Eski Nesil Bilgisayar işlemcisi

Monster24

80+
Reaksiyon skoru
34
evde eski bir bilgisayar var. babam bu bilgisayarı kullanıyor. haber , youtube ve okey vs oynamak için. bilgisayarın gücü yetmiyor. yeni alalım veya benim bilgisayarı vereyim dedim kabul etmedi. illa kullandığı bilgisayar kalacakmış. bende baktım işlemcinin gücü yetmediğini farkettim. bilgisayarda Msi N1996 anakart mevcut. üzerindeki işlemci İntel Celeron D 347 . herhangi bir tarayıcı açmam işlemcinin %100 gücüne ulaşmasına yetiyor ve bilgisayar takılıyor. Bende mecbur yeni bilgisayar alamadığımızdan kaynaklı 2. el bu bilgisayara uyumlu işlemci arıyorum. Sahibindende İntel Core 2 DUO E7600 model bir işlemci buldum. LGA775 anakartlarla uyumlu olduğunu yazmış satan arkadaş. yanlış bakmadıysam benim anakartımda LGA775. bir sormak istedim bu anakarta bu model işlemciyi takabilir miyim ? taktıktan sonra herhangi bir işlem yapmama gerek var mı ?

evde eski bir bilgisayar var. babam bu bilgisayarı kullanıyor. haber , youtube ve okey vs oynamak için. bilgisayarın gücü yetmiyor. yeni alalım veya benim bilgisayarı vereyim dedim kabul etmedi. illa kullandığı bilgisayar kalacakmış. bende baktım işlemcinin gücü yetmediğini farkettim. bilgisayarda Msi N1996 anakart mevcut. üzerindeki işlemci İntel Celeron D 347 . herhangi bir tarayıcı açmam işlemcinin %100 gücüne ulaşmasına yetiyor ve bilgisayar takılıyor. Bende mecbur yeni bilgisayar alamadığımızdan kaynaklı 2. el bu bilgisayara uyumlu işlemci arıyorum. Sahibindende İntel Core 2 DUO E7600 model bir işlemci buldum. LGA775 anakartlarla uyumlu olduğunu yazmış satan arkadaş. yanlış bakmadıysam benim anakartımda LGA775. bir sormak istedim bu anakarta bu model işlemciyi takabilir miyim ? taktıktan sonra herhangi bir işlem yapmama gerek var mı ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesajın için çok teşekkür ederim. Eklemeyi unutmuşum . tamamen benim hatam kusuruma bakma. 375tl imiş bu işlemci. 400-500 tl eski bilgisayara masraf yapacağıma yenisini alırım diye düşünmekteyim(babam gizli değiştiririm artık :) ) . Benim dediğim işlemciyi 30 tl ye adam satıyor.bilgisayarcı. çalıştığınıda söylüyor . komik bir miktar. onu alsam uyar mı ? ve performans açısından eskisinden iyi midir ? fiyatı çok ucuz olduğundan sıkıntı değil ama boşa uğraşmak istemiyorum.

bütçe belirtirsen eski ama güçlü işlemci önerebilirim.

Mesajın için çok teşekkür ederim. Eklemeyi unutmuşum . tamamen benim hatam kusuruma bakma. 375tl imiş bu işlemci. 400-500 TL eski bilgisayara masraf yapacağıma yenisini alırım diye düşünmekteyim(babam gizli değiştiririm artık :) ) . Benim dediğim işlemciyi 30 TL ye adam satıyor.bilgisayarcı. çalıştığınıda söylüyor . komik bir miktar. onu alsam uyar mı ? ve performans açısından eskisinden iyi midir ? fiyatı çok ucuz olduğundan sıkıntı değil ama boşa uğraşmak istemiyorum.
Anakartına uyumlu olan en iyi bulabildiğim işlemci

bütçe belirtirsen eski ama güçlü işlemci önerebilirim.
çok para harcamak istemiyorum bu bilgisayar. çünkü bilgisayar 2007-2008 model külüstür bir şey. sadece babamın işini görsün yeter. youtube kasmasın. facebooktan okey tavla vs oynuyor. onları rahat açsın yeter. ben E7600 buldum bu iş görür mü onun için ?
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...300-e7400-e7500-e7600-islemci-860093996/detay

Anakartına uyumlu olan en iyi bulabildiğim işlemci
evet iyi olduğunu detaylarına bakarak gördüm. ancak dediğim gibi benden kaynaklı. yazmayı unutmuşum o detayı. kusuruma bakma yordum seni de. ben çok masraf yapmadan youtube facebook vs gibi sitelere girmeye yeterli uygun bir işlemci arıyorum. bir üstteki linkte bıraktığım E7600 uygun mudur bu işlem için?

çok para harcamak istemiyorum bu bilgisayar. çünkü bilgisayar 2007-2008 model külüstür bir şey. sadece babamın işini görsün yeter. youtube kasmasın. facebooktan okey tavla vs oynuyor. onları rahat açsın yeter. ben E7600 buldum bu iş görür mü onun için ?
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...300-e7400-e7500-e7600-islemci-860093996/detay
2 çekirdekli eski nesil bir işlemci ama dediğiniz gibi internet de facebook v.s için yeterlidir diye düşünüyorum.Yine de 100-150 tl gibi bir bütçeyle "Core 2 Quad" serisinden işlemci bakmanızı öneririm Core 2 Quad işlemciler 4 çekirdek işlemciler olduğu için e7600 den kat kat daha iyiler.Core 2 Quad Q9300-9400-9550-8400-8200 serilerini önerebilirim.

evet iyi olduğunu detaylarına bakarak gördüm. ancak dediğim gibi benden kaynaklı. yazmayı unutmuşum o detayı. kusuruma bakma yordum seni de. ben çok masraf yapmadan youtube facebook vs gibi sitelere girmeye yeterli uygun bir işlemci arıyorum. bir üstteki linkte bıraktığım E7600 uygun mudur bu işlem için?
Uygundur ama bence benim dediğimi al daha hızlı iyi olur

hocam dediğiniz işlemci aşırı extreme kaçar Q9300-9550 gayet yeterli olacaktır o biraz pahalı.

hocam dediğiniz işlemci aşırı extreme kaçar Q9300-9550 gayet yeterli olacaktır o biraz pahalı.
Dediğiniz işlemcilere bakacağım artık uygun bulursam onlardan birisini alırım bulamazsam benim dediğim iş görür güçte ise onu alırım. çünkü bende bilgisayar toplayacağım ona para ayırdım. ne kadar kalacak elimde pek bilmiyorum. uyguna kaçmak durumundayım bu yüzden.

Evet biraz öyle hatta youtubeye baktım 1070le kullanan var OC yapan fln
evet onun için dedim o işlemci 10 senelik ama çok çok güçlü bir işlemci internet de okey oynamak için falan değil 350 tl vermeye gerek yok ona en iyisi 100 tl ye al core 2 Quad Q8200 kafa rahat olsun

Dediğiniz işlemcilere bakacağım artık uygun bulursam onlardan birisini alırım bulamazsam benim dediğim iş görür güçte ise onu alırım. çünkü bende bilgisayar toplayacağım ona para ayırdım. ne kadar kalacak elimde pek bilmiyorum. uyguna kaçmak durumundayım bu yüzden.
hocam siz en iyisi 100 tl gibi bir bütçeyle Core 2 Quad serisi işlemci bakın uygun bulamazsanız 30 tl ye E7600 alırsınız işinizi görür.

Direkt Xeon E serisi bir işlemci almanı öneriyorum.E5420/E5430/E5440/E5450
Quad serisi işlemciler pahalı ve fiyatlarını haketmiyor.Tabii ucuza bulunursa alınır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,825
Üyeler
191,175
Son üye
llSOULJAll
Geri