Çözüldü✓ Fotoğraftaki kabloyu nereye takmalıyız?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,044
Arkadaşlar merhaba. Fotoğrafta görünen kasayı aldım. Sizce nasıl? Kasada 6 tane 12cm fan ve hepsi ayarlanabilir RGB. Çoğu kablonun nereye takılacağını, parçaların nereye montajlanacağını biliyorum ama, ikinci fotoğraftaki kablo nereye takılıcak? Üç adet birbirine bitişik kablo var ve birinin üzerinde VDG yazıyor. Bu kablolar anakarttaki hangi sokete takılıcak.
Not: Anakartn Gigabyte B450M S2H

Son düzenleme:
resim yok

Şu iki kablo ARGB kablosu, B450M S2H'de onu takacak yer yok, ARGB girişi yok anakartında.
Kasanın kendi kontrolcüsü vardır büyük ihtimalle, onunla kontrol edersin.
Ortadaki kablo da fan güç kablosuna benziyor, eğer cidden öyleyse anakartındaki CHA_FAN/SYS_FAN yazan yere takacaksın.
1601988987348.png

Şu iki kablo ARGB kablosu, B450M S2H'de onu takacak yer yok, ARGB girişi yok anakartında.
Ortadaki kablo da fan güç kablosuna benziyor, eğer cidden öyleyse anakartındaki CHA_FAN/SYS_FAN yazan yere takacaksın.
Alıntıyı görüntüle
evet 4 Pinli fan kablosu o

kasanın kendı kontrolu varsa reset switch kabloyu kasanın arkadasında bır kucuk anakrt olucak orada takacagın yerde ısmı yazacak reset sw dıye sonra reset tusuna basarak renk modlarını gecıs yapıyorsun
ortada kı kablo kasanın fan kablosu sys fan dıye gecıyor dıye bılıyom

Alıntıyı görüntüle
Yalnız güç kablosu ilk fotoğraftaki kablo.
Evet fanlar için bir hub var burda.
Sys fan a ilk fotoğraftaki takılıcak muhtemelen ama geriye kalan 3 kablı nereye takılıcak bir fikrim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Yalnız güç kablosu ilk fotoğraftaki kablo.
Dostum fanların 2 tane kablosu olabiliyor, birisi ARGB/RGB için, diğeri de fanın güç kablosu.
Güç kablosu dediğim gibi SYS_FAN/CHA_FAN'a girecek, ama ARGB kablosunu anakartına takman mümkün değil, çünkü B450M S2H'de ARGB girişi yok.
Kasanın kendi kontrolcüsü vardır fanların ışıklarını kontrol edebilmek için, mecbur oradan yapacaksın.

Dostum fanların 2 tane kablosu olabiliyor, birisi ARGB/RGB için, diğeri de fanın güç kablosu.
Güç kablosu dediğim gibi SYS_FAN/CHA_FAN'a girecek, ama ARGB kablosunu anakartına takman mümkün değil, çünkü B450M S2H'de ARGB girişi yok.
Kasanın kendi kontrolcüsü vardır fanların ışıklarını kontrol edebilmek için, mecbur oradan yapacaksın.
Anladım. Zaten bir kumanda var, renk kontrolü için.. Fakat bu power yazan kablo sys fana takılmayacaksa nereye takılıcak? 4 tane kablo var arkada da bir hub var 6 adet fan bağlı ve onun ucunda da hub dan çıkan büyük, dört pinli üzerinde power yazan kablo var. Ekstra olarak hub ın diğer ucundan çıkan bir kablo var 3 uca ayrılmış birinde 3 pin dördüncü pin kapalı plastik var diğerinde VDG yazıyor diğerinde iki pinli garip bir kablo. Bunların hepsi nereye takılıcak açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz? Cidden yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,672
Üyeler
197,247
Son üye
kemalingo
Geri