M2 SSD Windows yavaş açılma sorunu

Reaksiyon skoru
5
Samsung 970 Evo Plus M2 SSD satın aldım. Fakat ilk günden beri bilgisayarım 20 saniyede açılıyor. Arkadaşlarım normal ssd kullanmasına rağmen 5-10 saniyede açıldığını söylüyorlar nasıl daha hızlı açabilirim bilgisayarımı ? (Windows M2'ye kurulu)

@keremcnsz24 isimli bir kullanıcı yine benzer bir konuya yorum yapmış ve "diskpart yazıp açılan ekrana List Disk yazmasını istemiş" konu sahibinin attığı ekran görüntüsünde ssd diski disk 0 olarak görünüyor fakat benim m2 ssd'im disk 1 olarak görünüyor. Eğer yavaşlık bundan kaynaklanıyorsa nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

1607179614835.png

Anakart ve işlemçin nedir ?

Samsung 970 Evo Plus M2 SSD satın aldım. Fakat ilk günden beri bilgisayarım 20 saniyede açılıyor. Arkadaşlarım normal ssd kullanmasına rağmen 5-10 saniyede açıldığını söylüyorlar nasıl daha hızlı açabilirim bilgisayarımı ? (Windows M2'ye kurulu)

@keremcnsz24 isimli bir kullanıcı yine benzer bir konuya yorum yapmış ve "diskpart yazıp açılan ekrana List Disk yazmasını istemiş" konu sahibinin attığı ekran görüntüsünde ssd diski disk 0 olarak görünüyor fakat benim m2 ssd'im disk 1 olarak görünüyor. Eğer yavaşlık bundan kaynaklanıyorsa nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

Alıntıyı görüntüle
Aynen öyle, 240 GB 970 Evo Plus almışsınız ama GPT değil.
970 Evo Plus almışsan sistemin kötü değildir yüksek ihtimalle.
Windows kurulumu yaparken Legacy MBR olarak kurulum yapmışsınız.
UEFI GPT şekilde kurulum yaparsanız bilgisayar açılma süresi kısalacaktır.

Sistemim

AMD RYZEN 7 3700X
ASUS B450M GAMING PLUS
CORSAIR VENGEANCE PRO RGB 16GB (2 x 8GB) 3200 CL16
MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 256bit
SAMSUNG 970 EVO PLUS 250GB
SEAGATE BARRACUDA 1TB
Corsair Tx750M 750W 80+ Gold

Alıntıyı görüntüle
Konu linki varmı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konu linki?

format atmadan düzeltmenin bir yolu yok mudur ?

Sistemim

AMD RYZEN 7 3700X
ASUS B450M GAMING PLUS
CORSAIR VENGEANCE PRO RGB 16GB (2 x 8GB) 3200 CL16
MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 256bit
SAMSUNG 970 EVO PLUS 250GB
SEAGATE BARRACUDA 1TB
Corsair Tx750M 750W 80+ Gold
Dediğim gibi sistem Türkiye şartlarında üst segment diyebileceğimiz bir sistem.
Temiz bir Windows kurarak sorununuzu çözebilirsiniz, bu videoya bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Konu linki varmı?

Konu linki?

Dediğim gibi sistem Türkiye şartların üst segment diyebileceğimiz bir sistem.
Temiz bir Windows kurarak sorununuzu çözebilirsiniz, bu videoya bakabilirsiniz.
Steam oyunlarım 1TB HDD diskimde kurulu format atarsam o oyunları da tekrar yüklemek zorunda kalır mıyım ?

@keremcnsz24

Steam oyunlarım 1TB HDD diskimde kurulu format atarsam o oyunları da tekrar yüklemek zorunda kalır mıyım ?

Son düzenleme:
@keremcnsz24
Hayır, format sırasında sadece 240 GB olan diski silip format atacaksınız.
1 TB olan diske ellemenize gerek yok, oyunlarda silinme gibi bir durum olmaz.

Hayır, format sırasında sadece 240 GB olan diski silip format atacaksınız.
1 TB olan diske ellemenize gerek yok, oyunlarda silinme gibi bir durum olmaz.
Gönderdiğiniz videoda gösterilen her şeyi yaptım fakat nasıl format atacağımı bilmiyorum. Kanal sahibi kartlara freedos bir sisteme nasıl windows kurulur diye bir video eklemiş ve onu izleyerek yapmamızı söylemiş. Fakat benim bilgisayarımda işletim sistemi kurulu ve ben sadece ssd'ye format atacağım nasıl yapacağım anlatma şansınız var mı ? @keremcnsz24

Gönderdiğiniz videoda gösterilen her şeyi yaptım fakat nasıl format atacağımı bilmiyorum. Kanal sahibi kartlara freedos bir sisteme nasıl windows kurulur diye bir video eklemiş ve onu izleyerek yapmamızı söylemiş. Fakat benim bilgisayarımda işletim sistemi kurulu ve ben sadece ssd'ye format atacağım nasıl yapacağım anlatma şansınız var mı ? @keremcnsz24
Aynı şekilde "Boot" sekmesinde flashı başa alıp Windows kurma ekranına girecekseniz.
Oradan 240 GB olan diski sileceksiniz sadece, sonra yeni deyip yer oluşturacaksınız.
Videoda gösterilenleri yapacaksınız yani ama sadece 240 GB olan "Sürücü 1"i sileceksiniz.
1 TB olan ile işiniz yok onu silmeyeceksiniz yoksa oyun arşivleriniz gider.

Teşekkürler
Aynı şekilde "Boot" sekmesinde flashı başa alıp Windows kurma ekranına girecekseniz.
Oradan 240 GB olan diski sileceksiniz sadece, sonra yeni deyip yer oluşturacaksınız.
Videoda gösterilenleri yapacaksınız yani ama sadece 240 GB olan "Sürücü 1"i sileceksiniz.

Şuan dediğiniz gibi yapıp sürücü 1’i sildim fakat hala hdd sürücü 0 olarak görünüyor bunun üzerine hdd’yi çıkarttım ama hala m2 ssd’im sürücü 1 görünüyor bu bir sorun yaratır mı @keremcnsz24

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,579
Üyeler
186,638
Son üye
ZenoW
Geri