base clock boost clock nedir

Ben pek öyle düşünmüyorum bu düz modelleri, K serisini bilmem ama bende 9400F var iken CM nin soğutucusunu almıştım, yine CM nin termal macununu kullandım oyunda 50-55 derece iken de 3.9Ghz de çalışıyordu stock soğutucu ile 65 derece de oyunda 3.9Ghz çalışıyordu, sıcaklık düşüyor ama oyun için hız yine aynı.
render falan yaparken görüyor muydu 4.1 4.2 falan belki o oyunda o kadar boosta gerek kalmamıştır

Temel frekansı temel işte, 2.9 GHz.
Boost'u da biliyorsun, o işlemcinin de boost sınırı 4.3 GHz işte.
Bunu sormanı biraz garip buldum :D.
Düzgün bir soğutucu al bu arada.
peki son sözlerini söyle 10400f mi 3600 mu arada 200tl fark var 3600 çok pahalandi son hafta

render falan yaparken görüyor muydu 4.1 4.2 falan belki o oyunda o kadar boosta gerek kalmamıştır

4.2GHz boost değeri vardı işlemcinin ama oyunlarda hep 3.9GHz sabit, Render ve editte de aynı.

AMD de istersen kökle voltajı yani onla istediğin gibi oyna, intelde bunun için K serisi işlemci ile Z serisi anakart lazım.
ama ryzen islemcilerin oc potansiyeli iyi degil dedi mehmet abi 10400f her turlu daha iyiymis

ama ryzen islemcilerin oc potansiyeli iyi degil dedi mehmet abi 10400f her turlu daha iyiymis

OC potansiyeli iyi, iyi ayar çekince gayet iyi oluyor fakat şu sıralar 3600 fazla pahalı 10400F al geç.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anladim senin PC ozellikleri kisminda 2.9ghz olarakmi gozukuyor

Evet görev yöneticisinde 2.9GHz diye yazıyor ama hiç bir zaman sabit o hızı göremessin :D, kısacası base clock un hiçbir önemi yok.

Ben boşta 9400F ile 0,8Ghz de gördüm :D.

OC potansiyeli iyi, iyi ayar çekince gayet iyi oluyor fakat şu sıralar 3600 fazla pahalı 10400F al geç.

Evet görev yöneticisinde 2.9GHz diye yazıyor ama hiç bir zaman sabit o hızı göremessin :D, kısacası base clock un hiçbir önemi yok.

Ben boşta 9400F ile 0,8Ghz de gördüm :D.
peki sence 10400f z490 gaming edge mi yoksa 3200tl ye 10600+b460 wifi bulunan bir anakartmi

Geri