Yardım GPU kullanımı düşüyor ve anlık drop yiyorum

Reaksiyon skoru
28
Arkadaşlar cod warzone indirdim oyun içinde ekran kartım %88-%95 arası gidip geliyor o esnada 120 fps alıyorum ama bir anda gpu %0-%5 e düşüyor fps 0 a düşüyor bazen kısa sürüyor bazen uzun drop yiyorum ve bunu düzeltemedim

sistemim :
İşlemci : Ryzen 5 2600
Ekran kartı : GTX 1660
Ram : 8gb 3000mhz

Ekler

• adasdasdasd.webp
    adasdasdasd.webp
    66.3 KB · Hit: 236
RAM yetersiz kalıyor olabilir. Oyun 12 GB civarı RAM kullanıyor.

Sürücüleri güncellemeyi dene

Arkadaşlar cod warzone indirdim oyun içinde ekran kartım %88-%95 arası gidip geliyor o esnada 120 fps alıyorum ama bir anda gpu %0-%5 e düşüyor fps 0 a düşüyor bazen kısa sürüyor bazen uzun drop yiyorum ve bunu düzeltemedim

sistemim :
RAM : 8gb 3000mhz
ramdan dolayı olduğunu düşünüyorum. oyunu en düşük ayarlarda da denemen lazım o zaman düzelir

Sisteminde kaç Watt bir psu var öğrenebilir miyim ve modeli ne?

sistemim :
Ram miktarın yetmiyor. Dar boğaz yaşatıyor.

Sürücüleri güncel tutmaya çalış. Bide kankam 8 gb ram asla yeterli değil zaten 2 gb ı windows yiyo. Bide oyun nereye kurulu ?

Peki neden her oyunda "gerekli RAM miktarı" yazmakta biraz açıklar mısın?

Ne dediğini anlayamadım. Sende beni yanlış anlamışssın sanırım. Orada grafik ayarlarını düşürmek RAM kullanımını etkilemez anlamında demiştim.

sistemim :
Ram yetersiz Kalabiliyor olabilir ultra ayarda isen
İşlemci yüzdesi kaç onuda söyle belki daha yardımcı olabilen arkadaşlar olur bi anda yüzdesi 0 a düşmesi bende de oluyordu ama sadece csgoda driverleri güncelle muhakkak

Ne dediğini anlayamadım. Sende beni yanlış anlamışssın sanırım. Orada grafik ayarlarını düşürmek RAM kullanımını etkilemez anlamında demiştim.
Kusura bakma dostum. Şimdi anladım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En düşük ayarlarda bile oyunun istediği minimum ram miktarı 8GB, dolayısıyla sistem ve açık olan alt uygulamalar yüzünden ram kapasitesi 5 ile 6 ya düşüyor. Bu da demek oluyor ki en kötü 10 veya 11GB lık ram kapasitesine sahip olarak oyunun ihtiyacı olan ramı sağlayabilirsin. Oyunlarda yazan minimum sistem gereksinimi sadece o oyunun kullanması gereken ram miktarını gösterir. Kasanıza 8GB takmalısın anlamına gelmez.

RAM yetersiz Kalabiliyor olabilir ultra ayarda isen
İşlemci yüzdesi kaç onuda söyle belki daha yardımcı olabilen arkadaşlar olur bi anda yüzdesi 0 a düşmesi bende de oluyordu ama sadece csgoda driverleri güncelle muhakkak
Arkadaşımız ekran görüntüsünü de atmış oradan bakabilirsin.

Son düzenleme:
RAM yetersiz kalıyor olabilir. Oyun 12 GB civarı RAM kullanıyor.
ram kullanımına baktığımda 5gb kullanıyor

Sürücüleri güncellemeyi dene
experience sürekli güncelliyor onunla ilgili olduğunu sanmıyorum

Sisteminde kaç Watt bir psu var öğrenebilir miyim ve modeli ne?
thermal take v200 kasam var içinde psu ile geldi 600w 80+

Sürücüleri güncel tutmaya çalış. Bide kankam 8 gb RAM asla yeterli değil zaten 2 gb ı windows yiyo. Bide oyun nereye kurulu ?
harddiskde kurulu rami de 5gb kullanıyo olarak görüyorum

Geri