Bilgisayar kulaklığı algılamıyor.

TrollKing

80+
Reaksiyon skoru
33
Bilgisayarın ön ve arka girişlerin hepsini denedim ama bir türlü çalışmadı daha birkaç gün önce tamirden gelmişti.(Anakartı tamir ettiler.)Sizce sorun nerede olabilir?

Windows masaüstü görev çubuğundan menüyü görüntülemek için hoparlör simgesine sağ tıklayın.

Görünen menüden Kayıttan yürütme cihazları'nı seçin. Kulaklığa sağ tıklayınız.

Varsayılan cihaz olarak ayarlanmadıysa, cihaza sağ tıklayın ve Varsayılan Cihaz Olarak Ayarla'yı seçin.

Bu işlemden sonra kulaklığı çıkartıp hoparlörün varsayılan cihaz olarak değişmesi gerekmektedir.

Bu adımlardan sonra tekrar kontrol ediniz.

Ayrıca Realtek Hd ses programından 'Ön panel jakı algılamayı devre dışı bırak' onay kutusunun işaretlenmemiş olduğunu kontrol edin. Şimdi mikrofon veya kulaklıkların jak soketini bilgisayarınızın ilgili ön panel soketine takın.

'Bilgi: A jakı takılı' mesajını görüyorsanız, sisteminiz HDA uyumlu bir ön panele sahip olduğundan bu ayarı değiştirmeniz gerekmez.
Bu mesajı görmüyorsanız, tekrar küçük klasör simgesini tıklayın ve 'Ön panel jak algılama özelliğini devre dışı bırak' onay kutusunu işaretleyin.

Herhangi bir sorunuzda bizimle yeniden iletişim kurmaktan çekinmeyiniz.

Saygılar,

Windows masaüstü görev çubuğundan menüyü görüntülemek için hoparlör simgesine sağ tıklayın.

Görünen menüden Kayıttan yürütme cihazları'nı seçin. Kulaklığa sağ tıklayınız.

Varsayılan cihaz olarak ayarlanmadıysa, cihaza sağ tıklayın ve Varsayılan Cihaz Olarak Ayarla'yı seçin.

Bu işlemden sonra kulaklığı çıkartıp hoparlörün varsayılan cihaz olarak değişmesi gerekmektedir.

Bu adımlardan sonra tekrar kontrol ediniz.

Ayrıca Realtek Hd ses programından 'Ön panel jakı algılamayı devre dışı bırak' onay kutusunun işaretlenmemiş olduğunu kontrol edin. Şimdi mikrofon veya kulaklıkların jak soketini bilgisayarınızın ilgili ön panel soketine takın.

'Bilgi: A jakı takılı' mesajını görüyorsanız, sisteminiz HDA uyumlu bir ön panele sahip olduğundan bu ayarı değiştirmeniz gerekmez.
Bu mesajı görmüyorsanız, tekrar küçük klasör simgesini tıklayın ve 'Ön panel jak algılama özelliğini devre dışı bırak' onay kutusunu işaretleyin.

Herhangi bir sorunuzda bizimle yeniden iletişim kurmaktan çekinmeyiniz.

Saygılar,
Kulaklık hiç gözükmüyor ki o yüzden dediğiniz ayarların hiçbirini yapamıyorum.

knkm her bilgisayarcıya güvenmicen benimde harddsik bozulduydu evimin karsısında adamı 5 yldır tanıyoruz i5 9700k işlemci vardı onu almıs i3 inside takmıs bazı bilgisayarcılar yapıyor öyle seyler seninde ses kartını almıstır dandik takmıstır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

knkm her bilgisayarcıya güvenmicen benimde harddsik bozulduydu evimin karsısında adamı 5 yldır tanıyoruz i5 9700k işlemci vardı onu almıs i3 inside takmıs bazı bilgisayarcılar yapıyor öyle seyler seninde ses kartını almıstır dandik takmıstır
ama tabii ki işlemcimi geri aldım

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ama tabii ki işlemcimi geri aldım
Parçalarda sıkıntı yok hepsini kontrol ettim kendi orijinal parçalarım.

knkm o zmn anakart ses kartı yuvasının içinde küçük bir iğne vardır o kırıldıysa algılamaz

başka bilgisayar varsa o bilgisayara tak. o bilgisayarda çalışırsa ana kartta sıkıntı vardır. başka bir kulaklık takmayı dene.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,315
Üyeler
188,230
Son üye
npc1700
Geri