ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SELAMLAR BENİM ŞUAN KULLANDIĞIM ANAKART RAM OLARAK DDR2 BEKKEL TİPİNİ DESTEKLİYOR AMA ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM İŞLEMCİ (CPU ÇİPSETİ UYUMLU) DDR3 BELLEK TİPİNR SAHİP EĞER O CPUYU ALIP PCME TAKARSAM BİR SIKINTI YADA PROBLEM YAŞARMIYIM? TEŞEKKÜRLER
1) Bağırmaya hakkın yok.ne alaka capslock?
Ddr2 ve ddr3 fiziksel olarak farklı yani takamazsınçipset demiyorum bellek tipi
cpu olarak ama yani intel q9550 ye baktım ddr3 bellek tipine sahip epeyde ama ramlerim ddr2 benim ondan kısaca cpu bellek tipi ve ram bellek tipinin farklı olduğu bir pc sıkıntı çıkarmadan çalışırmı?Ddr2 ve ddr3 fiziksel olarak farklı yani takamazsın
Şöyle ki DDR3 işlemciyi DDR2 anakarta takamazsınız. Soket aynı olsa bile çalışmayacaktır çünkü DDR3 ile yeni chipsetler yeni mimariler geliyor.cpu olarak ama yani intel q9550 ye baktım ddr3 bellek tipine sahip epeyde ama ramlerim ddr2 benim ondan kısaca cpu bellek tipi ve ram bellek tipinin farklı olduğu bir PC sıkıntı çıkarmadan çalışırmı?
sağolun rami zaten biliyorum aynı tipde olmasını gerektiğini ama cpudan tam emin değildim sayenizde öğrendim teşekkürler iyi günlerŞöyle ki DDR3 işlemciyi DDR2 anakarta takamazsınız. Soket aynı olsa bile çalışmayacaktır çünkü DDR3 ile yeni chipsetler yeni mimariler geliyor.
Anakartınızın sitesinden uyumluluk listesine bakabilirsiniz.
DDR2 RAM i DDR3 anakarta da takamazsınız yapısı bile farklı.
Sonuç
Çalışmaz