kasama hangi parçayı almalıyım

Umut Ege Özkaya

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,186
şuan kasada 8 gb ram var birde 240 gb ssd hile 500 gb hdd var sizce bi 240 gb ssd dahamı alayım yoksa 8 gb ram dahamı hangisi pc yi daha çok hızlandırır

şuan kasada 8 gb ram var birde 240 gb ssd hile 500 gb HDD var sizce bi 240 gb ssd dahamı alayım yoksa 8 gb ram dahamı hangisi PC yi daha çok hızlandırır
rami 16 yapman daha faydalı olacaktır.

Yerinde olsam ramini 2x8 yaparım eğer aşırı hız istiyorsan ve anakartın uyumluysa m2 ssd almak için para biriktir öncelliğin ram olsun ama

Rami 16GB yapmanı öneririm.

hikaye oyunları çok oynamıyorsan sorun değil ama oynayacaksanda 1 ay içinde ssd almalısın
alacağım ssd nin gb ı hızı etkilermi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer etkilemezse 240 gb ssd alabilirim etkilerse biriktirip 480 alırım

alacağım ssd nin gb ı hızı etkilermi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer etkilemezse 240 gb ssd alabilirim etkilerse biriktirip 480 alırım
ssd hızı okuma ve yazma hızına bağlıdır depolama alanı çok lazımsa 480gb al hız olarak hiç bir etkisi yoktur

depolama lazım değil hız lazım
240 gb m2 ssd al ama okuma yazma hızı yüksek olsun aldıktan sonra işletim sistemini ve sıklıkla oynadığın oyunları içine at tabi oyunlar ve işletim sisteminin boyutu 240 gbytı geçmiyecek. Anakartında m2 ssd girişi bulunması lazım m2 ssdi girişin yoksa sata girşlerinden 2.5 tipinde ssd bağlayacaksın hızı daha düşük olur ama genede hdd ye göre baya hızlıdır ve sata girişlerinden 1 tanesinin boş olması gerek.

Son düzenleme:
240 gb m2 ssd al ama okuma yazma hızı yüksek olsun aldıktan sonra işletim sistemini ve sıklıkla oynadığın oyunları içine at tabi oyunlar ve işletim sisteminin boyutu 240 gbytı geçmiyecek
anakartım asus prime h310m-k m2 slotu yok

Geri