İŞLEMCİ BELLEK TİPİ VE RAM BELLEK TİPİ UYUMLULUĞU

lyni3xx

80+
Reaksiyon skoru
17
Arkadaşlar merhaba anakartımda ddr2 ram bellek tipi var ama almayı düşündüğüm cpu ddr3 bellek tipine sahip problem çıkarır mı?

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SELAMLAR BENİM ŞUAN KULLANDIĞIM ANAKART RAM OLARAK DDR2 BEKKEL TİPİNİ DESTEKLİYOR AMA ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM İŞLEMCİ (CPU ÇİPSETİ UYUMLU) DDR3 BELLEK TİPİNR SAHİP EĞER O CPUYU ALIP PCME TAKARSAM BİR SIKINTI YADA PROBLEM YAŞARMIYIM? TEŞEKKÜRLER

şu capslocka bi bas önce.

ŞU CAPSLOCKU KAPAYIN!

temsili

CAPSLOCK kapatırsan seviniriz.

1 işlemci chipseti nasıl oluyor da hem ddr2 hem ddr3 destekleyebiliyor anlayamadım

Ddr2 ve ddr3 fiziksel olarak farklı yani takamazsın
cpu olarak ama yani intel q9550 ye baktım ddr3 bellek tipine sahip epeyde ama ramlerim ddr2 benim ondan kısaca cpu bellek tipi ve ram bellek tipinin farklı olduğu bir pc sıkıntı çıkarmadan çalışırmı?

cpu olarak ama yani intel q9550 ye baktım ddr3 bellek tipine sahip epeyde ama ramlerim ddr2 benim ondan kısaca cpu bellek tipi ve ram bellek tipinin farklı olduğu bir PC sıkıntı çıkarmadan çalışırmı?
Şöyle ki DDR3 işlemciyi DDR2 anakarta takamazsınız. Soket aynı olsa bile çalışmayacaktır çünkü DDR3 ile yeni chipsetler yeni mimariler geliyor.
Anakartınızın sitesinden uyumluluk listesine bakabilirsiniz.

DDR2 RAM i DDR3 anakarta da takamazsınız yapısı bile farklı.

Sonuç
Çalışmaz

Şöyle ki DDR3 işlemciyi DDR2 anakarta takamazsınız. Soket aynı olsa bile çalışmayacaktır çünkü DDR3 ile yeni chipsetler yeni mimariler geliyor.
Anakartınızın sitesinden uyumluluk listesine bakabilirsiniz.

DDR2 RAM i DDR3 anakarta da takamazsınız yapısı bile farklı.

Sonuç
Çalışmaz
sağolun rami zaten biliyorum aynı tipde olmasını gerektiğini ama cpudan tam emin değildim sayenizde öğrendim teşekkürler iyi günler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,431
Üyeler
183,833
Son üye
itseymenforge
Geri