Neden Google Gemini Kullanmamalıyız?

Equila

80+
Reaksiyon skoru
56
Gemini beni bu akşam gözümden yaş getirecek kadar güldürdü.

WhatsApp Image 2026-09-23 at 1.57.11 AM.webp

Önce burada görüldüğü üzere halüsinasyon yapmaya başladı, tamam olabilir dedim ve thinking ile retry yaptırdım. Belki "hmm bu model benim ağırlıklarımda bulunmuyor interneti araştırayım" gibi bir içgüdüsel davranış bekledim. Aldığım cevapla kahkaha attım.

Cevap:
WhatsApp Image 2026-09-23 at 1.57.47 AM.webp

Daha sonra bu konuda arkadaşıma şamata olması açısından "Google harbiden AI konusunda geride falan kalmamış, bayağı bayağı yatırımları çekmiş **" yazdım. Sonrada acaba yeni bir bağlamda denesek ne gibi bir sonuç verir diyerek tekrardan farklı bir sohbet açıp bu seferde alttaki fotoğrafı yani konuyu anlatan başlığı attım ve aldığım sonuçla bu sefer gece gece gülmekten yerlere yatmadığım kaldı.

Yeni bağlam:
1790118713462.webp
1790119011990.webp

Bence kullanmayın ama ben yine kararı size bırakıyorum asdkaskdaskdaskkads

Gemini beni bu akşam gözümden yaş getirecek kadar güldürdü.

Alıntıyı görüntüle
Önce burada görüldüğü üzere halüsinasyon yapmaya başladı, tamam olabilir dedim ve thinking ile retry yaptırdım. Belki "hmm bu model benim ağırlıklarımda bulunmuyor interneti araştırayım" gibi bir içgüdüsel davranış bekledim. Aldığım cevapla kahkaha attım.

Cevap:
Alıntıyı görüntüle

Daha sonra bu konuda arkadaşıma şamata olması açısından "Google harbiden AI konusunda geride falan kalmamış, bayağı bayağı yatırımları çekmiş **" yazdım. Sonrada acaba yeni bir bağlamda denesek ne gibi bir sonuç verir diyerek tekrardan farklı bir sohbet açıp bu seferde alttaki fotoğrafı yani konuyu anlatan başlığı attım ve aldığım sonuçla bu sefer gece gece gülmekten yerlere yatmadığım kaldı.

Yeni bağlam:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bence kullanmayın ama ben yine kararı size bırakıyorum asdkaskdaskdaskkads
Evet Gemini yeni bilgileri bilmiyor, internetten araştırma zahmetine de girmiyor. Olduğu gibi kabul ettim ben artık.

Bazen araştırıyor doğrusunu diyor bazen hiç araştırmıyor yani o anki ruh haline bağlı.

Ha bir de attığın gibi bir resim, bilgi falan atarsan veya kendisi bir defa sohbete böyle yanlış bir çıkarım yazarsa 10 sene uğraşsan o sohbette ona o modelin olduğunu anlatamazsın 😀

Son düzenleme:
Evet Gemini yeni bilgileri bilmiyor, internetten araştırma zahmetine de girmiyor. Olduğu gibi kabul ettim ben artık.

Bazen araştırıyor doğrusunu diyor bazen hiç araştırmıyor yani o anki ruh haline bağlı.
İkna et kardeşim, aaa hata sende asdjasjdjdajs Cidden iğrenç bi durumda ve dediğim gibi, sanki Google havlu atmış gibi hissediyorum ben.

Kullanmayı bilmeniz lazım sadece. GPT gibi düz sohbet değil

• Hahaha
Reaksiyonlar: nsfw
3 ay önce kraldı bir güncelleme getirdiler içine ettiler bilerek yaptılar kesin aynısı metaya da oldu.
Son 1 yıllık kullanımımda, 2026 Nisan'dan beri enshittification görüyorum ben hocam. Önce model dilde sürçmelere, harf hatalarına vs. aşladı. Daha sonra da mantık hataları ve tool kullanırken yanlış parametre çağırma durumları gerçekleşti. Şimdi ise sallamasyon, statik veri ile konuşuyor.

Geçenlerde demiştim buralarda bir yerde, lokal modelim 30-40 dk sonra cevap versin ama adam akıllı cevap versin Gemini'le uğraşmaktan daha az stresli ve yorucu diye. Artırıyorum 30-40 saat sonra cevap versin kabulüm, ama gibberish üreten modele dayanamıyorum klavyeyi kırasım, tuşları kemiresim geliyor.

İkna et kardeşim, aaa hata sende asdjasjdjdajs Cidden iğrenç bi durumda ve dediğim gibi, sanki Google havlu atmış gibi hissediyorum ben.
İkna edemezsin bu arada, mesaja onu da eklemiştim editle. Hafızadan bilgiyi görüp körü körüne ona inanıyor veya halüsinasyon görüyor asla internete bakmıyor. Yeni sohbet açıp bu model var mı desen yüksek ihtimalle bakıp var yazar mesela 😀

İkna edemezsin bu arada, mesaja onu da eklemiştim editle. Hafızadan bilgiyi görüp körü körüne ona inanıyor veya halüsinasyon görüyor asla internete bakmıyor. Yeni sohbet açıp bu model var mı desen yüksek ihtimalle bakıp var yazar mesela 😀

Dalga geçiyorum ya, AI plus üyeliği verdiler bedava açıpta kullanmıyorum sırf bu yüzden. Deli oluyorum, hemde fazlasıyla. Modeller canlı olsaydı herhalde 40-50 yıl yerdim aga ben, bu kadar sıkıntılı modeller ile.

Dalga geçiyorum ya, AI plus üyeliği verdiler bedava açıpta kullanmıyorum sırf bu yüzden. Deli oluyorum, hemde fazlasıyla. Modeller canlı olsaydı herhalde 40-50 yıl yerdim aga ben, bu kadar sıkıntılı modeller ile.
Ben Proya para veriyorum bir de 😅

Yapacak bir şey yok ucuz diye kullanıyoruz. Flash fena değil şuan ama Pro model baya çağ dışı kaldı. Şu modelle Opusu, Astrayı falan kıyaslamamız lazım normal şartlarda…

Ben Proya para veriyorum bir de 😅

Yapacak bir şey yok ucuz diye kullanıyoruz. Flash fena değil şuan ama Pro baya çağ dışı kaldı.
Ben Pro'yu 180₺'e alabiliyordum öğrenci olduğum için ancak o kadar kalitesiz olduğundan emindim ki direkt reddettim bedavayla devam dedim.
Öte yandan, burada gördükleriniz Flash ile yaşandı, Pro ile de değil siz düşünün.

3 ay önce kraldı bir güncelleme getirdiler içine ettiler bilerek yaptılar kesin aynısı metaya da oldu.
Şu kadar veri ile nasıl yapamıyorlar anlam veremem zaten. Adamlar eğer hafıza açık şekilde kullanıyorsanız tüm Ai sohbetlerini 3 yıla kadar saklama ve eğitimde kullanma hakkına sahip. Google desen zaten dev bir arşiv, YouTube videoları falan tonla veri var ya elinde 😀

Şu kadar veri ile nasıl yapamıyorlar anlam veremem zaten. Adamlar eğer hafıza açık şekilde kullanıyorsanız tüm Ai sohbetlerini 3 yıla kadar saklama ve eğitimde kullanma hakkına sahip. Google desen zaten dev bir arşiv, YouTube videoları falan tonla veri var ya elinde 😀
Zaten ilginç bulduğum da bu. Google "veri" kavramının başkenti gibi bir şey ancak diğer LLM geliştiricilerine kıyasla mimaride o kadar geride kaldılar ki bu kadar ham ve organik verinin ekmeğini yiyemediler. Hadi kod konusunda anlıyorum ama gündelik hayat konusunda cidden Gemini'ın lider konumda olmasını beklerken artık testlere bile sokulmadığını görünce Google bitmiş diyorum. Buna üzülmüyorum aksine seviniyor ve g.tümle gülüyorum ama bir yandan da bir "vay be... Koskoca Google ha" dedirtiyor yani.

Ben Pro'yu 180₺'e alabiliyordum öğrenci olduğum için ancak o kadar kalitesiz olduğundan emindim ki direkt reddettim bedavayla devam dedim.
Öte yandan, burada gördükleriniz Flash ile yaşandı, Pro ile de değil siz düşünün.
IMG_4027.webp

Güncel bilgi yok bu Geminide. O kısımda kullanmamak en mantıklısı 😀

Ben %90 dosya analizi yaptırıyorum, bilgiyi ben verince onu iyi derliyor. Bir de video üretimi falan.

Geri