Yardım Görüntü gidiyor ve Cpu led yanıyor

NVIDIA

80+
Reaksiyon skoru
1
PC normal bir şekilde Windows'a geliyordu, fakat bazen 2 dk sonra bazen ise uykudan sonra kilitlenip görüntü kesiyordu. Bu olayların sıklığı bazen 1 haftayı bulabiliyordu, bazen geçiyordu da. Bu sırada klavye mouse ışığıda sönüyordu.Oyunlarda denk gelmedim hiç. Anakarttaki CPU LED yanıyordu. Reset atmadan görüntü alamıyordum. Format atmıştım hala devam ediyordu. Ekran kartı servise gitti sorun olduğu tescillenmiş oldu. Onarım yapıldı. Peki bu sorun olduğunda CPU LED yanması normal mi? RX 570'de bu sorunu yaşayan msi anakart kullanan neredeyse herkeste CPU LED yanıyor bu sorun esnasında. O LED her zaman doğruyu yansıtır mı? Şu an doğru olduğuna inanmamaya başladım. Fakat yine içimde bir kuşku var, işlemciyi garantiye vermeli miyim? Tekrar belirtim, işlemci, anakart ve RAM'ler hepsi birlikte denendi ServisPoint tarafından. Sorun yok dediler.Farklı PSU ile denemek ne kadar mantıklı olur,sorun her ne kadar ekran kartıda olsa yine şüphelenmek ne kadar doğru olur?Sistemi daha toplayıp denemedim,fakat servis sorun yok dedi.

BIOS update mevzusu için ne dediler?

BIOS update mevzusu için ne dediler?
Bios zaten son sürümdeydi.Bios düşürttürdüm.Eski arayüz daha iyi olduğu için.Bu ledin doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum.Karttaki arızayı,yapay bir zekanın bulacağını pek zannetmiyorum.Hele ki kart görüntüyü kesiyor,anakart bunu hiç bir şekilde belirtemez o zaman.

BIOS seçimi arayüze göre olmaz dostum

B350M Pro VD Plus anakartımda bir zamanlar benzer bir hata yaşıyordum, ilginç bir şekilde kendiliğinden düzeldi fakat bir süre sonra yine farklı sorunlar çıkarttı.

B350M Pro VD Plus anakartımda bir zamanlar benzer bir hata yaşıyordum, ilginç bir şekilde kendiliğinden düzeldi fakat bir süre sonra yine farklı sorunlar çıkarttı.
Hayır,peki ekran kartı arızalı dedi servis.Buna ne dersiniz?Anakart sağlam,işlemci sağlam ve ram sağlam dedi ServisPoint.Fakat ekran kartında problem gördüklerini belirttiler.

Ben ekran kartı değiştirince bile devam etti ama sorun :)

Eğer ona inanamıyorsan buzzer bağla anakarta çıkan sese göre yönlen.

Hocam,en başta olan bir şey değil bu.Monitör no signal oluyordu.Genelde internet üzerinde dolaşırken.Kart görüntü kesiyor,monitör sinyal yok diyordu.Ama bu sırada cpu ledde yanıyordu.Servisinde yaptığı tespitin doğru olduğunu düşünüyorum.Bu tip problemler bu rx 500 serisinde çok var.Forumlar kaynıyor.Sorunu çözenlerle bire bir aynı sorunlarım varmış.Şu an da servis kart onarıldığı için bu görüntü kesme arızası düzeldi dedi,fakat deneyip göreceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cevabımı belirttim🙂

Son düzenleme:
Geri