Elraenn parva overclock'lu mu geliyor?

cengizovic

80+ Silver
Reaksiyon skoru
966
Arkadaşlar ben parvayı özelleştirip R5 3600 + 1660 Super şeklinde almayı düşünüyorum. Lakin nerde okusam sistem OC yapılı halde geliyor diyorlar. Birkaç kişiye yazdım soruşturdum net bir cevap alamadım.

Parva sipariş edip alan arkadaşlar söyleyebilir mi? Sistem OC yapılı halde mi geliyor? Yani diyelim ki öyle geldi biz bunu eski haline getirebilir miyiz? Kalıcı değildir dimi?

Arkadaşlar ben parvayı özelleştirip R5 3600 + 1660 Super şeklinde almayı düşünüyorum. Lakin nerde okusam sistem OC yapılı halde geliyor diyorlar. Birkaç kişiye yazdım soruşturdum net bir cevap alamadım.

Parva sipariş edip alan arkadaşlar söyleyebilir mi? Sistem OC yapılı halde mi geliyor? Yani diyelim ki öyle geldi biz bunu eski haline getirebilir miyiz? Kalıcı değildir dimi?
ekran kartları oc yapılı gelir çok minik bir ocdir bu referans kartlar ocsizdir ama önemli değil.

Ekran kartının yanında ''OC'' ibaresi varsa ve ondan bahsediyorsanız ondan bir sıkıntı olmaz, işlemciye OC yaptıklarını düşünmüyorum fakat yaptılarsa BIOS sıfırlayarak OC sıfırlanabilir.
OC'nin sistemin ömrünü kısalttığını düşünüyorsun sanırım. Dostum öyle bir şey yok, OC'li gelsin daha iyi.

Aslında kağıt üzerinde kısaltıyor ama kağıt üzerinde.

UV+OC yapınca asıl etki oluyor işte. Ver yetkiyi, gör etkiyi!

OC'nin sistemin ömrünü kısalttığını düşünüyorsun sanırım. Dostum öyle bir şey yok, OC'li gelsin daha iyi.
Hocam ben araştırdım biraz da işlemciye yapılan OC ye stok fanının yetersiz geldiğini söylüyorlardı. Bu da işlemcinin ömrünü baya azalttığını söylüyorlar nerde okusam. Ben standart ayarlarda kullanmak istiyorum hocam. İlk ve son kez pc alacağımdan çok uzun süre gitsin istiyorum.

ben de tam bilmiyorum nasıl anlarım oc li olup olmadığını ?

CPU-Z resmi at bakalım, ekran kartına OC yapıldığını anlamak için oyun oynarken MSI Afterburner üzerinden GPU hızı ve VRAM hızına bak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben araştırdım biraz da işlemciye yapılan OC ye stok fanının yetersiz geldiğini söylüyorlardı. Bu da işlemcinin ömrünü baya azalttığını söylüyorlar nerde okusam. Ben standart ayarlarda kullanmak istiyorum hocam. İlk ve son kez PC alacağımdan çok uzun süre gitsin istiyorum.

Standart ayarlarda da ısınıyor, anakartlar fazla voltaj veriyor.

ben de tam bilmiyorum nasıl anlarım oc li olup olmadığını ?
@kandes22
MSI Afterburner'dan veya GPU-Z'den Memory ve Core Clock arttırılmış mı ona bakabilirsin. İşlemciye ise görev yöneticisinden bakabilirsin, eğer stok frekanslarından yüksek hızlarda çalışıyorsa OC yapılmıştır.

Hocam ben araştırdım biraz da işlemciye yapılan OC ye stok fanının yetersiz geldiğini söylüyorlardı. Bu da işlemcinin ömrünü baya azalttığını söylüyorlar nerde okusam. Ben standart ayarlarda kullanmak istiyorum hocam. İlk ve son kez PC alacağımdan çok uzun süre gitsin istiyorum.
Merak etmeyin i5 2400 bilmem neli laptoplar 10-12 yıl deviriyor çok bir şey olmaz

CPU-Z resmi at bakalım, ekran kartına OC yapıldığını anlamak için oyun oynarken MSI Afterburner üzerinden GPU hızı ve VRAM hızına bak.

Standart ayarlarda da ısınıyor, anakartlar fazla voltaj veriyor.
MSI Afterburner'dan veya GPU-Z'den Memory ve Core Clock arttırılmış mı ona bakabilirsin. İşlemciye ise görev yöneticisinden bakabilirsin, eğer stok frekanslarından yüksek hızlarda çalışıyorsa OC yapılmıştır.
1602660411578.png

Ekran kartının yanında ''OC'' ibaresi varsa ve ondan bahsediyorsanız ondan bir sıkıntı olmaz, işlemciye OC yaptıklarını düşünmüyorum fakat yaptılarsa BIOS sıfırlayarak OC sıfırlanabilir.

Aslında kağıt üzerinde kısaltıyor ama kağıt üzerinde.

UV+OC yapınca asıl etki oluyor işte. Ver yetkiyi, gör etkiyi!
Hocam çoğu R5 3600 işlemci için 4.2 ghz ye sabitleyip OC yaptıklarını söylüyor. Ekran kartı için henüz yorum okumadım. Diyelim oc yapılı halde geldi. Ben hem ekran kartı hem işlemciyi standart fabrika çıkışı ayarlarına getirip kullanabilirim dimi?

dostum oc li geliyor dedikleri olay ekran kartının fabrika çıkışo oc si yani ne işlemciye ne de başka bişeye asla overclock yapmazlar bu kullanıcı tercihi olduğu için o yüzden dert etme ekran kartının fabrika oc si sıkıntı yaratmaz

Hocam çoğu R5 3600 işlemci için 4.2 ghz ye sabitleyip OC yaptıklarını söylüyor. Ekran kartı için henüz yorum okumadım. Diyelim oc yapılı halde geldi. Ben hem ekran kartı hem işlemciyi standart fabrika çıkışı ayarlarına getirip kullanabilirim dimi?
tabii ki eski haline getirilebilir ama sanmıyorum işlemciye oc yapılacağını zaten stok fan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,100
Üyeler
185,222
Son üye
Ayazz1
Geri