ryzen 7 3800x ısınma problemi ve msi x570 a pro bios ayarı

Yalnız değilsin. Yavaş yavaş R7 3800X'in kronik sıkıntılı olduğunu düşünmeye başladım, evet, kronik sıkıntılı bir işlemci. Söylediğin problemlerin tıpa tıp aynısı bende de var, hatta sadece bende değil, forumda birkaç kişiden de duydum, hatta sadece biz değil, Reddit'te bile bazılarından gördüm. Benimki Cinebench'te 85, Prime95 Small FFTs'de 90 dereceyi görüyor. UV + OC yaptım, oyunlarda oyununa göre değişmekle 58-65 arası oluyor. 240mm sıvı soğutma kullanıyorum, hayır, soğutucum kötü değil, bu forumdaki birinde i9 9900K benim soğutucum ile 35-45 derece arası çalışıyormuş.

Ryzenler sıcak çalışıyor orası kesin de, bazı ürünler sanırım şanssız oluyor. Benim 3600 işlemciyi stok soğutucu ile de kullandım, şu an sıvı soğutma ile devam ediyorum. Bir başka arkadaşın aynı işlemci sıcaklık değerlerini karşılaştırdığımda benimki 10-15 derece daha serin çalışıyor. Fabrika çıkışında bir standart kontrolü yok sanırım.

4.4Ghz Ryzen 7 3800x
Alıntıyı görüntüle
hocam sen ciddimisin ya pubg ye girdim %10 kullanımda 77 derecede çıktı geri düştü 70 e falan %100 4.4 de nasıl 73 ü görüyor neyle soğutuyorsun sen bunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen 4.2 GHz yapınca zaten otomatik olarak CPB kapanıyor.
deneyeceğim hocam çok teşekkür ederim

Ryzenler sıcak çalışıyor orası kesin de, bazı ürünler sanırım şanssız oluyor. Benim 3600 işlemciyi stok soğutucu ile de kullandım, şu an sıvı soğutma ile devam ediyorum. Bir başka arkadaşın aynı işlemci sıcaklık değerlerini karşılaştırdığımda benimki 10-15 derece daha serin çalışıyor. Fabrika çıkışında bir standart kontrolü yok sanırım.
Intel'e bir nedenle geri döneceksem o da bu olabilir. Kendimce işlemciyi adam ettim ama idle sıcaklıklarında tasarruf modu dışında bir çözüm bulamadım. Boşta 39-41 arası oluyor ama o tasarrufu kapadım mı konudaki gibi oluyor.

v
Intel'e bir nedenle geri döneceksem o da bu olabilir. Kendimce işlemciyi adam ettim ama idle sıcaklıklarında tasarruf modu dışında bir çözüm bulamadım. Boşta 39-41 arası oluyor ama o tasarrufu kapadım mı konudaki gibi oluyor.
vallaha hocam benim gibi takıntılı insanın işi değil ryzen ki çok iyi bilmen lazım aldım çok güçlü işlemci takayım kullanayım gözüyle bakılacak bir şey değil adamlar voltaj düşürüyor voltaj düşürdüğü halde performans artışı falan oluyor çok garip mevzular

4.4Ghz Ryzen 7 3800x
Alıntıyı görüntüle
hocam gözünü seveyim sen bunu nasıl becerdin stock soğutucuyla ya

v

vallaha hocam benim gibi takıntılı insanın işi değil ryzen ki çok iyi bilmen lazım aldım çok güçlü işlemci takayım kullanayım gözüyle bakılacak bir şey değil adamlar voltaj düşürüyor voltaj düşürdüğü halde performans artışı falan oluyor çok garip mevzular
UV + OC karışık. O yöntemle Valorant'ta 58 derece, Warzone'da 65 derece vs. yaptım ben. İyi sıcaklıklar değil ama Ryzen'a göre öyle bence.

UV + OC karışık. O yöntemle Valorant'ta 58 derece, Warzone'da 65 derece vs. yaptım ben. İyi sıcaklıklar değil ama Ryzen'a göre öyle bence.
uv ne diye düşünüp duruyorum bende undervoltage şmdi geldi aklıma :D doğrudur hocam sizde ne var işlemci

Bios Default ayarları core perf boost kapalı hali ile sıcaklık cinebench skoru buyrun
asd.png

Sen 4.2 GHz yapınca zaten otomatik olarak CPB kapanıyor.
hocam teşekkürler default ayarına çekip core boost kapattım core boost kapalı olmasına rağmen 83 dereceyi gördü cinebechte bir sorum daha olacak core boost kapalı şekilde voltaj ve ghzı sabitleme yapılabilir mı şuan

Ne kadar etki etti yani?
93 94 den 83 e düştü kafadan 10 derece bir de oyuna girip deneyeceğim

hocam teşekkürler default ayarına çekip core boost kapattım core boost kapalı olmasına rağmen 83 dereceyi gördü cinebechte bir sorum daha olacak core boost kapalı şekilde voltaj ve ghzı sabitleme yapılabilir mı şuan

93 94 den 83 e düştü kafadan 10 derece bir de oyuna girip deneyeceğim

Yapılabilir.

deniyeyim çok teşekkürler

core boost performans kapalı boşta 70 dereceyi gördü yine 4.2 ghz 1.2 voltaj da cinebechte 91 i gördü yine lanet gitsin böyle işe artık ya ne core boost açıkkende max 94 ü görmüştü 4.2 ghz de 3 derece için mi kapattık

Ekler

• Yeni.png
    Yeni.png
    1.5 MB · Hit: 75
Son düzenleme:
Geri