Elraenn parva overclock'lu mu geliyor?

Hocam çoğu R5 3600 işlemci için 4.2 ghz ye sabitleyip OC yaptıklarını söylüyor. Ekran kartı için henüz yorum okumadım. Diyelim oc yapılı halde geldi. Ben hem ekran kartı hem işlemciyi standart fabrika çıkışı ayarlarına getirip kullanabilirim dimi?

Evet kullanabilirsiniz.

Voltaj ayarını el ile en düşük voltaja sabitledilerse 4.2 GHz'da işlemci stok halden daha soğuk çalışır.

Voltaj 1.1V, 1.15V gibi bir voltaj ise sizin için daha iyi olur 4.2 GHz sabit olması.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bir OC göremiyorum ama ona bir UV yap :D

Evet kullanabilirsiniz.

Voltaj ayarını el ile en düşük voltaja sabitledilerse 4.2 GHz'da işlemci stok halden daha soğuk çalışır.

Voltaj 1.1V, 1.15V gibi bir voltaj ise sizin için daha iyi olur 4.2 GHz sabit olması.

çok fazla değil mi V kaç olması gerekli

50 yılda bozulacak işlemcinin ömrünü 35 yıla indiriyorsun çok zararlı

Evet kullanabilirsiniz.

Hocam o zaman ben sistemi rahatlıkla alıyorum o zaman. Sistem geldiğinde size gösteririm hocam, o zaman benim yerime kontrol eder misiniz ayarları atsam?

Bir de hocam konu dışı olacak ama parvada Asus prime B450M-K anakartının da mosfetlerinin olmayışından baya ısındığını söylüyorlar. O duruma da takıntılı haldeyim. O yeterli olur mu hocam? İleride termalpad ile soğutucu eklesem ya da jugularis alıp anakartı Asus B450 pro gaming ile mi değiştireyim hocam? Arada bi 500 TL fark oluyor.

Hocam o zaman ben sistemi rahatlıkla alıyorum o zaman. Sistem geldiğinde size gösteririm hocam, o zaman benim yerime kontrol eder misiniz ayarları atsam?

Bir de hocam konu dışı olacak ama parvada Asus prime B450M-K anakartının da mosfetlerinin olmayışından baya ısındığını söylüyorlar. O duruma da takıntılı haldeyim. O yeterli olur mu hocam? İleride termalpad ile soğutucu eklesem ya da jugularis alıp anakartı Asus B450 pro gaming ile mi değiştireyim hocam? Arada bi 500 TL fark oluyor.

Yardım ederim.

3600 ve altı bir işlemci ise çok sorun olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,647
Üyeler
185,297
Son üye
Melikedi
Geri