bulandırmıyoruz sende olmuyor diye kimsede olmuyacak diye bir şey yok silent hill 2 oynarken ben rx 6600 ün 8gb vrami yetmiyordu ayrıca ben sistem öneriside yapmadım 8gb önermiyorum dedim

Çok teşekkür ederim eğer uygun bir sistem bulabilirseniz paylaşırsanız memnun olurum.

Geri