Mavi ekran sonrası işlemci 4 ghz oldu yardım

Fransali

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,664
Merhaba az az önce oyun oynarken mavi ekran hatası aldım sanırım işlemciye fazla yüklendim çünkü Hem ilk defa denediğim gerforce exerince ,discord ,fortnıte ,whatsapp ,opera ve bir şey yükleniyordu. ve galiba geforce experince her kill aldığımda ekran kaydı alıyordu çünkü 70 fps den 10 fps ye düşüyordu . 10 dk sonra mavi ekran aldım . Sonra kapatıp açtım geforce experiencce hata vermeye başladı giremedim 0x0003 hata kodu onun dışında başka bir şey görmüyorum şimdilik . Onun dışında başka bir sorun var mıdır sistemde yardım ederseniz sevinirm.
sistemim i5 10300h
gtx 1650 gddr6
8 gb 2933 mh ram
şimdi görev yöneticisine baktım ve işlemcim 4 ghz de çalışıy sistem garipleşti yardımcı olun lütfen

Merhaba az az önce oyun oynarken mavi ekran hatası aldım sanırım işlemciye fazla yüklendim çünkü Hem ilk defa denediğim gerforce exerince ,discord ,fortnıte ,whatsapp ,opera ve bir şey yükleniyordu. ve galiba geforce experince her kill aldığımda ekran kaydı alıyordu çünkü 70 fps den 10 fps ye düşüyordu . 10 dk sonra mavi ekran aldım . Sonra kapatıp açtım geforce experiencce hata vermeye başladı giremedim 0x0003 hata kodu onun dışında başka bir şey görmüyorum şimdilik . Onun dışında başka bir sorun var mıdır sistemde yardım ederseniz sevinirm.
sistemim i5 10300h
gtx 1650 gddr6
8 gb 2933 mh ram
şimdi görev yöneticisine baktım ve işlemcim 4 ghz de çalışıy sistem garipleşti yardımcı olun lütfen
yoo zaten işlemci 4.5ghz ye kadar çalışabiliyo diye biliyorum

Turbo Boost açıksa sorun yok boşta 4ghz çalışmasının. Stabil 4 ghz çalışması yeter. Stabil değilse sıcaklık sorunları yaşıyorsun demektir.

1603378795323.png

knk olabilir bi anlık inip çıkıyomu yoksa full aralıksız 4ghz demi çalışıyor
aralıksız 4,5 şuan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Turbo Boost açıksa sorun yok boşta 4ghz çalışmasının. Stabil 4 ghz çalışması yeter. Stabil değilse sıcaklık sorunları yaşıyorsun demektir.

Alıntıyı görüntüle
şuan 4 ghz in altına düşmüyor
format atsam düzelit mi daha 1 hafta oldu alalı

böyle ve düşmüyo format atsam düzelir mi

Ekler

• resim_2020-10-22_182110.png
    resim_2020-10-22_182110.png
    53.4 KB · Hit: 49
aralıksız 4,5 şuan

şuan 4 ghz in altına düşmüyor
format atsam düzelit mi daha 1 hafta oldu alalı
Ne formatı dostum bunun için format atılmaz. Gir güç plan ayarlarını yeni plan oluştur en yüksek işlemci ve en düşük işlemci kullanımı 99% yap sorun çözülecektir.
hiç inmeden 4.5 ta çalışıyor hmm knkm bi görev yöneticisine girip baksana işlemci ekran kartı falan % kaç kullanılıyor
Sistem boşta olsada olmasada turbo boost açıkken sistem ısınmadığı sürece işlemci turbo boostda yani 4.5 ghz çalışır.

tek sorun buda değil

Ne formatı dostum bunun için format atılmaz. Gir güç plan ayarlarını yeni plan oluştur en yüksek işlemci ve en düşük işlemci kullanımı 99% yap sorun çözülecektir.

Sistem boşta olsada olmasada turbo boost açıkken sistem ısınmadığı sürece işlemci turbo boostda yani 4.5 ghz çalışır.
mavi ekrandan sonra böyle oldu normalde 2,5 ghz geçmezdi ve o dediğini yaptım olmadı

tek sorun buda değil

mavi ekrandan sonra böyle oldu normalde 2,5 ghz geçmezdi ve o dediğini yaptım olmadı
Güç plan ayarına gir yeni plan oluştur ve gelişmiş güç seçenekleri olacak oraya gir ss at bana.

Güç plan ayarına gir yeni plan oluştur ve gelişmiş güç seçenekleri olacak oraya gir ss at bana.
az önce şarjdan çıkardım ve işlemci düzeldi ama takar takmaz eski haline geri geldi

Abi galiba ormat atcam yardımcı olurmusun

az önce şarjdan çıkardım ve işlemci düzeldi ama takar takmaz eski haline geri geldi

Abi galiba ormat atcam yardımcı olurmusun
Kral formatla alakası yok. Bu işlemi yapmak çok kolay lakin sen bilmiyorsun konu aç turbo boost nasıl kapatılır diye arkadaşlar yardımcı olur. Bunun için format atılmaz kral dediğimi yap çok basit.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,202
Üyeler
185,384
Son üye
BleazFinaly
Geri