Kaliteli sistemim ısınıyor.

h.basri.s

80+
Reaksiyon skoru
23
Benim sahip olduğum sistem şu şekilde
Anakart: MSI Msi Mpg X570 Gaming Pro Carbon Wifi
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ramler: 16gb (2x8gb) 3600mhz Vengeance Ddr4 Ram Kit Cmk16gx4
Ekran Kartı: MSI RTX 2060 süper gaming x 8gb
M.2 SSD : XPG SSD, 512 GB, Gen 3X4 m.2 S40g RGB PCIE
Güç kaynağı: Aerocool 750w 80+ gold 12cm led fanlı kcas
Kasa: GAMEMAX FC-9290 (kasam biraz kötü param yetmedi :D)

Bu kasa cs de 75 derecelere ulaşıyor stok fan takılı (corsair h100gtx marka sıvı soğutucu aldım am4 soketi çıkmatı çinden sipariş etmek zorunda kaldım) yani çok ısındığını düşünüyordum ilk başta kasanın ön camı takılı iken çok yüksek derecelere çıkıp cs de kasıyordu ön camı açtıktan sonra takılmalar gitti ısısı düştü fakat hala yüksek ve arttı olarak şunu da ifade edeyim x570 anakartlar da bildiğiniz gibi cpu güç girişi 8+4 iki tane benim güç kaynağımda 8+2 olduğu için + lük pini takmadan çalıştırdım herhangi bir sorun ile karşılaşmadım tabi işlemcinin ısınmasına sebep oluyorsa bilemeyeceğim ve nasıl bu 4 pine pin takacağım hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
Lütfen bu iki sorunuma çözüm bulur musunuz?

Kankacık o ekran kartını o işlemciyi alıp da o kasayı alırsan olacağı bu iade ediliyorsan et onun yerine MSI MAG 100m falan al yada dark guardian

Kasadan kaynaklıdır. Ucuz ve kaliteli olarak Zalman kasalara bakabilirsin. Ayrıca en kısa zamanda yeni bir soğutucu almanı da tavsiye ederim. R5 3600'ün stok soğutucusu pek iyi diyemem.

besleme kaynaklı ısınma sorunu olmaz cs işlemci ağırlıklı ve stok fan yetersiz 3600 için

Kankacık o ekran kartını o işlemciyi alıp da o kasayı alırsan olacağı bu iade ediliyorsan et onun yerine MSI MAG 100m falan al yada dark guardian

kasayı zaten değiştirecem sadece yaz aylarını bekliyorum işlemci ye az demişsin ama teknopet bunu işlemci ve bu ekran kartı ile sistem topladı bide paramı ekran kartına yatırdım yanlış mı yapmışım ?

kasayı zaten değiştirecem sadece yaz aylarını bekliyorum işlemci ye az demişsin ama teknopet bunu işlemci ve bu ekran kartı ile sistem topladı bide paramı ekran kartına yatırdım yanlış mı yapmışım ?

Yanlış anladınız o ekran kartına o işlemci demedim o ekran kartıyla o işlemciye dedim yani üst düzey bir sistem toplamışsınız ona sözüm yok ama keşke o kasayı almasaydınız

@h.basri.s kasayı ne kadara topladınız ?
Sizin sorununuza geleceksek büyük ihtimal kasanın yapısından kaynaklı :(

https://www.incehesap.com/zalman-s4...MI_f2Esu_n6AIVyOeaCh1G7A9MEAQYASABEgKYwPD_BwE

Keşke bu kasayı alsaymışsınız hemen hemen aynı fiyattalar
kasayı değiştirirsem sorun düzelir mi ?
6800-6900 civarı tuttu kasa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış anladınız o ekran kartına o işlemci demedim o ekran kartıyla o işlemciye dedim yani üst düzey bir sistem toplamışsınız ona sözüm yok ama keşke o kasayı almasaydınız
kasayı güzel bir şey alacağım eğer sistemim de bir sorun yoksa kasa sorun değil

hayır arkadaşın demek istediği galiba o kadar güçlü ekran kartı ve işlemciye bu kasayı alırsan olacağı bu demek istedi o galiba :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,973
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri