Ekran kartımda pci express 6 pinlik slot var ama powerimde yok powerim 550w ekran kartım Hd4850 1gb

MertcanZ

80+
Reaksiyon skoru
5
Ekran kartımın 6 pinlik güç girişi var Power 550w olmasına rağmen 6 pinlik pci exprress kablosu yok dönüştürücü falan olur mu birinde gördüm direk ekran kartının artı ile eksi sine lehimle kablo bağlayıp molex (fan kabloları) na takmış başka powerlerden söküp kendime dönüştürücü yapabilir miyim ya da ne yapmam gerekiyor
Molex oluyorsa aklımdaki diğer soru internette 2 çeşit dönüştürücü var
2molexi 6 pine dönüştüren
1molexi 6 pine dönüştüren hangisini almalıyım

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla elektronik bilginiz yok hiç uğraşmayın molex risklidir. Yeni bir PSU alın 50 60 TL ye PSU lar var 6pin çıkışı olan. Alacağınız PSU nun 12 v kanalından 250 watt üzeri verdiğinden emin olun.

Kaliteli almaya dikkat edin dönüştürücüyü. Tek molexe kalırsa iş, kablolarda inceyse erir, yanar hatta.

Anladığım kadarıyla elektronik bilginiz yok hiç uğraşmayın molex risklidir. Yeni bir PSU alın 50 60 TL ye PSU lar var 6pin çıkışı olan. Alacağınız PSU nun 12 v kanalından 250 watt üzeri verdiğinden emin olun.
peki sata to pci express o da mı riskli power alma şansım yok da ondan söylüyorum

ikisini de alabilirsin ekran kartın 110 w tdp değerine sahip tek yeterli olacaktır ileride yükselttiğimde lazım olabilir diye düşünüyorsan 2 molexli alabilirsin

peki sata to pci express o da mı riskli power alma şansım yok da ondan söylüyorum
2 sata to pcı X6 almanız iyi olur tek kablodan 100 watt geçmesi ısıya sebep olur 2 kablolu molex alın ama ucuz olmasın sahte kablo sisteminizi yakar. 20 25 TL den ucuz olmasın.

2 sata to pcı X6 almanız iyi olur tek kablodan 100 watt geçmesi ısıya sebep olur 2 kablolu molex alın ama ucuz olmasın sahte kablo sisteminizi yakar. 20 25 TL den ucuz olmasın.
pahalılık kalite değildir internette bulunan molex dönüştürücülerin hemen hemen hepsinde aynı kablo ve aynı plastik kullanılıyor

pahalılık kalite değildir internette bulunan molex dönüştürücülerin hemen hemen hepsinde aynı kablo ve aynı plastik kullanılıyor
bende almak yerine başka eski psu dan söküp kendim dönüştürücü yapmayı düşünüyordum
TKCN
yanar falan diyor olmaz mı öyle

Geri